Ovenschotel met spruitjes en rösti topping

Ovenschotel met spruitjes en rösti topping

Ben jij net als ik zo’n liefhebber van ovenschotels? Lekker korte voorbereiding en vervolgens een half uur lang je ding doet. Terwijl het goedje gaar wordt in de oven. Ideaal toch? Dit recept met spruitjes in reepjes, spekjes én een topping van rösti is een geweldige uitkomst.

Bereidingstijd: 35 minuten | Aantal porties: 3-4

Wat heb je nodig voor de ovenschotel met spruitjes?

  • AH Rösti gekruid, pak 500 gram
  • 500 gram spruitjes
  • 125 gram spekreepjes
  • 100 ml crême fraîche
  • Gerapste kaas (soort en hoeveelheid naar keuze)
  • Peper en kerriepoeder
  • Boter of olie om je ovenschaal mee in te vetten

Aan de slag met de ovenschotel met spruitjes!

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en vet een ovenschaal in met olie of boter.
  2. Snijd de achterkant van de spruitjes af en verwijder eventueel wat bruine blaadjes.
  3. Vervolgens snijd je de spruitjes in reepjes met een keukenmachine. Heb je die niet? Doe het dan gewoon met een groot keukenmes. Het hoeft niet enorm fijngesneden, maar dat is wel het lekkerst.
  4. Verhit een hapjespan of wok en bak hierin de spekreepjes krokant.
  5. Voeg de spruitjes toe en bak 5 minuten mee.
  6. Tot slot voeg je peper, kerrie en crème fraîche toe, laat nog kort staan.
  7. Doe het mengsel in de ovenschaal en doe de rösti er bovenop.
  8. Maak af met een laag kaas en doe in de oven voor 20-25 minuten.
  9. Eet smakelijk! Dit ga je vast vaker maken.

Check hier mijn pagina met recepten. Ik maakte al eerder ovenschotels:

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *