Restaurant Review: Weekends Zwolle glutenvrij

Restaurant Review: Weekends Zwolle glutenvrij

Een vriendin van mij vertrekt voor een paar maanden naar Amerika om daar te werken, reden voor een afscheidsfeestje! Afgelopen zaterdag bezocht ik Restaurant Weekends in Zwolle. Kan Weekends Zwolle glutenvrij een beetje wat aanbieden aan haar gasten? Dat vertel ik je hieronder.

De menukaart

De vriendin in kwestie had al eerder in de week bij de reservering aangegeven dat ik glutenvrij moet eten. Ik besloot zelf de dag ervoor nog even te bellen om te checken hoe en wat. Glutenvrij bleek inderdaad geen probleem. De koks wisten ervan en er was zelfs al een en ander in huis gehaald begreep ik. Dat beloofde veel goeds!

Eenmaal aangekomen in het restaurant, meldde ik nogmaals dat ik glutenvrij moet eten. Mij werd verteld dat de kaart voorzien is van gluten- en lactosevrije logo’s bij gerechten die aangepast kunnen worden.

weekends zwolle glutenvrij

Gelukkig bleef er voldoende glutenvrije keus over.

Mijn gerechten

Voor €25,50 heb je bij Restaurant Weekends een driegangendiner, wat niet duur is. Omdat ik geen toetjespersoon ben, bestelde ik in eerste instantie alleen een voor- en hoofdgerecht.

weekends zwolle glutenvrij

Verrassend genoeg (not) koos ik de carpaccio vooraf. Voordat de voorgerechten geserveerd werden, kreeg de rest van het gezelschap stokbrood met kruidenboter. Mijn broodje arriveerde pas bij het voorgerecht, zonder kruidenboter. En ik geloof dat ‘ie ook te lang in de oven heeft gezeten… De carpaccio was trouwens lekker, maar niet bijzonder.

weekends zwolle glutenvrij

Mijn hoofdgerecht was wederom beef. Ik koos de Merlan steak met Old Amsterdam saus. De steak smaakte goed, er zat alleen te weinig saus bij.

Wat glutenvrije toetjes betreft, is alleen de dame blanche mogelijk of koffie/thee met bonbons. Ik besloot voor de verse muntthee met bonbons te gaan en vroeg of er ook glutenvrije bonbons waren. De ietwat onervaren bediening reageerde met “géén idee” en zou het voor me navragen.

Even later kwam hij terug met de mededeling dat de bonbons niet glutenvrij waren, maar dat hij wel glutenvrije chocola had en daar wat stukjes van kon afbreken. Bij aankomst van het gerecht heb ik wel een beetje gelachen, drie hele kleine stukjes ondefinieerbare chocola. Ik heb ze maar niet opgegeten, want ik zag hem daarvoor een tafel afruimen, dus wat kruisbesmetting betreft vertrouwde ik het niet zo.

Eindoordeel

Je voelt ‘m misschien al wel aankomen: ik ben niet erg blown away. De kaart is prima, maar alles behalve uniek. Een deel van de bediening was wat onervaren en onwetend op het gebied van het glutenvrije dieet. Fijne bijkomstigheid is echter wel, dat ik er niet ziek ben geworden. Ik zou hier alleen persoonlijk niet terugkomen, omdat er in Zwolle veel andere, leukere alternatieven zijn. Hier schreef ik eerder al eens een artikel over.

Voor meer glutenvrije hotspots in Zwolle of andere Europese steden, zie hier mijn kaart. 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

One thought on “Restaurant Review: Weekends Zwolle glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *