Glutenvrije salad bowl met aardappel en zalm

Glutenvrije salad bowl met aardappel en zalm

Op Pinterest en Instagram word ik de laatste maanden overladen met de salad bowl, ook wel buddha bowl. Een kom vol met dingen die jij lekker vindt. Klinkt als het ideale diner, niet waar? En past goed bij het weer op dit moment (Hallo, ik liep zondag met spijkerjasje buiten!). Ik besloot gisteren zelf een dergelijke bowl in elkaar te flansen en gebruikte mijn nieuwe schaal van de kringloop. En ja, het is écht simpel, want ik gebruikte gewoon dingen die ik al in huis had en maakte daar onder andere aardappelsalade mee. Je kunt eindeloos variëren met deze salad bowl ieder geval.

Bereidingstijd: 15 minuten | Aantal porties: 2 salad bowls

Wat heb je nodig voor de salad bowl?

  • 4 plakken gerookte zalm
  • 1 bol mozzarella
  • 2 eieren
  • Een halve krop ijsbersla
  • Een handje sperziebonen (vers of blik)
  • 1 tomaat
  • 4 augurken
  • 1 grote aardappel (ca. 300-400 gram)
  • 1 el fritessaus of mayonaise
  • 2 el yoghurt of kwark
  • Bieslook en peterselie (vers of gedroogd)
  • Peper en zout

Dit is slechts een suggestie. Je kunt ook tonijn of gerookte kip gebruiken in plaats van zalm. Of makreel, of sardientjes of wat jij maar lekker vindt.

Aan de slag!

  1. Kook 1,5 liter water in de waterkoker.
  2. Schil de aardappel en snijd in blokjes van 1×1 cm. Kook de blokjes in een pan met de helft van het kokende water voor 12 minuten, totdat ze beetgaar zijn. Voeg eventueel wat zout toe aan het water.
  3. Kook de eieren in een andere pan, met de andere helft van het kokende water, totdat ze hard zijn. Je wilt bij deze salade niet dat de dooier nog loopt.
  4. Snijd ondertussen de rest: de tomaat in plakjes, mozzarella in blokjes, augurken in reepjes. Of hoe jij het zelf ook maar wilt.
  5. Maak in een ruim schaaltje de dressing voor de aardappelsalade: 1 el fritessaus/ mayonaise, 2 el kwark/yoghurt, 1 el bieslook, 1 el peterseli en tot slot peper en zout naar smaak.
  6. Wanneer de aardappelblokjes gaar zijn, spoel je ze af onder de koude kraan. Roer ze door de dressing en laat een paar minuten staan.
  7. Maak je bord, kom of schaal op zoals jij dat wilt! Voor de foto heb ik alle ingrediënten natuurlijk mooi naast elkaar gelegd, maar uiteindelijk ga je het toch husselen 🙂 Enjoy your salad bowl!

salad bowl

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

One thought on “Glutenvrije salad bowl met aardappel en zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *