Zo maak je je kaasfondue glutenvrij!

Zo maak je je kaasfondue glutenvrij!

Het najaar staat weer op de stoep en dat betekent dat er op weer allerlei dingen op het herfstmenu mogen staan. Denk aan stamppotten, pompoen, maar zeker ook kaasfondue! In dit artikel vertel ik je mijn favoriete kaas- en diptips! Met alcohol, maar ook kidsproof versies. En zowel zelfgemaakte kaasfondue als kant-en-klaar.

Dit artikel is voor het laatst geüpdatet op 15 december 2019.

In een paar stappen maak je je kaasfondue glutenvrij:

  1. Haal een schone fonduepan of klein warmhoudertje tevoorschijn;
  2. Koop een glutenvrije kaasmelange of maak er zelf eentje;
  3. Koop en bereid de lekkerste glutenvrije dippers;
  4. Eet smakelijk!

Kant-en-klare glutenvrije kaasfondue

Wat de kaas betreft zijn er meerdere kant-en-klare versies voor kaasfondue. Ik zet ze hieronder voor je op een rijtje.

Emmi heeft meerdere varianten Fondü die allemaal glutenvrij zijn. Ze zijn tevens lactosevrij. Je vindt ze onder andere bij Albert Heijn.

Ook handig, een alles-in-een pakket van Albert Heijn!

Deze drie soorten kaasfondue koop je bij Albert Heijn.

Deze Zwitserse Fondue van Aldi vind ik zelf het allerlekkerst, vooral die met alcohol. Bovendien is deze goedkoper dan alle andere bovenstaande. Helaas maar een paar maanden te koop per jaar, dus zeker inslaan wanneer ze weer in de schappen liggen!

Zelfgemaakte glutenvrije kaasfondue

Kant-en-klare kaasfondue gebruiken is natuurlijk superhandig, maar je kunt ook zelf aan de slag! Het recept dat wij vaak gebruiken is onderstaand recept van Allerhande met ananassap, dan wel zonder de hamreepjes:

Kinder kaasfondue met ananas

Op deze foto zie je de ananas kaasfondue van Allerhande.

En Allerhande heeft nog veel meer recepten voor kaasfondue. Wat dacht je van blauwaderkaasfondue, mosterdkaasfondue, of kaasfondue met truffel? Check hieronder alle recepten van Allerhande:

Kaasfonduerecepten Allerhande

Glutenvrije diptips

Het uitzoeken van de lekkerste kaas is één ding, maar je moet natuurlijk ook dingen hebben om erin te dippen. Hieronder zet ik mijn diptips voor je op een rijtje:

  • Stukjes gebakken varkenshaas
  • Stukjes gebakken kip
  • Gehaktballetjes (deze rundersoepballetjes van AH zijn makkelijk)
  • Groente- en kipballetjes van Ikea (check hier wat je nog meer glutenvrij bij Ikea scoort)
  • Knakworstjes (o.a. die van Unox zijn glutenvrij)
  • Gebakken krieltjes
  • Nachos
  • Crackers
  • Brood (ik vind dat van Schnitzer het lekkerst)
  • Gebakken ovenfriet of van die aardappelballetjes/ -kroketjes
  • Cherrytomaatjes
  • Bleekselderij
  • Wortel
  • Komkommer
  • Radijs
  • Rauwe bloemkool
  • Geblancheerde sperziebonen
  • Druiven

En hoe dat er dan ongeveer uitziet?

Hieronder geef ik je wat inspiratie: mijn kaasfondue-sessies van de afgelopen jaren.

Doe jij wel eens aan kaasfonduen? En wat zijn jouw diptips?

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin