Glutenvrije chocolat chip cookies, need I say more? Hóe grappig is het dat het laatste recept op mijn oude blog van jaren geleden nu het eerste recept op mijn nieuwe website vormt? Destijds maakte ik de glutenvolle variant – want toen had ik nog geen Coeliakie – en nu nam ik dit recept 1-op-1 over. In plaats van tarwebloem en bakpoeder gebruikte ik zelfrijzende witte bloem van Doves Farm, hier zit al rijsmiddel in. Het pakte geweldig uit en de glutenvrije chocolat chip cookies smaken heerlijk!
Bereidingstijd: 45 minuten | Aantal koeken: 12
Wat heb je nodig voor de glutenvrije chocolat chip cookies?
- 125 gram lichte basterdsuiker
- 100 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker (Dr. Oetker)
- 1 ei
- 1 eidooier
- 200 gram chocolade naar keuze
- 300 gram Doves Farm zelfrijzende witte bloem
- 150 gram roomboter
Aan de slag met de glutenvrije chocolat chip cookies!
- Verwarm je oven voor op 175 graden.
- Doe de basterdsuiker, suiker en vanillesuiker in een beslagkom.
- Smelt de boter in een pannetje en laat na afloop vijf minuten afkoelen. Hak ondertussen de chocolade in grove stukken met een mes.
- Doe de boter bij het suikermengsel en mix met een garde of mixer.
- Vervolgens voeg je de bloem en eieren toe en mix nogmaals goed door.
- Voeg als laatst de stukjes chocolade toe en roer door.
- Schrik niet: het deeg is vrij vloeibaar, doordat je met (deels) warme roomboter hebt gewerkt. Verdeel het deeg in twaalf gelijke bollen.
- Verspreid de bollen over de bakplaat en druk ze plat tot ongeveer 5 cm. doornee. Ik bakte zelf in twee etappes van zes koeken.
- Bak de koeken 30 minuten en eet smakelijk!
Ik denk dat je zelfrijzend bakmeel van Doves hebt gebruikt ipv witte bloem ?
Er staat inderdaad ‘zelfrijzende witte bloem’ op de verpakking. 🙂