Disclaimer

Hoe saai het ook is om te schrijven, ontkom ik niet aan een disclaimer op mijn blog. Hieronder een aantal zaken die ik graag helder voor je op een rijtje zet.

Wist je dat ik een ervaringsdeskundige ben, maar geen expert?

Alles wat ik deel op Maak het Glutenvrij deel ik vanuit passie. Vanuit een passie om jou en anderen te helpen met het volgen van een glutenvrij dieet. Dit doe ik vanuit ervaringsdeskundigheid. Ik heb geen opleiding gevolgd in de richting van voeding en diëtetiek. Daarnaast ben ik ook geen huisarts, hoe handig dat ook zou zijn. Maak belangrijke lichamelijke beslissingen dus nooit op basis van artikelen of ervaringen van mij, maar zoek professionele hulp wanneer je het gevoel hebt dat er wat mis met je is of je onderzocht wilt worden. Er staan genoeg huisartsen en diëtisten in Nederland voor je klaar.

Wist je dat ik alleen glutenvrij eet?

Vanwege coeliakie moet ik glutenvrij eten en daarom zijn alle tips en recepten op Maak het Glutenvrij gefocust op glutenvrij. Ik houd geen rekening met lactosevrij, notenvrij of welke intolerantie/allergie dan ook in alle uitingen die ik doe. Wanneer ik dat wel bewust doe, omdat ik bijvoorbeeld een vegetarisch recept plaats of een lactosevrije tip, zal ik dat er altijd bij vermelden.

Wist je dat je zelf verantwoordelijk bent voor je dieet?

Alles wat ik deel, deel ik vanuit mijn eigen ervaring. Dat betekent dus niet automatisch dat jouw lichaam hetzelfde reageert als mijn lichaam op bepaalde producten of restaurants. Wanneer ik een tip deel over een glutenvrij product of restaurant kan dat zijn op basis van een ervaring of op basis van online/offline informatie. Ingrediëntenlijsten willen nog wel eens veranderen en ieders ervaring bij een restaurant is weer anders. Je bent en blijft altijd verantwoordelijk voor je eigen dieet.

Uiteraard streef ik er daarnaast wel naar dat informatie op Maak het Glutenvrij zo juist en actueel mogelijk is. Zie jij een fout? Mail dan naar info@maakhetglutenvrij.nl

Wist je dat ik af en toe betaald samenwerk?

Voor niets gaat de zon op. Ik steek veel tijd en passie in Maak het Glutenvrij en soms wil het geval dat ik daar ook voor betaald krijg omdat ik samenwerk met een merk. Wanneer een artikel tot stand is gekomen door een betaalde samenwerking, meld ik dit altijd in het artikel. Zo komt niemand voor verrassingen te staan.