Mijn glutenvrije plannen voor 2018

Mijn glutenvrije plannen voor 2018

Vroeger was ik nooit zo van het doelen stellen. Kijken in de toekomst vond ik moeilijk, het voelde als een soort voorspelling die ik toch niet kon doen. Daarbij stelde ik vaak te grote doelen, die ik vervolgens niet haalde en wat dan voor teleurstelling zorgde. Vorig jaar pakte ik het anders aan en toverde ik mijn doelen om tot kleine, concrete plannen. Want plannen zijn nodig om hogere doelen te bereiken! Het resultaat van kleiner denken (en in stapjes), was dat ik in 2017 bijna alles deed wat ik ook voor ogen had.

Dat brengt me meteen op een hersenspinsel. Want wat is nou concreet het verschil een doel en een plan? Een doel is een gewenste situatie, iets dat je wilt bereiken. Een plan is een manier waarop je je doel kunt bereiken, althans dat is hoe ik het zie. Een plan is concreter en dient uiteindelijk een hoger doel.

Je hebt al in een artikel kunnen lezen dat ik erg tevreden was over 2017. Ik startte mijn eigen glutenvrije platform waar jij je nu op bevindt. Ruimschoots ging ik over mijn doelen heen. Hoog over wil ik in 2018 3 doelen realiseren:

 • Meer genieten van glutenvrij eten met anderen;
 • Nieuwe plekken ontdekken in binnen- en buitenland;
 • Meer mensen inspireren dan in 2017.

Het succes in 2017 heeft me ook wel doen inzien dat ik voor 2018 best wat ambitieuzer mag zijn in het smeden van plannen. Het mag wat meer out-of-the-box, grootser, maar moet wel realistisch blijven!

Mijn glutenvrije plannen voor 2018:

 • Een trip maken naar Londen. Dit plan staat al jaren op mijn bucketlist, maar komt er telkens niet van. Ik kan niet wachten om glutenvrij Londen te ontdekken, wat een walhalla schijnt te zijn. Er staan ook al tientallen hotspots op mijn kaart voor Londen, dus ik kan niet wachten!
 • Meer persoonlijke artikelen delen. Je weet wellicht dat ik nu met name artikelen schrijf met praktische tips, met name over producten. In 2018 wil ik ook wat meer persoonlijke artikelen gaan schrijven, zodat jullie mij wat beter kunnen leren kennen en je echt het idee krijgt dat er een persoon achter Maak het Glutenvrij zit.
 • Uit eten bij De Ontmoeting in Nijmegen. Een 100% glutenvrij tapasrestaurant, need I say more? Het moet er dit jaar toch echt eens van komen! Misschien met een leuk clubje andere glutenvrije mensen.
 • Op vakantie naar Italië. Ik hoor al 4 jaar dat Italië the place to be is als het gaat om glutenvrij eten, dat zag je ook al eens in dit artikel. Maar ben er zelf nog nooit geweest sinds mijn coeliakie diagnose.
 • Meer uit eten in eigen stad. Een artikel met Zwolse hotspots heb ik al eens geschreven, alleen ik wil er in 2018 meer ontdekken. Zo ontdekte ik laatst een heerlijke Mexicaan bij mij om de hoek, wie weet wat Zwolle nog meer te bieden heeft?
 • Volgers ontmoeten in real life. Dagelijks heb ik contact met velen van jullie. Jullie sturen mij tips per mail, stellen mij vragen via Instagram. Het lijkt me leuk om eens een meet-up te organiseren onder het genot van een heerlijke high tea bijvoorbeeld.
 • Meer etentjes organiseren. Een glutenvrije high tea met vriendinnen, een glutenvrije kaasfondue of gourmetavond. Dat moet ik in 2018 echt meer gaan doen!
 • Meer nieuwe producten uitproberen. Wekelijks deel ik de glutenvrije aanbiedingen, alleen dat houdt niet in dat ik ook alle producten zelf uitprobeer. Ik kom vaak zoveel nieuwe producten tegen, dat het niet eens bij te houden is om het allemaal te proberen. In 2018 wil ik dat wel meer gaan doen!
 • Domino’s pizza uitproberen. Aan de ene kant vind ik het een tricky idee dat de pizza’s bij Domino’s in dezelfde oven gaan. Maar ik hoor er ook zoveel goede verhalen over, dat ik hoop dat ik in 2018 toch de moed eens kan opbrengen om er eentje te bestellen.
 • Naar Amerika. Deze hoort wellicht meer thuis op de lijst met wensen dan de lijst met plannen. Maar toch, ik hoop in 2018 weer Amerika te mogen bezoeken. Of het nou nogmaals New York is of een andere bestemming, I’m hooked!

Nog iets ambitieuzer…

 • Een eigen product uitbrengen. Of het nou in samenwerking is met een merk of zelfstandig. Het lijkt me fantastisch om eens een eigen glutenvrij product uit te brengen. Gewoon een gelimiteerde oplage van een heerlijk product. Hmmmm… ik kan wel wat dingen bedenken!
 • Een lezing geven. Inmiddels ben ik gewend om mijn ervaringen en verhalen uit te typen in een artikel. Dit wordt waarschijnlijk het meest gelezen door mensen die ook glutenvrij moeten eten. Maar het lijkt me ook geweldig om het verhaal van mijn blog te vertellen aan mensen die niet glutenvrij hoeven te eten. En dan in het echt, dus op een evenement of iets dergelijks.
 • Minstens 6 betaalde samenwerkingen. Ik ben er eerlijk en open over: om door te kunnen gaan met Maak het Glutenvrij zal ik ook meer geld moeten verdienen. In 2017 had ik 3 betaalde samenwerkingen, waar ik erg trots op ben. Maar ik steek er ook veel tijd en moeite in en dat moet zich ook op een manier een beetje terugverdienen. In 2018 hoop ik op minstens het dubbele, 6 betaalde samenwerkingen dus!

In het kader van #WIJBLOGGENGLUTENVRIJ zetten deze maand nog meer glutenvrije bloggers hun plannen, voornemens of doelen op een rijtje:

Bron headerphoto: pexels.com

Facebooktwitterpinterestlinkedin

9 thoughts on “Mijn glutenvrije plannen voor 2018

 1. Heele mooie plannen en ik hoop dat je ze allemaal kan verwezenlijken. Ga ook eens heerlijk eten bij restaurant De Hof in Renswoude. Daar kan je zorgeloos glutenvrij genieten!

  Liefs,
  Christa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *