Review: Consenza vers glutenvrij brood

Review: Consenza vers glutenvrij brood

Vers glutenvrij brood testen, daar mag je mij ’s nachts voor wakker maken. Mijn zoektocht naar écht lekker glutenvrij brood is me er nogal eentje namelijk. Consenza stuurde me deze week een pakket op met haar nieuwste verse broden en ik laat je weten wat ik ervan vind. Consenza vers glutenvrij brood, is mijn zoektocht naar het perfecte brood geëindigd of is het toch te mooi om waar te zijn?

Producten en prijzen

Het nieuwe ambachtelijke broodassortiment van Consenza bestaat uit zeven nieuwe producten:

  • Pistolet Meerzaden €0,99
  • Pistolet Maanzaad €0,99
  • Pistolet Rustiek Wit €0,99
  • Vloerbrood Haver €3,79
  • Vloerbrood Meergranen €3,79
  • Vloerbrood Rustiek Wit €3,79
  • Stokbrood Wit €1,99

consenza vers glutenvrij brood

Samen met mijn vriend testte ik gisteren en vandaag het haver vloerbrood, witte stokbrood en meergranen pistoletje. Een tipje van de sluier: ik ben razend enthousiast. Doordat mijn vriend wel gluten eet, is hij een goede graadmeter of het brood écht naar brood smaakt.

Consenza Stokbrood Wit

We begonnen gisteren met het witte stokbrood. Het stokbrood voelt zacht aan, maar toch deed ik ‘m nog even vier minuten in de oven om op te warmen. We aten het stokbrood bij verse kippensoep.

consenza vers glutenvrij brood

Ik maakte er een eiersalade bij met kerrie en de La Place roomkaas, waarover ik al eens een recept plaatste.

consenza vers glutenvrij brood

We waren erg onder de indruk! Het brood is luchtig en valt niet uit elkaar bij het snijden. De smaak komt erg dicht in de buurt van glutenvol wit stokbrood.

consenza vers glutenvrij brood

En omdat ik weet dat ik er vragen over ga krijgen, de ingrediënten. Ook lactosevrij!

Consenza Vloerbrood Haver

Het stokbrood was niet genoeg voor twee personen bij een kop soep. We besloten ook het haver vloerbrood aan te snijden. Het brood laat zich makkelijk snijden. Het brood is trouwens vandaag nog steeds zacht, terwijl het minstens vier dagen geleden gebakken is. Mijn vriend zei meteen ‘Dit is brood wat ik ook gewoon zou eten’.

consenza vers glutenvrij brood

Wat me opvalt, is dat het brood hoger is dan de normale, vierkante glutenvrije broden. Soms is glutenvrij brood klein en dat vind ik stom. Dit is het eerste glutenvrije brood wat ik tegenkom zónder glutenvrij tarwezetmeel van acceptabel formaat.

consenza vers glutenvrij brood

Het Haver Vloerbrood is ook lactosevrij!

Consenza Pistolet Meerzaden

Vandaag had ik nog één product over om te testen: de meerzaden pistolet. Ik bakte ‘m in tegenstelling tot het stokbrood niet af. Dit was ook niet nodig, pistolet was nog steeds zacht en flexibel. De smaak is heerlijk, ik twijfelde tussendoor echt een aantal keren of ik geen glutenvol pistoletje aan het eten was.

consenza vers glutenvrij brood

Lekkere topping en goed formaat.

consenza vers glutenvrij brood

Wederom fantastisch aan de binnenkant!

Eindoordeel

Na 3,5 jaar kan ik eindelijk zeggen dat mijn zoektocht naar vers glutenvrij brood ergens toe geleid heeft. Van het brood van Schnitzer ben ik al jaren fan, maar dit is geen vers brood. Dit nieuwe brood van Consenza daarentegen is vers, zacht en geweldig lekker! Ik vind het heel fijn dat er geen glutenvrij tarwezetmeel in verwerkt is en dat het tóch zacht blijft en goed smaakt. Bovendien is het brood betaalbaar en heb je keuze uit meerdere varianten. Het enige nadeel is dat de verkrijgbaarheid nog niet top is. Online bestellen houdt mij toch altijd tegen, vanwege het minimum bestelbedrag voor gratis verzenden.

Consenza vers glutenvrij brood is vanaf nu online verkrijgbaar op Glutenvrije Webshop en in een aantal reformwinkels en bakkerijen. Houd de Facebookpagina van Consenza in de gaten voor updates over verkrijgbaarheid.

Dit artikel bevat een product dat door een merk naar mij is opgestuurd. 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

6 thoughts on “Review: Consenza vers glutenvrij brood

  1. Ziet er goed uit, ga het eens proberen! Zelf vind ik het verse brood van Genius erg lekker maar deze broodjes en stokbrood zijn een goede aanvulling 🙂

  2. Leuke recensie 🙂 En toevallig, van al het glutenvrije brood op de markt ben ik ook het meest gek op het verse brood van Consenza Bakery en de afbakbroodjes van Schnitzer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *