Vers glutenvrij brood bij Albert Heijn – prijzen en informatie

Vers glutenvrij brood bij Albert Heijn – prijzen en informatie

Hang de vlag maar uit! Vanaf maandag 4 september haal je vers glutenvrij brood bij Albert Heijn. In dit artikel deel ik de prijzen en informatie met je. Nog geen uitgebreide review, omdat ik het brood pas net binnen heb. Ik zal later wel mijn mening met je delen via mijn social kanalen. Lees je mee?

Vers glutenvrij brood bij Albert Heijn

Hoe geweldig is dit? Vanaf maandag 4 september scoor je bij Albert Heijn vers glutenvrij brood van het eigen merk. En niet alleen gewoon brood, maar ook bolletjes, cake en rozijnenbrood. Je vindt het brood bij alle bakkerijen in de AH winkels en online via ah.nl/glutenvrij.

Het assortiment bestaat uit 6 nieuwe producten:

 • AH Vrij van Gluten bruin (€ 2,99),
 • AH Vrij van Gluten licht meerzaden (€ 2,99)
 • AH Vrij van Gluten donker meerzaden (€ 2,99)
 • AH Vrij van Gluten bruine meerzaden bollen 4 stuks (€ 1,99)
 • AH Vrij van Gluten rozijnenbrood 200 gram (€ 1,99)
 • AH Vrij van Gluten cake 250 gram (€ 3,49)

De producten worden dagelijks vers gebakken in een nieuwe bakkerij in Tholen, waar uitsluitend glutenvrije producten gebakken worden. Geen kans op kruisbesmetting en dus helemaal veilig. Vinden we to-hop!

Ik heb het brood nog niet kunnen proeven, maar kan je wel alvast vertellen dat het enorm flexibel en luchtig aanvoelt!

AH Vrij van Gluten bruin (400G)

Ingrediënten: water, zetmeel (maïs, tapioca), rijstbloem, voedingsvezel (inuline, psyllium, appel), polydextrose, bakkersgist, zonnebloemolie, suiker, gejodeerd zout, scharreleipoeder, verdikkingsmiddel (guarpitmeel, E464).

vers glutenvrij brood bij Albert Heijn

AH Vrij van Gluten licht meerzaden (400G)

Ingrediënten: water, zetmeel (maïs, tapioca), rijstbloem, 5% lijnzaad, 4% zonnebloempit, voedingsvezel (inuline, psyllium), bakkersgist, zonnebloemolie, 2% pompoenpit, polydextrose, suiker, gejodeerd zout, scharreleipoeder, verdikkingsmiddel (guarpitmeel, E464), scharreleipoeder.

vers glutenvrij brood bij Albert Heijn

AH Vrij van Gluten donker meerzaden (400G)

Ingrediënten: water, zetmeel (maïs, tapioca), rijstbloem, 3,5% pompoenpit, voedingsvezel (inuline, psyllium), polydextrose, 2% zonnebloempit, bakkersgist, zonnebloemolie, suiker, appelextract, 1,5% lijnzaad, boekweitgrut, gejodeerd zout, verdikkingsmiddel (guarpitmeel, E464), maltodextrine, scharreleipoeder.

vers glutenvrij brood bij Albert Heijn

AH Vrij van Gluten Bruine meerzaden bollen (220G)

Ingrediënten: water, zetmeel (maïs, tapioca), rijstebloem, polodextrose, voedingsvezel (inuline, psyllium, appel), 4% zonnebloempit, 4% lijnzaad, bakkersgist, zonnebloemolie, 2% pompoenpit, verdikkingsmiddel (guatpitmeel, E464), gejodeerd zout, scharreleipoeder.

vers glutenvrij brood bij Albert Heijn

AH Vrij van Gluten rozijnenbrood

Hiervan weet ik de ingrediënten zo even niet, omdat ze niet op mijn proefverpakking stonden. Zodra ik ze wel weet, voeg ik ze hier toe.

vers glutenvrij brood bij Albert Heijn

AH Vrij van Gluten cake (250G)

Ingrediënten: zetmeel (maïs, aardappel), scharrelei, suiker, raapolie, cacaovet, water, honingpoeder, emulgator (lecithine, E471, E472b, E477), maïsmeel, psylliumvezel, conserveermiddel (citroenzuur, E202), verdikkingsmiddel (guarpitmeel, xanthaangom), vanillearoma, rijsmiddel (E450, E500).

vers glutenvrij brood bij Albert Heijn

Ga jij de het nieuwe verse glutenvrije brood bij Albert Heijn scoren? En naar welk product ben jij het meest benieuwd?

Dit artikel bevat producten die door een merk naar mij zijn opgestuurd.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

57 thoughts on “Vers glutenvrij brood bij Albert Heijn – prijzen en informatie

  1. Ook in België stopt men met het genius brood. Bestellingen van genius brood was nog mogelijk tot 1 september. Nadien kwam het nieuwe in de rekken. Uit voorzorg toch maar extra inkopen gedaan in ingevroren. Het zekere voor het onzekere.

 1. Als AH stopt met genius ga ik het wel proberen en dan maar hopen dat het te eten is,
  Anders kunnen we weer opnieuw beginnen met de zoektocht naar eetbaar brood wat je langere tijd achter elkaar kunt eten.
  Heel veel succes AH en dank voor het initiatief

 2. Dat ziet er veelbelovend uit en niet duur, ben erg benieuwd!
  Alleen bij het donker meerzadenbrood staat als ingrediënt maltodextrine , is het bekend waar van het is gemaakt ?

 3. Probeer eens het brood van Allergento. De Glutenvrije Man heeft diverse glutenvrije broden getest en Allergento kwam daar het beste uit. In nu in een paar winkels in NL te koop, online te bestellen of af te halen.

 4. Kan je ook de voedingswaarde geven van deze broden (eiwit-, vet-, vezel-, suikergehalte)? Want glutenvrij brood dat er goed uitziet heeft lang niet altijd de voedingswaarde van normaal brood.

 5. Ik heb het geprobeerd. De smaak is goed, de textuur ook, maar de sneetjes zijn zo dun dat ze uit elkaar vallen tijdens het smeren. Het wordt een enorme kliederboel.
  Hebben jullie dat ook?

  1. Ja, ik had dat ook. Ook tijdens het eten viel het helemaal uit elkaar. Hopelijk bij het volgende brood beter anders ga ik Genius nog missen.0

  2. Ik heb helaas alleen maar slechte ervaringen met het nieuwe vers glutenvrij van AH.
   Glutenvrij bruin gekocht voor de volgende dag, was niet te smeren, bij alle sneetjes waren in stukken uiteengevallen. Toen maar licht meerzaden uit de vriezer gehaald, na het ontdooien vielen er hele stukken uit, niet meer te smeren, inderdaad een enorme kliederboel. Zaten ook veel minder sneetjes in dan bij Genius glutenvrij brood.
   Hoewel Genius glutenvrij brood ook niet ideaal is, toch beter als het nieuwe assortiment glutenvrij brood van AH.

 6. Ik ben met het brood terug gegaan naar AH. Ze vermoeden dat het te warm gesneden is.
  Ik heb mijn geld terug gekregen en gelijk nieuw besteld voor morgen. De hele voorraad was binnen korte tijd op. Dat is een goed teken!

 7. Ik heb afgelopen maandag 4 september een vrij van gluten licht meerzadenbrood gekocht. Was best lekker. Alleen zitten er maar 10 sneetjes in, voor een prijs van €2,99. Ik vind het best prijzig. Gisteren was ik weer bij de AH om vrij van gluten brood te kopen. Maar helaas, ze hebben per dag maar 1 halfje. En anders moet je het bestellen, dus je kunt er niet op rekenen dat ze het dagvers in de schappen hebben liggen. Als reden wordt gegeven dat ze moeten gaan kijken hoe het loopt. Ik heb coeliakie en hoopte nu toch eindelijk eens lekker en betaalbaar brood te eten. Het Genius drie zadenbrood van 535 Gr was heerlijk, maar niet meer te krijgen bij AH.

 8. Nou ik heb nu twee dagen het meerzaden brood op en heb al twee dagen klachten, diarree kramp enz. Vraag mij toch af wat erin zit waar ik niet tegen kan.
  Daarnaast valt het inderdaad snel uit elkaar. Smaak is op zich goed, maar wel droger dan het genius brood vind ik.

 9. Super slecht brood,is korrelig,valt uit elkaar.
  Kan zo de helft weggooien.
  Vraag me sterk af of ze het ook door grote groep mensen met coeliakie hebben laten testen.
  Begreep dat er veel meer mensen vragen om gauw Genius terug in de schappen te leggen

 10. Hoe geweldig is dit? Volgens mij heb je het niet geproefd. Daarnaast heb ik nu ook sinds twee weken veel last van mijn buik, ik dacht dat het door het weer kwam maar ik ga nu toch twijfelen.

  1. Ik heb het zeker wel geproefd. Mijn proefpakket die ik als blogger ontving (nog voor de officiële release) was top. Het brood was zacht, flexibel en viel absoluut niet uit elkaar. Met mij nog een aantal bloggers die het zo ervaren hebben.

   Helaas las ik in de afgelopen week ook veel negatieve reacties. Brood is droog, valt uit elkaar. Conclusie: kwaliteit is niet consistent. Hopelijk wordt dat verbeterd!

   1. Ik had een brood wat juist niet uit elkaar valt maar wat heel zwaar viel op de maag. Erg compact met veel verdikkingsmiddelen dus ik hoop echt dat Albert Heijn en gezonder glutenvrij alternatief aanbiedt of gewoon Genius blijft verkopen.

 11. Het glutenvrij brood van AH is echt vreselijk slecht. Niet in te vriezen, valt uit elkaar en is vreselijk droog. AH maakt dit brood niet voor de kwaliteit maar dit moet wel voor de winst zijn, anders hadden ze genius wel aangehouden.

  Jammer dat de consument weer de dupe is van keuzes van een grootmacht in onze levensmiddelenketen.

  1. De reacties zijn erg verschillend. Ik ontving als blogger nog voor de officiële release een van de eerste batches. Deze broden waren heerlijk zacht, flexibel, lieten zich invriezen… Daarna hoorde ik inderdaad uiteenlopende meningen. Jammer dat de kwaliteit niet consistent is, hopelijk verandert dit snel.

 12. Op 4 september dagvers glutenvrij brood gekocht bij AH. Dat viel uit elkaar. Kan gebeuren, dacht ik, misschien wel te warm gesneden. Op 7 september weer een halfje brood gehaald en het glutenvrije rozijnenbrood. Het halfje brood viel weer uit elkaar en het rozijnenbrood was heel erg droog. Ik heb er over contact gehad met de klantenservice van AH. De klachten zoude serieus genomen worden en er werd aan verbetering gewerkt. Half september weer een halfje geprobeerd, geen enkele verbetering. Het brood viel weer uit elkaar. Weer contact met de klantenservice, ze zouden het serieus gaan verbeteren. Deze week kocht zoon een halfje dagvers glutenvrij brood voor zich zelf bij AH, het was weer dezelfde bende. Jammer, bewijs dat AH klanten echt niet serieus neemt.Het zou een enorme verbetering zijn als dagvers glutenvrij brood makkelijk overal te koop zou zijn

  1. Jammer om te lezen dat het brood niet consistent is van kwaliteit.. kom ik online veel tegen. Ken je het brood van Bakker Leo al? Ik schreef er een review over. Het is van normaal formaat, smaakt net ‘echt’ en laat zich goed invriezen en ontdooien! Zeker een aanrader.

 13. Hoi, smaak van Ah brood is op zich goed. Ik eet met name meerzaden. Het bruin vind ik erg droog. Helaas valt het brood niet te smeren. Het valt helemaal uit elkaar. Ik eet soms gewoon een bord met stukken korst. Mijn dochter eet maar weer gewoon schar, want je kunt het ah-brood niet mee naar school nemen. Een puber vindt het niet leuk om met een trommel rommel aan te komen. De laatste tijd was ik geen fan meer van genius, maar dat was toch beter dan wat er nu is, helaas. Maar we moeten toch wat eten.

 14. Hebben jullie al gehoord van Happy bakers ?
  Heerlijke 100% glutenvrije lekkernij.

  nu nieuw in het assortiment
  100% glutenvrije amandelspeculaasstaaf
  100% glutenvrije feestbrood

  1e a 2e week ook weer overheerlijke glutenvrije Brood(wit, bruin, licht meerzaden en donker meerzaden), Bagels, Bolletjes, American Cookies , Muffin, diverse Cake soorten.

  Na sinterklaas komen er ook heerlijke glutenvrije oliebollen.

  neem zelf eens een kijkje op https://www.happybakers.nl

 15. Kijk uit met glutenvrij brood van Albert Heijn, Genius en tegenwoordig ook Schar. Er zit psylliumvezel in. Dit is een laxeermiddel, met opgezette buik, buikpijn, onverteerd eten en dus ook verstoorde opname als gevolg! Vooral kinderen kunnen hier heel gevoelig voor zijn! Zou verboden moeten worden, heel gevaarlijk, verstoord de ontwikkeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *