Glutenvrije pastasalade met avocado

Glutenvrije pastasalade met avocado

Of het nou zomer of winter is, wat mij betreft kan een pastasalade altijd. Ik varieer er eindeloos mee en kwam vorige week tot een wel heel lekker recept. Een lekkere creamy pastasalade met mijn lievelingspasta, avocado en kipreepjes. Te makkelijk om te maken en deze salade behoort zeker tot de categorie comfortfood!

Bereidingstijd: 20 minuten | Aantal porties: 2-3

Wat heb je nodig voor de glutenvrije pastasalade?

  • 200 gram glutenvrije pasta. (ik gebruikte deze van Pasta Garofalo)
  • 150 gram gerookte kipreepjes
  • 200 gram sperziebonen
  • Een ei per persoon
  • 2 avocado’s
  • 2 romatomaten
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • Peper, zout en uienpoeder
  • Rode wijnazijn

Aan de slag met de glutenvrije pastasalade

  1. Allereerst zet je 3 pannen water op het vuur om te laten koken (voor de pasta, eieren en sperziebonen)
  2. Snijd ondertussen de uiteinden van de sperziebonen af en halveer ze.
  3. Kook de sperziebonen 8 minuten, de eieren 6 minuten en de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Vervolgens ga je aan de slag met de dressing en de andere ingrediƫnten: snijd de tomaten in blokjes en prak de avocado fijn. Doe ze beide in een ruime kom.
  5. Meng de yoghurt, mayonaise en 1 eetlepel rode wijnazijn er doorheen. Breng op smaak met peper, zout en uienpoeder.
  6. Giet de pasta af en spoel goed af met koud water. Doe hetzelfde met de sperziebonen.
  7. Meng alles door elkaar en serveer de gekookte eieren er los bij. Eet smakelijk!

Nog meer glutenvrije saladerecepten…

Zou je dit recept graag willen uitproberen? Dan onderstaande vast ook…

glutenvrije pastasalade

Facebooktwitterpinterestlinkedin

2 thoughts on “Glutenvrije pastasalade met avocado

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *