Rode linzenpasta met romige pesto-spinaziesaus

Rode linzenpasta met romige pesto-spinaziesaus

Wanneer ik niet weet wat ik moet eten of weinig tijd heb, kom ik altijd uit op een pastagerecht. Eenvoudig, snel klaar en eigenlijk altijd lekker. Vandaag deel ik een recept met je voor rode linzenpasta met een romige pesto-spinaziesaus. Mét spekjes uiteraard!

Bereidingstijd: 15 minuten | Aantal porties: 2-3

Wat heb je nodig voor de rode linzenpasta?

  • 250 gram rode linzenpasta (ik gebruikte deze van TerraSana)
  • 1 tomaat
  • 100 gram spekreepjes. Eet je vegetarisch? Laat de spekreepjes dan weg.
  • 2 eetlepels olijven in plakjes
  • 200 gram gewassen bladspinazie
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels pesto (ik gebruikte deze van TerraSana)
  • Peper en zout
  • Olie of boter
  • Optioneel: garnering als mozzarella, cherry tomaatjes of basilicum

rode linzenpasta

Deze pasta en pesto gebruikte ik voor dit recept. De rode linzenpasta heeft een heerlijke bite en is een goede afwisseling met ‘normale’ glutenvrije pasta van mais en/of rijst.

Aan de slag met de rode linzenpasta!

  1. Breng in een ruime pan 2 liter water aan de kook.
  2. Verhit een klein beetje olie of boter in de pan en bak de spekreepjes krokant.
  3. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en voeg toe aan de spekjes samen met de plakjes olijven.
  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Voeg de bladspinazie toe aan de spekjes en laat slinken.
  6. Bak vervolgens 2 eetlepels pesto kort mee.
  7. Voeg tot slot 1 opscheplepel kookvocht en 2 eetlepels crème fraîche toe.
  8. Giet de pasta af. Serveer de saus over de pasta of meng het geheel door elkaar. Maak eventueel af met stukjes mozzarella, cherry tomaatjes of wat je maar lekker vindt. Eet smakelijk!

Nog meer inspiratie nodig voor je diner? Bekijk dan hier eens mijn andere recepten!

rode linzenpasta

Dit artikel bevat producten die door een merk naar mij zijn opgestuurd.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

2 thoughts on “Rode linzenpasta met romige pesto-spinaziesaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *