Melted cheese zoete aardappelschotel

Melted cheese zoete aardappelschotel

Door het bij elkaar gooien van restjes, komen de lekkerste gerechten tot stand. Zo maakte ik op een middag een zoete aardappelschotel, waarvan een aantal van jullie graag het recept wilden. Bij deze: melted cheese zoete aardappelschotel. Vegetarisch en ook makkelijk lactosevrij te maken!

Bereidingstijd: 40 minuten | Aantal porties: 1

Wat heb je nodig voor de zoete aardappelschotel?

  • 1 zoete aardappel
  • Een tomaat
  • 1/3 courgette
  • 1/3 aubergine
  • Kaas naar keuze
  • Kerriepoeder en paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Olie

Aan de slag met de zoete aardappelschotel!

  1. Verwarm allereerst je oven voor op 180 graden.
  2. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in blokjes van ca. 1×2 cm.
  3. Doe hetzelfde met de courgette, aubergine en tomaat.
  4. Vet een kleine ovenschaal in met wat olie en doe vervolgens alle gesneden ingrediënten erin.
  5. Strooi er dan 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel paprikapoeder op en schep even goed om. Voeg vervolgens peper en zout toe naar smaak.
  6. Doe de ovenschotel in de oven voor 30 minuten.
  7. Haal de ovenschotel uit de oven, doe er wat kaas naar keuze op en stop de schaal terug in de oven voor ca. 10 minuten.
  8. Eet smakelijk!

Nog meer inspiratie nodig voor je diner? Bezoek mijn receptenpagina hier.

 

2 thoughts on “Melted cheese zoete aardappelschotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *