Review: Acht dagen Juizs cold pressed juices

Review: Acht dagen Juizs cold pressed juices

De detox sapkuren vliegen je tegenwoordig om de oren. Maar ik was wel eens benieuwd hoe het is om gewoon elke dag een sapje te drinken. Daarom testte ik acht dagen lang een andere juice van Juizs cold pressed. Hoe mij dat beviel? Dat lees je hieronder!

Mijn gezonde pogingen

Een paar jaar geleden wilde ik een keukenmachine voor mijn verjaardag. Niet alleen omdat deze handig is voor tijdens het bakken, maar ook omdat er een sapcentrifuge bij hoorde. Die sapcentrifuge? Die heb ik welgeteld twee keer gebruikt. Het klinkt allemaal leuk en aardig zo’n ding. Maar als je net als ik zonder vaatwasser door het leven gaat, is het vooral veel gedoe.

Over het algemeen eet ik vrij gezond. Ik houd van groenten en fruit. Verder doe ik het op mijn manier en trek ik me weinig aan van wat bijvoorbeeld dieetgoeroes zeggen. Ik heb periodes dat ik ontbijt met scrambled eggs, maar ook periodes dat ik elke dag braaf een smoothie maak. Maar uiteindelijk merk ik dat ik vaak ga voor snelheid en gemak. Afwisseling vind ik daarbij belangrijk. Het testen van deze Juiz~s sapjes vond ik dan ook interessant om te doen, weer eens wat anders!

Het is vrij ironisch dat ik dit artikel publiceer op de dag nadat mijn recept voor glutenvrije arretjescake online kwam. Maar hé, het leven blijft leuk door afwisseling toch? En ook ik doe uiteraard pogingen om gezond bezig te zijn. Zeker met mijn coeliakie. Het is ieder jaar bij het jaarlijkse bloedprikrondje weer spannend of ik nog functioneer. Altijd even afwachten of alle bloedwaardes nog goed zijn. Want ja, je loopt risico op een en ander door coeliakie. Doordat je onder andere geen brood eet, kun je belangrijke voedingsstoffen mislopen. Een beetje extra groente en fruit per dag is geen overbodige luxe in mijn geval. Goed, over op de sapjes!

Juizs cold pressed juices

De juices van Juiz~s zijn in de volgende pakketten te bestellen:

  • Juiz~s All Day – 4 sapjes, 1 detox water en 1 zakje nootjes per dag;
  • Juiz~s Till Diner – 3 sapjes en 1 detox water per dag. In de avond eet je een lichte maaltijd;
  • Green morning – 15 sapjes om iedere morgen mee te beginnen;
  • Sports – 15 sapjes en 6 bites voor de sporters onder ons;
  • Every Day – 16 sapjes voor bij/ ter vervanging van een ontbijt of lunch.

Meer informatie per pakket vind je hier. De sapjes worden trouwens doordeweeks standaard ’s avonds geleverd. Op zaterdagen overdag. Ideaal dus!

juizs cold pressed

Het Every Day pakket

Voor deze review testte ik het Every Day pakket, ik dronk dus elke dag een sapje van 380 ml. Een detox kuur spreekt mij persoonlijk niet aan. Dit komt waarschijnlijk doordat ik nu na jaren ondergewicht (door onder andere coeliakie) eindelijk op goed gewicht ben. Ik link detoxen altijd aan afvallen – wat helemaal niet zo hoeft te zijn – en daarom voelt het voor mij niet goed. Maar een sapje per dag? Ja, dat klinkt lekker en gemakkelijk!

Het Every Day pakket bestaat uit 16 sapjes, waarbij je van de acht populairste sapjes twee flessen ontvangt. De sapjes werden ingevroren bij mij aangeleverd. Eenmaal uit de vriezer zijn de sapjes nog vier weken houdbaar. Ingevroren zijn ze zes maanden houdbaar, mocht je ze inmiddels niet al opgedronken hebben.

De sapjes hebben trouwens hele leuke verpakkingen en ik ben echt een sucker daarvoor. Lekker vrolijk, je hebt echt het idee dat de regenboog in je koelkast staat te bivakkeren! Bovendien hebben ze leuke namen, namelijk liquid salads. Benieuwd hoe ze mij smaakten? Lees hieronder verder.

juizs cold pressed

Dag 1: Liquid Salad Basil

Ready set go! Mijn achtdaagse begon met basilicum, een ingrediënt wat bij mij normaal alleen door pasta en op pizza belandt. Ik vind het een lekker sapje met onder andere bleekselderij. Ik was wat huiverig voor deze, maar hij was meer dan goed weg te krijgen en de komkommer overheerst gelukkig meer dan de basilicum.

juizs cold pressed

Dag 2: Liquid Salad Zucchini

Een sapje met courgette? Om eerlijk te zijn was ik aanvankelijk sceptisch hoor. Maar het zure – wat denk ik afkomstig is van de kiwi – maakt het sapje lekker! Bij deze heb ik echt het gevoel dat ik iets gezonds drink door die groene kleur. Van de andijvie en courgette proef ik amper iets terug, dat is positief.

juizs cold pressed

Dag 3: Liquid Salad Watermelon

Dit vind ik tot nu toe de beste van de eerste drie. De combinatie met rozemarijn is bijzonder, maar niet overheersend. Dit sapje smaakt echt naar watermeloen, heerlijk!

juizs cold pressed

Dag 4: Liquid Salad Spinach

De naam zegt het al een beetje: dit is je typische groene smoothie. Het limoen- en appelsap maken ‘m heerlijk zuur. Ook bij deze heb ik echt het idee dat ik gezond bezig ben. Zal wederom door de groene kleur komen, gok ik.

juizs cold pressed

Dag 5: Liquid Salad Beetroot Açai

Deze Beetroot doet me denken aan het Basil sapje, maar smaakt wel echt naar biet. Gelukkig niet de aardse bietensmaak, dat had ik wel verwacht. Nog redelijk zoet is deze, dat maakt ‘m lekker. Samen met de watermeloen m’n favoriet!

juizs cold pressed

Dag 6: Liquid Salad Carrot

Wauw, wat is deze heftig! Dat komt zeker door de gember, waar ik normaal – in bepaalde mate – wel van houd. Ik krijg deze met moeite weg en vind deze echt vies te noemen. Hij belandde halverwege in de gootsteen.

juizs cold pressed

Dag 7: Liquid Salad Greens Only

Voor deze was ik huiverig, omdat ook hier gember in verwerkt zit. Het is ‘je typische green juice’, maar zeker prima te doen. De gember overheerst bij deze gelukkig niét.

juizs cold pressed

Dag 8: Liquid Salad Beetroot

Omdat ik enthousiast was over de Beetroot Açai, had ik zin in deze! Hij smaakte eigenlijk net zo lekker. En dat maakt ‘m samen met de andere Beetroot en Watermelon favoriet!

Eindoordeel Juizs cold pressed

Wat eten betreft ben ik altijd iemand geweest die graag nieuwe dingen uitprobeert. Ik ben geen moeilijke eter en lust eigenlijk iedere soort groente en fruit. Het is me goed bevallen om acht dagen lang in vloeibare vorm een portie groente en fruit tot me te nemen! Ik vond het grappig om te merken dat ik bij de groene sapjes het gezondste gevoel had. De roze sapjes daarentegen waren favoriet: De Beetroot, Watermelon en Beetrood Açai, tja ik blijf een vrouw hè?

Of ik iets heb gemerkt aan mijn lichaam in deze acht dagen is moeilijk te zeggen. Iedere middag nam ik (1-2 uur na mijn lunch) een sapje en ik moet zeggen dat ik wel het idee had een energie boost ervan te krijgen. En of het placebo is of niet, ik had wel een gezond gevoel na deze acht dagen. Verder ben ik niet afgevallen, wat ik ook absoluut niet verwacht had, maar ik weet dat mensen dit zich afvragen.

Het Every Day pakket dat ik heb ontvangen bevat twee keer acht bovenstaande flesjes. Hiervoor betaal je €84,95 en is verzending gratis. Voor dit geld krijg je 6 liter sap, wat neerkomt op €5,30 per sapje. Vergeleken met de hippe juice bars in New York – waar je €10 betaalt voor een sapje – valt het dus nog reuze mee. Bij AH to go betaal je rond de €2-3 voor 200-250 ml dacht ik.Vergelijk je het met zelf groente en fruit kopen op de markt? Ja, dan is het duurder. Maar het gemak is ook wat waard en het is zeker leuk een leuk experiment om eens uit te proberen.

Ik test ook nog andere glutenvrije producten dan sapjes, benieuwd daarnaar? Klik dan hier

juizs cold pressed

Dit artikel bevat producten die door een merk naar mij zijn opgestuurd. 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

2 thoughts on “Review: Acht dagen Juizs cold pressed juices

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *