Glutenvrij in Den Haag

Glutenvrij in Den Haag

Toen ik deze website opzette, wist ik één ding zeker: Er moét een categorie komen met hotspots per stad. Op Google Maps houd ik al drie jaar lang braaf een kaart bij waarop je gemakkelijk sterren kunt plaatsen. Inmiddels staan er honderden sterren op mijn kaart van plekken waar je glutenvrij kunt eten, zelfs voor New York houd ik het bij. Bij deze de eerste Hollandse stad: Den Haag!

Afgelopen donderdag bracht ik samen met vier vrienden een bezoek aan Den Haag. Mocht ik ooit gaan verhuizen en dat niet binnen Zwolle zijn, gaat mijn eerste voorkeur uit naar Den Haag. Een gezellige stad met goed winkelaanbod, sfeer (wat in veel Nederlandse steden ontbreekt vind ik) en historie.

Zowel op Instagram als in glutenvrije Facebook groepen plaatste ik een oproep waar ik het beste terecht kan als Coeliaak voor glutenvrije lunch en/of diner. De reacties stroomden binnen en uiteraard markeerde ik ze allemaal op mijn Google Maps kaart. Uiteindelijk koos ik – in overleg met vrienden – voor lunch bij Dudok en diner bij Jamey Bennett. Ook zette ik een bezoek aan de food afdeling van Marks & Spencer op de planning.

Lunch bij Dudok

Hoewel het pand van Dudok er van de buitenkant alles behalve bijzonder uitziet, werden we bij binnenkomst aangenaam verrast. Het was er rond twaalven redelijk druk, zakenlui maar ook dagjesmensen. Het interieur deed wat industrieel aan, er is een open keuken en veel tafeltjes. Nog voordat we aan tafel zaten, checkte ik bij de ober of ik er inderdaad terecht kon voor glutenvrije lunch. Dit bleek geen probleem, in principe kan alles bij Dudok aangepast worden. Behalve de kroketten, maar what’s new? Ik koos voor een broodje gerookte zalm met citroenmayonaise (en krijg het altijd voor elkaar dat ik praktisch het duurste op de kaart kies). Het broodje was heerlijk en voldoende belegd. Niet ziek  geworden, dus aanrader! Er zijn ook vestigingen in Arnhem, Rotterdam en Tilburg. Kijk voor de menukaart en het adres op www.dudok.nl.

glutenvrij in Den HaagDiner bij Jamey Bennett

Na de heerlijke lunch hebben we een paar uur geshopt (yay voor ZARA Home, Flying Tiger en Primark!) en gingen we naar Pathé Buitenhof voor de film Moonlight. Na afloop van de film streken we om de hoek van de bioscoop neer bij Jamey Bennett rond zevenen. Een fancy tent met unieke menukaart en tof interieur. Het concept van Jamey Bennett is shared dining: iedere tafelgenoot bestelt twee kleine gerechtjes die gedeeld kunnen worden. Maar je kunt ook één hoofdgerecht (met eventuele bijgerechten) bestellen of twee kleine gerechtjes voor jezelf houden. Ik besloot dat laatste te doen en net als bij Dudok gold ook hier dat in principe alles aangepast kan worden. Al tijden op mijn lijstje en nu eindelijk besteld: burrata. Een nog zachtere variant van mozzarella. Hier geserveerd met gepofte paprika, tomaat, zeezout en olijfolie. Als tweede gerecht koos ik voor pork ribs met cola lak en macadamia. Beide mega lekker en precies voldoende! Kijk voor de menukaart en het adres op www.jameybennett.nl.

glutenvrij in Den Haag glutenvrij in Den Haag glutenvrij in Den Haag

Shoppen bij Marks & Spencer

En last but not least: mocht jij ook een dag naar Den Haag gaan, vergeet dan niet een bezoek te brengen aan Marks & Spencer. In één van de Facebook groepen werd ik eraan herinnerd dat ook deze vestiging – net als Amsterdam – een food afdeling heeft. En het glutenvrije assortiment bleek nog groter dan in Amsterdam. Ik besloot om mezelf in te houden, omdat ik ook net los ben gegaan tijdens de glutenvrije actieweek van Lidl. Een pak Chocolat Chip Shortbread Rounds, Caramel Mini Bites en een brood nam ik mee naar huis. Helaas moest ik het gekoelde spul laten liggen, omdat ik nog de hele dag in Den Haag bleef en geen koeltas bij me had. Ook spotte ik net als in Amsterdam een glutenvrije to go wrap piri piri en sandwich! Marks & Spencer Den Haag is te vinden in de hoofdstraat met alle winkels, niet te missen.

glutenvrij in Den Haag

glutenvrij in Den Haag

Heb jij nog glutenvrije tips voor Den Haag of een andere stad? Laat het me weten in een reactie.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

6 thoughts on “Glutenvrij in Den Haag

 1. Check De Stadsherberg in Kampen. Met een toverstaf maken ze je maaltijd glutenvrij. Het uitzicht op de stadsbrug, het Kamperboemeltje en de IJssel is ook glutenvrij. Hoe fijn ? Het interieur heeft een warme uitstraling. Nog een bijkomend voordeel voor de slechthorenden onder ons, de akoestiek is heel prettig (vergeleken met een klassieke pizzeria bijv).

 2. dag Marit, ik heb 2 tips voor een volgend bezoek aan Den Haag: Welsh Bake Stone in Scheveningen voor een high tea of gewoon koffie met gebak. Alles is glv én lekker. En voor lunch Bitter Sweetz in het centrum. Lekker klein, goede gerechten en ook nog eens lekker gebak. Dan geniet je helemaal.
  groet, Helma

 3. Dag Marit, wat een fijne site zeg ! Heb het meteen doorgegeven aan mijn studerende dochter, we hebben allebei coeliakie.
  Nog een tip voor Scheveningen (gekregen van de mensen van welsh stone baker): Spaans (voor glutemvrije kibbeling naar Jerry vragen)
  Westduinweg 126
  2583 AC Scheveningen, Zuid-Holland, Netherlands

  Burgerz (spareribs en chickenwings oa)
  Schokkerweg 39, Scheveningen

  En restaurant Lemongrass
  Doctor Lelykade 24 Scheveningen

  gr Daty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *