What I eat in a week + glutenvrije winactie

What I eat in a week + glutenvrije winactie

Het is en blijft een uitdaging: wat kun je eten als je een glutenvrij dieet moet volgen? Ik weet nog goed dat ik vlak na mijn coeliakiediagnose door de bomen het bos niet meer zag. Inmiddels weet ik mijn weg meer dan prima te vinden in dat glutenvrije bos. In dit artikel krijg je ter inspiratie een kijkje in mijn glutenvrij week: wat eet ik zoal als ontbijt, lunch en diner? En lees vooral het gehele artikel, want op het eind kun je nog meedoen met een glutenvrije winactie!

In dit artikel begin ik mijn week op zondag. In de meeste weken werk ik 3 dagen per week op kantoor in Apeldoorn en 2 dagen thuis. Eigenlijk ontbijt en lunch ik vaak op de automatische piloot. Als ik op mijn werk lunch, neem ik zelf glutenvrij brood mee en koop ik ter plekke verpakt beleg. Op de dagen dag ik thuis werk, eet ik wat ik op dat moment in huis heb. Met het diner probeer ik wel meer af te wisselen en bepaal ik vaak van tevoren voor een kleine week wat ik ga eten per dag.

Zondag

 • Ontbijt: Griekse yoghurt met banaan
 • Lunch: 2 glutenvrije Schär Ciabatta’s met zelfgemaakte tonijnsalade
 • Tussendoor: Schär Bon Matin bij een kop thee
 • Diner: Zelfgemaakte Turkse pizza’s naar dit recept. Hiervoor gebruikte ik de glutenvrije Wraps van Schär

Ik maak de glutenvrije tonijnsalade met 1 blikje tonijn, 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel mosterd en peper en zout!

Deze broodjes zijn luchtig van binnen en ook ideaal om mee te nemen tijdens een dagje weg. Apart verpakt per 2.

Heerlijk om zelf te maken: glutenvrije Turkse pizza’s met ijsbergsla en knoflooksaus.

Maandag

De eerste dag van de week waarop ik op kantoor werk.

 • Ontbijt: Griekse yoghurt met banaan
 • Lunch: 2 glutenvrije boterhammen met cervelaat en jonge kaas
 • Diner: Een AVG’tje van aardappelschijfjes, kipkluifjes gemarineerd in shoarmakruiden en gekookte sperziebonen
 • Avondsnack: gegrilde glutenvrije wafels met slagroom en frambozen. Ik gebruikte hiervoor de glutenvrije Wafels van Schär

Vrienden van ons kwamen langs voor een spelletjesavond en hadden geluk. Die glutenvrije wafels zijn er natuurlijk om getest te worden!

Dinsdag

Mijn tweede dag op kantoor. In de middag had ik een externe brainstorm, waardoor ik geen beleg kon kopen in het bedrijfsrestaurant. Daarom smeerde ik thuis al mijn brood en nam ik het mee!

 • Ontbijt: 2 plakken glutenvrije ontbijtkoek met margarine
 • Lunch: 2 glutenvrije boterhammen met kaas en mosterd
 • Diner: Zuurkoolschotel naar dit recept
 • Avondsnack: Speculaas van Schär

Voor je het weet is de hele verpakking leeg…

Woensdag

Vandaag was mijn vriend jarig en werkte ik overdag thuis. In de avond kwam er visite en maakte ik glutenvrije hapjes!

 • Ontbijt: glutenvrije crackers met smeerkaas en 2 mandarijnen
 • Lunch: 2 glutenvrije boterhammen met een omelet van 2 eieren, tomaat en kaas. Ik gebruikte hiervoor Schär Landbrot Mehrkorn
 • Diner: Rijst met kip, sperziebonen en kerriesaus

Donderdag

Mijn laatste dag van de week op kantoor.

 • Ontbijt: 2 plakken glutenvrij suikerbrood met margarine
 • Lunch: 2 glutenvrije boterhammen met filet americain en 2 gekookte eieren
 • Tussendoortje op werk: Crisp Bar van Schär en een mandarijn
 • Diner: Een pastasalade van tonijn, tomaat, rucola, buffelmozzarella en een dressing van slasaus, olijfolie en mosterd

Vrijdag

Omdat mijn vriend woensdag jarig was, vierden we vrijdagavond zijn verjaardag voor vrienden. Omdat ons appartement aan de kleine kant is, lukt het ruimte technisch niet om het in één keer voor iedereen te vieren. Ik sloofde me wederom uit met hapjes en we hadden een hele gezellige avond!

 • Ontbijt: Griekse yoghurt met banaan
 • Lunch: tomatensoep en 2 boterhammen met olijfolie, geitenkaas en tijm uit de oven. Ik gebruikte hiervoor Schär Mehrkorn
 • Diner: ik belegde een Schär Pizza Margherita met ham en geitenkaas. Zie ook dit artikel voor topping tips

Zaterdag

Er bleven een aantal mensen slapen na het feest vrijdagavond.

 • Ontbijt: 2 plakken suikerbrood en een overgebleven stuk brownie van gisteravond
 • Lunch: buiten de deur – 2 plakken glutenvrij brood met een omelet ham-kaas en wat rauwkost
 • Diner: glutenvrije kaasfondue! Zie ook dit artikel voor inspiratie.

Met maaltijden als kaasfondue vind ik het handig dat alles glutenvrij is. Mijn andere tafelgenoten serveer ik dus ook glutenvrij brood. Met de Kaiserbroodjes van Schär merkt niemand verschil en ze laten zich goed snijden!

Glutenvrije winactie: hoe doe je mee?

In dit artikel heb ik een aantal producten van Schär gebruikt om zo de maaltijden in mijn week te vullen. Jij kunt nu kans maken op een goedgevuld pakket met producten van Schär. De inhoud van het pakket blijft nog een verrassing! Lees hieronder hoe je meedoet:

 • Laat in een reactie onder dit bericht wat je nu aan het lezen bent weten wat jouw favoriete maaltijd is die vaak terugkeert op jouw weekmenu.
 • Reacties onder mijn bijbehorende posts op Instagram (Stories) en Facebook zijn leuk, maar niet de officiële manier om mee te doen.

Deze winactie is tot stand gekomen middels een samenwerking met Schär. Meedoen kan tot vrijdag 21 december 2018 17.00 uur. De winnaar ontvangt daarna persoonlijk bericht van mij. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

91 thoughts on “What I eat in a week + glutenvrije winactie

 1. Hai Marit,
  Allereerst wat een goed uitziende foto’s. Ik krijg er spontaan trek van. 🙂
  De producten van Schar zijn mij wel bekend vanuit de schappen maar ik heb een heleboel artikelen nog niet geprobeerd. Van sommige producten wist ik niet eens dat ze glutenvrij te verkrijgen waren. Hier ben ik dan ook erg nieuwsgierig naar om te proberen, een goede reden voor mij om mee te doen met deze winactie. 🙂
  Mijn favoriete maaltijden momenteel is zelfgemaakte erwtensoep met een glutenvrij bolletje met oude kaas. Zo heerlijk als de keuken (het hele huis eigenlijk) ruikt naar die soep. In de winter staat het een paar keer per week op het menu. Ik begin alvast met duimen en hopen. 🙂

 2. Ik ben gek op pasta. Zeker omdat het ook makkelijk mee naar werk te nemen is om daar op te warmen en je een lekkere lunch hebt.
  Ik maak tegenwoordig mijn pasta vegan en glutenvrij, lekker met broccoli, courgette, ui, etc.
  Ik vind de pasta’s van Schar erg lekker, net als de wraps, de kaiserbroodjes, de koekjes, etc. Ook de meelmixen worden regelmatig gebruikt.

 3. Hooi! Bij ons staat spinazie heel vaak op het menu! Zoveel variatie; gekookt, geroerbakt en gestampt is het lekker! Ook in salades, op brood en pizza’s eten wij het 🤪❤️!

 4. Hoi Marit, 😃
  Wat ik heel lekker vind is een zelfgemaakte tonijnsalade van een klein blikje tonijn, tomaatjes, olijven, mayonaise en wat Italiaanse kruiden. En daarbij een Bon Martin broodje met kaas uit de broodrooster. Dat zoete van het broodje en zoutige, gesmolten van de kaas is echt heerlijk! 😋

 5. Havermoutpap, staat in de winter bijna elke dag in het weekmenu.
  Of bedoel je voor avondeten 😁?
  We eten bijna elke week pasta. Bolognaise of met spinazie en zalm. En ook chili staat regelmatig op tafel. Perfecte restjes-gerechten. Alle restjes groenten gaan er in!

 6. Hoi, hier samen met 2 kids 3x glutenvrij! Wij hebben de pizzabodem ontdekt van Schar, heerlijk😍! Deze hadden we het hardst gemist dit jaar. Hoorde van de week over de kaiserbroodjes van Schar, die gaan we ook eens scoren😋. Wij doen graag mee met een gokje wagen voor deze actie 💗🍀🤞

 7. Hoi Marit! Wat bij mij tegenwoordig vaak op tafel staat is pizza. En dan natuurlijk op een gezonde manier belegd. Wat zien alle maaltijden op je foto’s er heerlijk uit. De producten van schar zijn nog niet heel bekend hier thuis omdat we nog niet heel lang glutenvrij eten. Maar het lijkt me super om ze uit te proberen 😁

  Groetjes

 8. Ik ben helemaal gek van de cheese cake met speculaas bodem van Shär.
  Ik doe dus heel erg graag mee. Zeker omdat mijn vriend lactose vrij eet en we dus samen een weg zoeken in het gv en lv en komen erg vaak terecht bij de shär producten. ♡

 9. Hee! Zo leuk om eens een weekmenu van een ander te zien! Mijn favoriete maaltijd is de zoete aardappel pasta. Een lekker eenpansgerecht, ideaal voor als je een keer snel moet. Mijn zoete aardappel pasta bestaat uit; tomaten, paprika, courgette, champignons, kipgehakt en de verse zoete aardappel pasta van AH! Daarbij op smaak maken met verschillende kruiden en dan staat er een lekkere en verse maaltijd op tafel!

 10. Hoi Marit,

  Ik moest in het begin erg wennen aan het glutenvrije brood en ik was er nog niet in geslaagd zelf een lekker brood te bakken. De crackers Knusperbrot Dunkel hebben me toen echt geholpen de werkdagen zonder honger door te komen. Een tijd geleden ontdekte ik de mini baguettes. Die staan nu elk weekend op het menu, heerlijk!

 11. Ik doe graag mee met de winactie! Ik heb wel meerdere favo gerechten die vaak op het menu staan, maar elke week staat er toch zeker nasi op het menu. Met veel groente, spekjes, kip, eitje, kroepoek… 🙂

 12. Erg leuk om inspiratie op te doen in jouw blog.
  Ik maak graag zelfgepaneerde schnitzels, met kruiden en glutenvrije Schar bloem en paneermeel. Het restje paneermeel gaat dan door de gekookte spinazie. En gebakken aardappels erbij. Heerlijk!

 13. Hoi Marit, leuk deze actie! Mijn favoriete gerecht dat ik de laatste tijd vaak maak is Indiase Curry. Makkelijk om te maken en nog fijner dat we er 2 dagen van eten en dat je dus een dag minder hoeft te koken. Vaak maken we het zelf, maar soms gebruiken we ook de kant en klaar pakketten van de AH. Superlekker!

 14. Heerlijk inspirerend om te lezen wie er zoal wat eet!
  Ik ontbijt met een Yoghurt mandarijn/banaan Shake. Halverwege de ochtend een plak ontbijtkoek met boter. Op mijn werk heb ik een eigen broodrooster. Mijn favoriete lunch is twee geroosterde boterhammen
  ( Mehrkorn van Schär of Yam meerzaden of Yam desem) met filet Americain of runderrookvlees en avocado. Appeltje na. Om een uur of drie een portie noten, paprikastukjes of wortel en bleekselderij. Een smakelijke pasta met spinazie, roomkaas en zongedroogde tomaatjes krijgt hier graag gezelschap van een lekker stukje kip.

 15. Ik ben gek op wraps dus maak regelmatig lekkere variaties qua vullingen. Onder andere kip met gewokte groente, tomatensalsa en natuurlijk geraspte kaas en dan nog even lekker de oven in.

 16. Wauw wat heerlijk! Zo fijn om nieuwe inspiratie hier op te doen! Mijn favoriete gerecht is zelfgemaakte nasi-bami met rijst, taugé, prei, kool en andere groenten, stukjes gebakken kip met glutenvrije kruiden van Verstegen, chillisaus en ketjap! Heerlijk 🙂

 17. Hoi Marit
  Wat leuk dat jij hier jou week menu deelt
  Ik ga jou kaas fondue eens proberen lijkt mij heerlijk
  Voor het ganse gezin de niet glutenvrije eters zullen daar ook van smullen
  Alles glv en ik heb een zorgeloze avond
  en de tonijnsalade en wraps zien eruit om te watertanden die ga ik alvast ook maken
  Wat ik weekelijks maak is een Thaise rode pengang curry met kip en scampi en wokgroenten En glutenvrij spaghetti van schär en iedere vrijdag een pizza base die
  Ik rijkelijk beleg met tomaten pasata championgs ananas salami en kaas
  20 min afbakken en Klaar en dan ga ik lekker chillen op de bank met mijne pizza

 18. Wat een leuke actie!

  Ik ben dol op scharr producten. Lekker broodje met kipshoarma is wel n favoriet! En dan in de avond bij een kopje thee een heerlijke choclade crisp bar. Heerlijk!
  De wafels zien er op de foto ook heerlijk uit. Maar dan moet ik wel een dag extra naar de sportschool hihi.

  De prijs zal hoe dan ook goed terecht komen want iedereen kan heerlijke gerechten maken met de producten.

  Iedereen alvast fijne feestdagen en n heerlijk glutenvrij 2019.

  Liefs Jill

 19. Hey Marit,

  Ik volg je nu een tijdje sinds ik in mei mijn diagnose heb gekregen en door al jou berichten krijg ik vaak nieuwe ideeën voor gerechten of nieuwe gv producten die ik nog niet ken. Dat is heel erg fijn! Mijn favoriete product van Schär zijn de orangino’s! Die zijn zo lekker! Een van onze favoriete gerechten is een gehaktprutje. Gehakt, kidneybonen on chilisaus en Mexicaanse groenten en dan met gele rijst. Ik zou het verassingspakket graag winnen om nog meer producten van Schär uit te kunnen proberen die ik nog niet ken omdat ik nog niet zolang gv eet.

  Groeten van Caroline

 20. Wat ik vaak eet is yoghurt met granola van eat natural als ontbijt. Lunch brood met pesto rucola sla pijnboonpitjes en parmezaanse kaas. Als avond eten vind ik heel veel lekker. Wij eten thuis heel divers, ik jou van cirry, vis, vlees.
  Tussendoor m&m’s en chocola van cote d’or. Of koek van schär. Het lijkt me leuk om schär producten te winnen, ik eet niet zo lang glutenvrij en wil nieuwe producten testen!

 21. Dan ga ik voor de woensdag.
  We eten vaak pasta maar ook kip met rijst. De tomaat en ei is heerlijk. Nu maar duimen dat ik dit pakket kan winnen. 🍀🍀🍀🍀🍀

 22. Favoriet in ons gezin is champignonsoep, ook bij de niet glutenvrije. Ik maak het altijd met mix C van schar. 100 gr roomboter smelten , hierin 1 ui en 1 teentje knoflook fruiten. 250 gram gesneden champignons toevoegen en meebakken. 4 eetlepels schar meel C toevoegen. Even laten garen en goed roeren . Dan 1,5 liter runder bouillon van glutenvrije blokjes beetje bij beetje toevoegen tot het opgenomen wordt. ( evt rundergehaktballetjes toevoegen) en nog 10 min. Zachtjes laten koken. Niet meer laten koken en beetje peper en 100 nl koorroom toevoegen. Heerlijke soep .

 23. Nog niet zo lang aan het glutenvrij’en 😜 en zie weer allerlei nieuws voorbij komen. Ik was zo blij dat ik de glutenvrije pistolets tegenkwam. Heerlijk met de zelfgevangen en zelfgepelde garnaaltjes van mijn man. 😋. Ik maak ook vaak als lunch loempia’s van rijstvellen. Lekker vullen met komkommer, geraspte wortel, bosuitje, gebakken ei, garnaaltjes of stukjes kip. En dan sojasaus erbij. Heerlijk! Of zelfgemaakte eierkoeken (4 eieren, 200 gr amandelmeel, citroensap, 4 eetlepels honing, snufje zout, 1 thl. bakpoeder > mixen > 10 min in de oven op 180 graden). Lekker!

 24. De broodjes! De witte kaiserbroodjes van Schär zijn ideaal voor lunch, brunch, bij soepje of inderdaad de kaasfondue. Deze kerst gaan we weer kaasfonduen, nu al zin in!
  Ik ben benieuwd naar de andere broodjes. Zien er goed uit, aangezien ik in een dorp woon heeft de AH en Jumbo niet heel veel keuze. Ik ga eens op zoek 🙂
  Wel leuk om te lezen wat je eet! Ontbijt is erg herkenbaar, en suikerbrood op zaterdag erg lekker haha. Leuke blog 🙂 Groetjes Maartje

 25. Hoi Marit,
  Alvast bedankt voor de glutenvrije winkeltips van Duitsland 🌸 … Hierbij wou ik ook even meedoen aan de winactie van schar : Wat we zoal eten door de week en vaak terugkomt is glutenvrije havermout van de Ah en daar granola van gemaakt met een pitten noten mix en rozijnen als tussendoor noten en een eat natural reep and one of My favorite dishes : sweet potato with bacon and onion and a little bit of sambal , mmm … Groetjes

 26. Super leuk artikel zeg!
  Bij ons keren bananenpannenkoeken toch wel wekelijks terug op het menu! Die zijn echt heerlijk en snel gemaakt, wat soms ook wel makkelijk is.

 27. Ik heb de wraps ontdekt als lunch…. ik maak de wrap in een pan klaar en laat er kaas op smelten…. dan ham en sla erop, oprollen en klaar… tussen de middag met een beetje ketchup opeten… heerlijk, ook koud….
  Ze zijn echt super lekker de wraps van schar!

 28. Vrijwel iedere ochtend als ontbijt: combi van havermout, chiazaad, vlozaad, gemalen lijnzaad, hennepproteïne, cichorei, kelppoeder, tarwegraspoeder, maca, spirulina, vanillepoeder, olijfolie, lijnzaadolie, hennepzaadolie, walnootolie, druivenpitolie, saffloerolie, ahornsiroop, geraspte appel (of eventueel geprakte banaan) en gefilterd water.

 29. Hai hai,

  Hier thuis heb ik meestal de ‘chili con carne’ naar eigen smaak en een maaltijd salade die vaak terug komen. En elke dag terugkerend is m’n boterham met kaas 😀

 30. Ha Marit,

  Wat leuk om je weekmenu te lezen! Hier hebben we een paar standaard dingen elke week, zoals soep, salade, kaiserbroodjes en wafels.

 31. Hi! Van de week zei ik al op instagram dat ik net gediagnostiseerd ben met coeliakie. Ik heb dan ook pas net de producten van schar ontdekt! Ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar alle producten die ze op de markt hebben! Want ik zie in je blog nu al allemaal producten die ik nog niet ken! Bedankt voor de leuke tips! Ik hoop dat ik het pakket win, zodat ik ook wat andere producten vab schar leer kennen!

  Op dit moment ben ik vooral fan van de andijviestampot, lekker makkelijk en vooral heel voedzaam met lekkere spekjes erbij!

  Liefs,
  Diedeke

 32. De broodjes van Schär zijn inderdaad makkelijk om mee te nemen. Favoriet bij ons zijn de pizza bodems van Schär. Gister nog klaargemaakt. Puur genieten.
  Ben heel benieuwd naar dit pakket.
  De Crisp Bar en de Wafels ken ik nog niet. Lijken me ook heel handig voor onderweg.

  Leuke actie trouwens; zéker in deze dure december maand.
  Je hebt een geweldig weekmenu. Alleen de melk-dingen (zoals yoghurt) zou ik vervangen door plantaardige versie.

 33. Hmmm wat ziet dat er heerlijk uit zeg! Weer veel lekkere inspiratie hoor 😁
  Wat bij mij standaard terugkomt in mijn weekmenu zijn toch wel glutenvrije wraps met ijsbergsla, chilisaus en een vegetarische burger (wortel-munt-linzenburger) 🤤 krijg er al trek van als ik er aan denk 🤭

 34. Van de week te horen gekregen dat een hoop van mijn lichamelijk klachten waarschijnlijk te maken hebben met gluten… dat was even schrikken maar vooral ook een eye-opener! Dit weekend een hoop gelezen over glutenvrij eten en kwam ook op jouw insta en blog terecht. Super fijn al die inspiratie want het is wel even een omschakeling merk ik al. Ik heb vandaag de wraps van schär gekocht, crackers en pasta (van andere merken). Ben dus niet bekend met de producten, maar wel reuze benieuwd naar de smaken, structuren en toepassingen!

 35. Hoi Marit,
  Allereerst dank je wel voor t delen van je weekmenu! Hier zitten weet een paar leuke tips bij welke ik voor m’n dochter kan gaan maken en eerlijk is eerlijk, eigenlijk eten haar broer en ikzelf heel vaak gewoon mee hoor!
  Maar terugkerend hier is wel elke dag de Crips Bar, die ze als snack mee naar school neemt. Nu wonen wij vlakbij Duitsland en daar is een net andere versie ervan ook te krijgen en aanzienlijk goedkoper! Dus deze mama slaat altijd rijkelijk in. Net als de pistoletjes van Schär, die elke dag afgebakken worden en meegenomen worden naar school. Ook vindt ze het donkere brood van Schär eigenlijk t lekkerste brood. Helaas is de favoriet op dat gebied hier niet in de winkel te vinden (vast wel online), de panini’s! Hier wordt dus elke dag wel van Schär iets gegeten of gemaakt! Van pasta tot brood, van koekjes tot crackers!
  Btw we zijn ook erg blij met aaaaal jou tips! Zeker zo doorgaan ajb! Het sterkt mijn dochter ook om te zien hoeveel er wél mogelijk is!
  Keep up the good work en ik duim vast hard om het te winnen pakket voor Lynn! Fijne feestdagen alvast en een heerlijk en vooral glutenvrij-genietend 2019 gewenst!

  Groetjes,
  Henriët

 36. Wat heerlijk! Die wraps zijn werkelijk overal goed voor; mijn favoriet is toch wel een burrito met gebakken kip gemarineerd in honing, in combinatie met avocado’s, gegrilde paprika gedoopt in azijn met wat zout en sla & tomaatjes. O en als ik niet meer weg hoef flink wat knoflooksaus erbij haha genieten!

 37. Wauwie. Wat veel reacties al.
  Je voeding ziet er lekker en gevarieerd uit. Ook bij mij staat Schär vaak op het boodschappenlijstje.
  Mijn voorkeur maaltijd is verse tomatensoep (met soepvlees en glutenvrije vermicelli). En dan kalkoen shoarma zelf bakken met rauwkost en Schär Vitalbrood uit de broodrooster. Zalig.
  Groetjes Anne-Marie van Uden uit Berghem.

 38. M’n favo gerechtjes op deze moment zijn o.a. ‘n pasta’tje met kaas en ham saus. 🍝 Alhoewel ik wel op zoek ben naar een alternatief voor de saus, helaas ben ik ook allergisch aan tomaat, ajuin, paprika, prei, ananas, tarwe en soja. M’n zelf gemaakte tonijnsalade is momenteel ook wel ‘n toppertje dat ik regelmatig maak. En verders zit ik in m’n dessert-fase met de tropical plattekaastaart op nummer 1 🧁 wat zou ik het o-zo fijn vinden moest ik een schär pakket kunnen winnen op m’n verjaardag! 🎁

 39. Mijn puberzoon is degene die glutenvrij moet eten. Wat hij lekker vindt? De bon matin broodjes. Kaas erop en dan even in de magnetron. Ook maakt hij graag een tosti van schärbrood. Als avondeten is hij dol op tagliatelle met zalm en 5-kazensaus, of gebakken aardappels uit de oven met zalm en wortels

 40. Wat een fijne inspiratie.
  Mijn favoriet is het schar brood, de plakken en zowel de afbakbroodjes.
  Met de wraps kun je ook eindeloos variëren. Ik kan niet zonder schar.

 41. Goedemorgen,
  Wat lekker om de week te begonnen met het lezen van deze leuke tips, dankjewel!
  Ik ben in de winter periode echt een soepliefhebber (zelf gemaakt, vers uit de soepmaker). Champignonsoep, venkelsoep, courgette/prei soep, tomatensoep, … en altijd met een broodje erbij! Broodje boter en lekker dopen in soep, broodje oude kaas, broodje filet american, oven broodje met zalm, tosti etc. Heerlijk! Omdat ik veel thuis werk kan ik dat ook gewoon klaarmaken voor de lunch. Echt heel fijn.

 42. Mijn dochter van 3 jaar eet sinds half juli glutenvrij. We zijn nog steeds op zoek naar wat ze lekker vind. Natuurlijk hebben we al wel wat dingen ontdekt, maar we ontdekken graag meer, zodat we wat meer variatie hebben.
  De wafels vind ze heerlijk!
  Als ik aan haar vraag wat ze als warm eten wil, is het antwoord lasagne. Dat was al zo toen ze nog gluten mocht eten, maar nu ze glutenvrij eet nog steeds. Toch geweldig om te merken dat er wat dat betreft niet zo heel veel is veranderd.
  Voor jou alvast hele fijne feestdagen gewenst en een prachtig 2019.
  Ik lees graag in 2019 weer mee op je blog.

  Groetjes,
  Saskia

 43. Kip met Satesaus van de ah huismerk, snijbonen, rijst met ze alle in de wok! En erbij natuurlijk kroepoek. Lekker voedzaam en de kids houden ervan! Mijn zoontje is weg van het mehrkorn brood van schar en eet dat altijd doordeweeks en op school.. gaan 4 pakken in de week doorheen 😋

 44. Hoi Marit. Ikzelf eet vaak glutenvrij mee met mijn twee kinderen (8 en 11 jaar). We eten nu sinds een half jaar glutenvrij dus zijn nog heel vaak zoekend wat er allemaal is aan glutenvrije producten. Via jouw blog zie ik vaak nieuwe dingen ( ook van Schar). Helaas is niet altijd alles ook in de winkel waar ik shop. Maar favoriet bij mijn kinderen is toch wel de tacoschotel. Tortillachips met gehakt en paprika, cheddar kaas en gewone kaas.

  1. Als je lid bent van NCV kun je bij veel online winkels korting krijgen op dit soort producten. Ze zijn dus eenvoudig te bestellen wanneer jouw winkel het niet kan leveren. Maar soms helpt vragen in de winkel ook hoor!

 45. Hi Marit, wat heb je een tof weekmenu samen weten te stellen! Ik gebruik zelf graag de producten van Schär in mijn glutenvrije keuken. Er staat elke week wel een variant met de wrap van Schär op het menu 😁 de ene keer is dat iets meer Mexicaans (met gehakt, bonen, kruiden), dan weer een soort Caesar salade in de wrap of een heerlijke lahmacun uit de oven. De variaties zijn hier eindeloos hihi. Ik zou dus zeker wel raad weten met dit pakket! Fingers crossed.

 46. Thanks voor de inspiratie weer, heerlijk! Ik ben tegenwoordig, van de ciabatta’s, een namaak versie van het broodje beenham met roomkaas (philadelphia met bieslook) van de V&D aan het maken. Super lekker. Bij het avondeten ben ik nog wat minder goed, maar taco’s of glutenvrije pasta weet ik al wel te vinden. Nu maar eens de turkse pizza maken van een wrap. Top idee! Thanks en toedelssss.

 47. Hmm, ziet er allemaal erg lekker uit!
  Ik ben elk weekend bij mijn schoonouders en zij halen altijd brood van Schär, speciaal voor mij. Super lief!
  Vaak beleg ik dit met een plakje jonge kaas en een flinke dot kip samba salade van Johma. Enorm lekker..

 48. ‘S ochtends een heerlijk vers gebakken broodje met kaas en ei eet ik bijna dagelijks. Het brood bak ik zelf met Twello’s bakmeel boerenbruin (Le Poole).
  En elke vrijdagavond een heerlijke macaroni of spaghetti met de kruidenmix van verstegen.

 49. Terwijl ik dit lees lig ik ziek in bed door een verkeerde maaltijd dus trek krijg ik nog niet van jou mooie foto’s, helaas. Sinds kort is mijn Glutenvrije zoektocht gestart en helaas gaat het nog al eens mis als ik buiten de deur eet. Wat hier thuis veel op het menu staat is havermout in alle vormen. Warm ontbijt, overnight, in pannekoeken, in cake, noem maar op. Veel schar producten die jij aanprijst hebben ze niet eens in onze supermarkt dus ben heel benieuwd.

 50. Wat een leuke actie! Ik doe graag mee! Ik maak graag zelf pizza met de lekkere bodems van Schär 🙌🏻. Die zijn zo lekker dat mijn dochter (die niet glutenvrij hoeft te eten) niks anders meer wil 😄!

 51. Super leuke winactie! Ik loop vaak de broodjes van schar want die zijn houdbaarder. Maar als ik echt moet kijken naar wat bijna elke dag eet is een kom met bananen havermout met wat kaneel en pindakaas en gestrooid met wat vruchten die ik in de koelkast heb. Super lekker en smeuïg! 🤤🤤👌

 52. Hey Marit!

  Wat een leuke actie! Bij ons staat op het menu een lekker soepje met een belegd broodje. Met name als lunch vinden wij dit heerlijk. Aangezien ik nog niet zolang glutenvrij eet, was de zoektocht naar dit broodje lastig. Gelukkig ontdekte ik de broodjes van Schär en ik vond het lekker!! Dit recept komt dus vaker bij ons op tafel.

 53. Hoiii!

  Super leuk artikel met een mega leuke winactie! Zou graag mee willen doen om alle producten van schar uit te proberen!
  Mijn favoriet lunch recept is momenteen een bruin glutenvrij broodje uit de oven met osseworst, truffelmayo en rucola! Jummmm

 54. Ik ontbijt iedere ochtend met een pannekoek: 10 gram boekweit, 10 gram havermoutvlokken en 20 gram pannekoekenmix mixen met water en dan bakken. Meestal doe ik er een halve banaan op, of jam, of een notenpasta. Bij de banaan kan natuurlijk ook nog wat nutella. En in het weekend doe ik vaak wat koekkruiden erdoor en dan beleg ik met appel en rozijnen.

 55. Wat bij mij regelmatig terug komt is de wrap van schar. Ik maak dan een vulling van kip of vis met roerbak groente. Sausje van crème fraiche en verse kruiden die ik in huis heb. Mijn gezin kan dan een gewone wrap vullen en ik de glutenvrije. Ideaal!

 56. Hai,

  Ik weet sinds vorige week dat ik glutenallergie heb en moet dus nog helemaal wennen aan glutenvrij eten… daarom lijkt de winactie me heel handig!
  Mijn favo gerecht: rijst met kip, mango, komkommer, paprika, milde currypasta en kokosmelk! Jammie!!

 57. Prima weekmenu zo, hier met regelmaat Indonesisch eten, taco’s, lasagne, ben fan van veel Schar producten, dus een pakket zou super tof zijn!

 58. Super leuk om dit te lezen, en nog extra leuk dat er een winactie aan gekoppeld is. Het gaf me enorm veel inspiratie om deze dingen ook uit te proberen met de schär producten. Het was zeg maar een kleine “ontdekkingsreis”. Van de producten te kopen in de winkel tot het om te toveren naar een lekker gerecht. En wat was is blij dit gedaan te hebben. Heb nieuwe smaken leren kennen en ontdekt. En de meeste dingen zijn zeker voor herhaling vatbaar ! De wraps zijn toch wel een favoriet want je kan er zo veel lekkers tussen leggen. Elke keer een nieuwe smaakbom ! Het zou wel heel leuk zijn de actie te winnen, om al de dingen nog eens opnieuw met veel plezier te kunnen maken / opeten. Ik wacht vol spanning af tot de 21ste !!
  Bedankt alvast voor de leuke ideeën !!
  FINGERS CROSSED !!

 59. Hallo,

  Ik heb nog maar net de diagnose coeliakie gekregen dus dit artikel is heel handig om ideetjes op te doen!! Dankuwel hiervoor!

  Groetjes

 60. Ik vind het nog bijzonder lastig zonder gluten en tarwe te eten!
  Val nu heel vaak terug op crackers en “pasta” gemaakt van courgette
  Heel leuk om dit te lezen….toch maar eens wat meer te proberen gaan variëren
  Gr Sofie

 61. Wat leuk om te lezen! Die suikerbrood moet ik toch écht eens even gaan proberen. Ik ben gek op de wraps van schar, lekker insmeren met pompoenhummus en daar kip, groenten en sla overheen doen. Oprollen en genieten van een heerlijke, makkelijke maaltijd! Oh en ik ben zó blij dat risotto glutenvrij is, dat kan ik echt niet missen…

 62. Ik maak 1 maal per week Anna’s zooi. Dat is paksoi met gehakt kruiden yoghurt en kaas en dan pasta of rijst erbij. En in de herfst maak ik iedere week pompoensoep ook ergggg lekker.

  Zelf de niet gv mensen vinden het heerlijk😀 ben benieuwd wie de gelukkige word met de prijs. Succes allemaal🍀

 63. Wat leuk om te zien hoe het weekmenu van een ander eruit ziet. Ikzelf ben gek op de wraps van schär. Die eten wij dan ook regelmatig als bodem voor pizza of voor Mexicaanse wraps. Qua Mexicaans komen de taco’s bij ons ook regelmatig op tafel. Ook het brood van schär is heerlijk om vers te eten met een plak kaas of geroosterd als een tosti. Er is gelukkig genoeg variatie mogelijk 😃
  Mvg Karin

 64. 🎁🎅🎄 Whoop whoop whoop 🎄🎅😋wat een superrr actie ik doe heel erg graag mee 😍 wraps vind ik heerlijk 😋👌eet ik zeker 2 keer per week yammie yammie.
  Wraps van Schär
  Kip met shoarma kruiden
  Sla, paprika, tomaatje, komkommer
  Knoflooksaus.
  Of pizza maken van de wrap ook erg lekker 😍
  Wat leuk om je weekmenu te lezen Marit🤗
  🎅🎄🎁 Fijne feestdagen iedereen 🎁🎄🎅

 65. 🎅🎄 Whoop whoop whoop 🎄🎅😋wat een superrr actie ik doe heel erg graag mee 😍 wraps vind ik heerlijk 😋👌eet ik zeker 2 keer per week yammie yammie.
  Wraps van Schär
  Kip met shoarma kruiden
  Sla, paprika, tomaatje, komkommer
  Knoflooksaus.
  Of pizza maken van de wrap ook erg lekker 😍
  Wat leuk om je weekmenu te lezen Marit🤗
  🎅🎄🎁 Fijne feestdagen iedereen 🎁🎄🎅

 66. Ik Begin de dag meestal met een havermoutje! Daar ga ik goed op. Voor m’n vader zou ik dit pakket willen winnen om hem te verrassen , hij is glutenintolerant en een Schär pakketje onder de kerstboom.. wie wil dat nou niet?! 🎅

 67. wat een leuke post, met ook producten van schar die ik helemaal niet ken. waar kan ik ontbijtkoek en wafels halen en de reep? ik ben ze inmij supermarkten nog niet tegenkomen. zou het graag proeven. Een van mijn favoriete glutenvrije recepten is zelfgemaakte tortilla’s met het gekookte maismeel van PAN. kan er zoveel meedoen en tortilla’s zijn zo veelzijdig. het heeft wel even geduurd om ze perfect te bakken, maar als dat lukt, wauw. zo makkelijk. lekker vullen met zelf gemarineerd satevlees en zelfgemaakte satésaus. beetje taugé en komkommer erbij. heerlijk. tortilla’s zijn ook lekker met zelfgemaakte eiersalade, rucola en rosbief. ik vind het handig om te lezen hoe jij zo gevarieerd eet. ik vind het soms best lastig om nieuwe dingen te bedenken, zeker wat betreft de broodmaaltijden. door het lezen van jouw blog leer ik bij hoe ik gevarieerder kan eten. dankjewel.

 68. Hoi, wat leuk om jouw menu te lezen en weer inspiratie op te doen voor mijn twee dochters die glutenvrij moeten eten. Die wafels zien er ook heerlijk uit! Ik die graag mee met de winactie. Zou erg goed uitkomen zo vlak voor kerst en oud en nieuw!

 69. Super leuk
  Ik wil heel graag meedoen voor mijn lieve dochter die nog niet zolang geen gluten mag eten .
  Voor haar zou ik het super leuk vinden om uit te proberen .
  Groetjes Marjan

 70. Hallo Marit,
  Ik las dat je vriend jarig was, van harte gefeliciteerd. Wat bij ons echt een feestmaaltijd is, is de glutenvrije tortilla schotel. Met gehakt, groenten, kaas en quacamole .. heerlijk!
  We dingen graag mee naar de prijs!
  Groetjes Corine

 71. Hier zijn zowel de pasta Boursin als een calzone erg favoriet om te eten. En met de wraps van Schar is die calzone voor mij super makkelijk gemaakt.
  De wafels kende ik nog niet en zou ik heel graag willen uitproberen! Heerlijk voor met oud en nieuw.

 72. Sinds ik glutenvrij eet komt toch de zelfgemaakte glutenvrije pizza wel eens langs! Ik vind makkelijk en snel heel erg lastig omdat het moeilijk verkrijgbaar is in de buurt en vaak zijn de opties heel ongezond (chocokoekjes) of… je hebt gewoon geen keuze… Een glutenvrije pizza margarita uit de diepvries is hier de enige optie dus ik maak met regelmaat een “eigen” pizza met de Schär glutenvrije pizabodem! Als saus gebruik ik pasata, hummus of verse pesto en als topping kun je alle kanten op.. geitenkaas, parmaham en tuinboonpitten is wel een favoriete combinatie! 🙌🏻😍

 73. Hallo, ik ben ook Marit maar ik ben 13 jaar. Mijn meest gebruikte Schär product zijn de wraps. Lekker met gehakt kaas en kruiden. Of met sla kruidenboter en komkommer

 74. Ik eet pas sinds kort glutenvrij en ben dus nog opzoek naar lekkere, glutenvrije recepten. Het lijkt me super leuk om met dit pakket kennis te maken met wat meer glutenvrije producten! ☺

 75. Hoi,
  Ii weet zelf nog maar een maand dat ik coeliakie heb en het is voor mij ook nog een zoektocht naar goede vervangers vooral voor brood! Momenteel maak ik vaak bananenbrood met de Schär bloem mix die ik dan mee naar m’n werk neem. Verder ben ik nog op zoek naar goede vervangers voor wraps en pizza. Hierboven al heel wat tips gelezen die ik zeker eens wil uitproberen. Het pakket zou me zeker helpen het bos wat door te bomen te leren zien ☺️. Groetjes Sophie

 76. Hoi,
  Mijn overheerlijke zelfgemaakte pastasaus staat vaak op het menu. Ik maak in een keer heel veel en vries het in. Het leuke en lekkere is dat deze tomaten zelf geteeld worden door mijn vriend, ze zijn dus echt super vers als ik ze gebruik/eet.
  Ik ben erg benieuwd hoe alle producten van schär smaken!
  Groet, Terlissa

 77. Goedemorgen,

  Mijn favoriete maaltijd is pasta.
  Eigenlijk heb ik wel meer favorieten, sushi, rijst met curry, spaghetti, lasagne mmm krijg er spontaan trek van.

  Leuke actie zou graag willen winnen!
  Ik wens je in iedergeval fijne feestdagen
  Jolanda

 78. Mijn kleindochter is gek op brood. Dus als ze komt maak ik: Schär ciabatta’s met daarop warm gebraden rul gehakt met gebraden uitjes en dan een streepje hot tomatenketchup erop. Ze lust er wel 2. Genieten doet ze dan.

 79. Zelfgemaakte fajitas met de wraps van schar! Meestal vul ik ze volledig met groenten en kruiden(zonder pakjes en zakjes). Gezond en super snel klaar!

 80. Wat ik altijd handig vind om mee te hebben naar het werk voor tussendoor zijn de volgende twee recepten, heb ze allebei iets aangepast naar mijn wensen, maar zijn super handig om mee te nemen!

  https://www.littlespoon.nl/2017/06/havermoutcake-met-appel-en-perzik/ Bij deze heb ik de appel, perzik en noten vervangen door cranberries en rozijnen, ook super lekker!

  Of deze, lijkt op de liga evergreen, maar dan gv: https://glutenvrijemama.nl/glutenvrije-koek-als-tien-uurtje/

  Bedankt voor al je inspirerende artikelen Marit! En dat je elke week de moeite neemt om alle gv aanbiedingen voor ons te verzamelen!
  (deze kerst ga ik je glutenvrije kerrie-eiersalade maken, lijkt me erg lekker en kost in de gezelligheid niet veel tijd om te maken)

 81. Hoi Marit..
  Hier is de ‘ Chinese’ tomatensoep favoriet. Uitje bakken met tomatenblokjes en knoflook, laten stoven. . Glutenvrije kippenbouiillon warm maken. Tomato frito erbij en gembersiroop. Tomatenmengsel toevoegen, goed warm maken. Tenslotte taugé toevoegen….Mmmm.
  Wij doen graag mee met de actie!

 82. Wat een leuke winactie weer!
  Ik doe graag mee.
  Mijn favoriete maaltijd momenteel is rode kool ovenschotel. Ook nog eens mager; ik bak runderreepjes en kruid het met peper, zout en knoflook, daarop rode kool en daarop appelplakjes. Daarop de aardappelpuree en afmaken met geraspte kaas. 20 min op 180 graden en smullen maar.

 83. Hoi. Wat een lekkere ideetjes allemaal weer om eens te proberen. Mmmm.
  Hier in huis is de glutenvrije pasta carbonara favoriet. Saus gemaakt van gebakken spekjes, ui en knoflook, roomkaas van Lidl, slagroom en parmezaanse kaas.
  Ik zou dolgraag het pakket winnen om weer eens wat andere gerechtjes uit te proberen.

 84. Ik maak graag iets oosters in mijn week menu. Ik zie in ieder geval hele lekkere ideetjes in jouw week die mijn inspireren. Maak graag kans op zo’n mooi pakket😍😍😋

 85. Ik eet graag en regelmatig koude pasta salade en ook de wraps vind ik ook zalig met ham, kaas, sla en een gekookt eitje..
  Jammer dat de wraps zo duur zijn want ze zijn zó lekker 😍

 86. Hoihoi… Zier er allemaal lekker uit!!
  Mijn favoriete glutenvrije maaltijd is het pannenkoekontbijt in het weekend, gemaakt met boekweitmeel en geitenmelk. met knakworst en gebakken uien en knoflook en dan voor het opdienen er wat stroop over. Klinkt nergens naar maar is heerlijk en meegenomen door mijn Amerikaanse man van overzee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *