Restaurant Review: BaiYok glutenvrij

Restaurant Review: BaiYok glutenvrij

Vorige week bracht ik een bezoekje aan Thais restaurant BaiYok in Zwolle. Van meerdere glutenvrije eters had ik al eerder begrepen dat bij BaiYok glutenvrij eten goed mogelijk is en zelf heb ik er eind vorig jaar ook al eens gegeten. In dit artikel laat ik je zien hoe het werkt bij BaiYok als je glutenvrij moet eten.

BaiYok glutenvrij

Allergenenkaart bij BaiYok

De menukaart van BaiYok is enorm uitgebreid. Op de kaart vind je onwijs veel: samengestelde menu’s, maar ook losse gerechten waarbij je de keuze hebt uit vis, vlees, kip of vegetarisch. Voor mensen met een allergie biedt BaiYok een aparte allergenenkaart waarop duidelijk aangegeven wordt welke allergenen de gerechten bevatten. Het aantal gerechten dat BaiYok glutenvrij aanbiedt is enorm, dat is ook wat ik vooraf op de website van BaiYok had gezien. Houd je niet van pittig eten zoals ik? De milde, kids-proof gerechten worden aangegeven met een ‘k’ op de menukaart.

BaiYok glutenvrij

Mijn gerechtkeuze bij BaiYok

Hoewel ik van afwisseling houd, besloot ik hetzelfde hoofdgerecht te nemen als de vorige keer. Gewoon omdat het zó ontzettend lekker was. Ik nam de ‘kaeng mus sa man nua’: een heerlijke curry met stukjes runderhaas, aardappel, pinda’s en ui. Ik wist zelfs twee van mijn tafelgenoten zover te krijgen om hetzelfde te bestellen, ook zij vonden het heerlijk. 

BaiYok glutenvrij

De curry is mild, maar toch kruidig én romig én zo origineel dat ik ‘m thuis – denk ik – niet zomaar na kan bootsen. Onze curry’s werden geserveerd met een gezamenlijke bak witte rijst.

Eindoordeel

Inmiddels kan ik na twee bezoekjes aan BaiYok wel stellen dat dit echt een fijn restaurant is voor glutenvrije eters. De gerechten zijn niet heel goedkoop, maar je krijgt zeker waar voor je geld. Bovendien is glutenvrij eten hier vanzelfsprekend en de bediening is goed op de hoogte. Ook vind ik het leuk om eens wat anders te eten dan de standaard Hollandse keuken. Mijn doel voor dit jaar is om meer vrienden en familie kennis te laten maken met de heerlijke gerechten van BaiYok!

De menukaart en meer informatie vind je op de website van BaiYok. 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *