Restaurant Review: De Zevende Hemel glutenvrij

Restaurant Review: De Zevende Hemel glutenvrij

Afgelopen vrijdag at ik bij De Zevende Hemel in Groningen. Een wat chiquer restaurant in het centrum waar ze ook glutenvrije gerechten aanbieden. In dit artikel vertel ik je hoe het er bij De Zevende Hemel glutenvrij aan toegaat. Is de Zevende Hemel ook glutenvrije hemel?

Koken voor diëten sinds 2000

Een paar dagen van tevoren reserveerde ik bij De Zevende Hemel via de website van de AH Restaurantactie. Door de actie aten wij er voor €16,25 per persoon in plaats van €32,50. Een mooie aanbieding en leuke kans om voor een restaurant in een wat hogere prijsklasse te kiezen.

Een dag van tevoren besloot ik nog even telefonisch contact op te nemen om te checken of alles goed was doorgekomen omtrent mijn coeliakie. Meteen werd mij verteld dat glutenvrij eten geen probleem is. De Zevende Hemel is al sinds het jaar 2000 erg bekend met het koken voor diverse diëten. Of ze het nou van tevoren weet of niet, de keuken is er altijd op voorbereid en producten zijn op voorraad.

De Zevende Hemel glutenvrij

Het telefoongesprek beloofde dus al veel goeds. Maar bij binnenkomst bleek onze resevering toch niet goed in de lijst te staan. Dan slaat de paniek bij mij toch altijd wel even toe. Wat als er geen tafel over is? Dan moeten we last-minute op zoek naar een alternatief. En wat als ze dus toch niet voorbereid zijn op mijn dieet? Gelukkig was er nog een tafel vrij en bleek glutenvrij eten geen probleem. Dat stelde me gerust!

Vanwege de AH Restaurantactie hadden wij keuze uit een speciaal actiemenu. Een wat compactere versie van de normale kaart. De gerechten op de kaart zijn Frans-Italiaans georiënteerd. Bijna alles is glutenvrij aan te passen, behalve het gerecht met pasta en het nagerecht met chocoladecake. Logisch natuurlijk.

Mijn gerechten

Vooraf kreeg de rest van het gezelschap een broodplankje. Voor mij was er een glutenvrij broodmandje. Altijd fijn als dit zomaar op tafel komt te staan, zonder erom te vragen. Ik heb er alleen niets van gegeten, omdat ik het zonde vind om me van tevoren vol te stouwen met brood.

de zevende hemel glutenvrij

Ook leuk: we kregen een amuse. Voor de rest een toast met geitenkaas. Voor mij aubergine in rode wijn, port en een zoet-zuur radijsje. Heerlijk!

de zevende hemel glutenvrij

Mijn voorgerecht: gerookte makreel met kerriemayonaise, appel en witlof. Makreel is altijd goed, dus ik was zeeeeer tevreden met dit heerlijke voorgerecht.

de zevende hemel glutenvrij

Ik ben normaal niet zo van varkensvlees, maar dit was zó lekker. Gestoofde zwijnsnek met aardappelcrème, andijvie en mosterdjus. Gewoon hélemaal top dit gerecht. Het vlees was zo zacht dat het uit elkaar viel en de andijvie was knapperig, verrassend!

de zevende hemel glutenvrij

Over het algemeen ben ik geen toetjespersoon. Ik houd er dan ook niet van om na een dessert bomvol te zitten. Deze hoeveelheid was perfect. Gemarineerde aardbeien met merengue en mascarpone.

De Zevende Hemel glutenvrij: eindoordeel

Ja, De Zevende Hemel is ook glutenvrije hemel. Ik heb heerlijk gegeten deze avond en ben er niet ziek van geworden. De porties waren perfect en smaakcombinaties verrassend. Het menu deed me trouwens denken aan dat van Vidiveni, waarover ik eerder al eens schreef ik dit artikel. Net even wat chiquer en specialer dan een normaal driegangenmenu. En voor de prijs met de restaurantactie natuurlijk helemaal geweldig! Inclusief amuse en broodplankje. Ik kom hier graag terug, ook voor de normale prijs.

In welk restaurant heb jij goede glutenvrije ervaringen? Laat het weten in de comments. Op mijn kaart met glutenvrije hotspots vind je nog meer geschikte plekken om heerlijk te eten. 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *