Zoet, zout, bitter en zuur, deze witlofsalade met makreel heeft het allemaal! Je hebt voor deze salade maar weinig nodig, maar het eindresultaat is grandioos. De salade is lekker als lunch, maar ook prima als licht diner met een broodje erbij. Bovendien helemaal lactosevrij!
Bereidingstijd: 10 minuten | Aantal porties: 1
Wat heb je nodig voor de witlofsalade met makreel?
- 1 gerookte makreel
- 1 appel
- Een stronk witlof
- Gedroogde of verse bieslook en peterselie
- Peper en zout
- Rode wijnazijn
- Olijfolie
Tip: een gekookt eitje erdoor is ook lekker!
Aan de slag met de witlofsalade met makreel!
- Haal de buitenste bladeren en onderkant van de stronk witlof af. Halveer ‘m vervolgens en haal de kern eruit, deze is bitter. Snijd in dunne ringetjes.
- Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd in blokjes. Ik vind het persoonlijk lekkerder om de schil te laten zitten.
- Doe de witlofringetjes en appelstukjes in een kom.
- Haal het vel van de gerookte makreel af, snijd in stukjes en doe bij de appel en witlof.
- Breng op smaak me peper en zout en voeg 1 eetlepel bieslook en 1 eetlepel peterselie toe.
- Voeg tot slot nog 1 eetlepel rode wijnazijn en 1 eetlepel olijfolie toe.
- Roer goed door en eet smakelijk!
Ook zo’n superfan van salades? Probeer onderstaande vijf salades dan ook eens:
- Vegetarische salade met grillkaas, peer en quinoa
- BLT salade met linzen
- Griekse glutenvrije couscousssalade
- Lauwwarme burrata salade met gegrilde groenten
- Glutenvrije salad bowl met aardappel en zalm
Hallo, deze salade ziet er echt heerlijk uit! Ik ga het binnenkort proberen. Bedankt voor alle gezonde inspiratie :))