Restaurant Review: Ingeburgerd glutenvrij

Restaurant Review: Ingeburgerd glutenvrij

De beste glutenvrije burgers van Zwolle? Die eet je bij Ingeburgerd aan de Nieuwe Markt! Niet alleen de burgers en hun namen zijn top hier, ook het interieur is er eentje om jaloers op te worden. Hoe het bij Ingeburgerd glutenvrij geregeld is, lees je hieronder!

Alle burgers glutenvrij

De menukaart van Ingeburgerd is veelzijdig en de namen van de burgers zijn fantastisch. Wat dacht je bijvoorbeeld van de ‘Truffeltrut’ of ‘Een stap verder’ (de cheeseburger)? In principe kunnen alle burgers op de kaart glutenvrij gemaakt worden. Via een digitaal apparaat wordt je bestelling aan de keuken doorgegeven met de melding ‘glutenvrij’. Vervolgens weet de keuken hoe te handelen, heb ik me laten vertellen.

Naast alle burgers, bleek ook de carpaccio glutenvrij te kunnen. Evenals alle salades van de bijgerechten. Wat de patat betreft weet ik niet hoe het zit, ik neem dat er nooit bij omdat een burger al flink vult. Wellicht kunnen ze de patat voor je apart bakken als je het ver genoeg van tevoren aangeeft?

Ik schreef in mei trouwens ook al eens over Ingeburgerd in mijn artikel Glutenvrij in Zwolle.

Superleuke vormgeving als je het mij vraagt!

Naast de standaard burgerkaart heeft Ingeburgerd een wisselende Burger van de Maand. Daarmee heb je al helemaal voldoende keus als glutenvrije gast. Voor zover ik weet kan ook de Burger van de Maand wel aangepast worden, die heb ik vaker besteld namelijk.

ingeburgerd glutenvrij

Deze maand is het een biologische runderburger met pancetta, ricotta, tomaat, rucola en basilicum mayo.

Mijn glutenvrije gerechten

Omdat de  Burger van de Maand me zo aansprak, besloot ik voor deze te gaan. Echt fijn dat je als glutenvrije gast ook voldoende keus hebt, ik kon gewoon hetzelfde als mijn vriend bestellen!

ingeburgerd glutenvrij

Mijn carpaccio met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucula en pesto. Altijd goed!

ingeburgerd glutenvrij

Mijn glutenvrije burger en een koolsalade met crème fraîche en rozijnen. Persoonlijk heb ik niet echt problemen met houten planken, maar eigenlijk vind ik dat een glutenvrij gerecht op een bord hoort. In verband met eventuele achtergebleven broodsporen, verbeterpuntje!

ingeburgerd glutenvrij

Dit is nog eens een burger. Perfect verjaardagscadeau.

Eindoordeel Ingeburgerd glutenvrij

Sinds mijn coeliakie ben ik denk ik al een stuk of acht keer bij Ingeburgerd wezen eten, als het niet vaker is. Ik ben er nooit ziek van geworden en word telkens weer verrast door de burgers. De volgende keer zou ik wel vragen om een normaal bord in plaats van een houten plank. Ben je ooit een dagje in Zwolle? Sla dan zeker deze hippe burgertent niet over. De keuze is reuze en de prijzen zijn mild!

Zie mijn kaart met glutenvrije hotspots voor nog meer goede glutenvrije plekken in heel Europa. Waar heb jij wel eens een goede glutenvrije burger gegeten?

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *