Een paar dromen en een portie peper in je reet

Waarschijnlijk ben ik niet de enige en herkent menig persoon zich in het volgende: je hebt een plan, een vage droom of een soort onderbuikgevoel. Je wilt er iets mee doen, weet dat het kans van slagen heeft, maar toch komt het er niet van. Simpelweg omdat je bezig bent met andere dingen, je niet weet waar je moet beginnen of omdat het enkel bij een vaag idee blijft.

In bovenstaande herken ik mijzelf dus enorm. Een jaar of twee geleden registreerde ik de domeinnaam Glutenvrij Feestje. Destijds dacht ik dat het een stok achter de deur zou zijn, een reden om eindelijk te gaan bloggen, wat toch een soort onvervulde droom van me was. Niets bleek minder waar, het bleef bij registratie.

Een uit de hand gelopen Instagram account

In diezelfde periode begon mijn Instagram account steeds beter te lopen en heb ik het idee om te gaan bloggen links laten liggen. Maar dat eerder genoemde onderbuikgevoel werd groter en steeds meer kreeg mijn droom vorm: ik wil een blog of website gaan opzetten. Steeds vaker vragen volgers me naar een recept van een gerecht dat ik plaats of naar hotspots in een bepaalde omgeving. Regelmatig ontvang ik berichten of reacties met de vraag waar ik mijn boodschappen doe, welk brood ik het lekkerst vind en welke nasikruiden glutenvrij zijn. Allemaal leuk, maar het beantwoorden hiervan werkt niet optimaal via Instagram.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben echt dol op Instagram. Waar Twitter allang niet meer als app op mijn iPhone te vinden is en ik Facebook steeds minder gebruik, wordt mijn liefde voor Instagram alleen maar groter. Op een voormalig stageadres werd ik altijd de Instagram koningin genoemd, een titel waar ik trots op ben! Alleen het compleet uittypen van een zelfbedacht recept of het motiveren van iemand bij wie net Coeliakie ontdekt is? Nee, dat werkt niet op een iPhonescherm. Bovendien begon ik patronen te herkennen in de vragen die mensen me stellen in een persoonlijk bericht of een reactie. En hoe zonde zou het zijn als ik het antwoord op die vragen (of soms noodkreten om hulp) alleen aan diegene zou geven die de vraag stelt? Waarom zet ik het niet op een online platform zodat de hele wereld mee kan lezen?

Een online glutenvrij platform

Je snapt waar dit heengaat. Ik kan er gewoon niet meer omheen en zie een enorme kans: ik begin een online glutenvrij platform. Aan de vragen die gesteld worden op mijn Instagram, maar ook bijvoorbeeld in glutenvrije Facebook groepen, merk ik dat er een enorme behoefte is aan informatie en inspiratie. Een behoefte die dus ondanks bestaande glutenvrije blogs, een glutenvrije hashtag op Instagram, medisch-gerelateerde websites en Facebook groepen nog steeds bestaat. Behoefte aan tips en tricks van anderen, herkenning, een luisterend oor, aan sparringpartners of het luchten van je hart. En waar ik misschien een glutenvrije spons ben, merk ik dat anderen niet weten waar ze alle informatie én inspiratie vinden die ze nodig hebben.

En dat vind ik zonde. Het liefst wil ik dat iedereen die glutenvrij moet (of wil) eten er ook alles over weet. Ik vind het zonde als ik een verbaasde reactie krijg dat Cheetos glutenvrij zijn, dat zou toch iedereen moeten weten? Ik vind het zonde als een moeder met glutenvrije zoon compleet verrast is dat er glutenvrije bouillonblokjes bestaan. Of een tiener die erachter komt dat bepaalde dingen wel kunnen, omdat ze er al vanuit ging dat toch alles afvalt.

Tijd om dromen te realiseren

Nu ik afgestudeerd ben, heb ik tijd om daarmee aan de slag te gaan en dat is geweldig! Het is tijd om me als een soort moeder Theresa over deze mensen te ontfermen. Ik wil mensen helpen hun leven glutenvrij te maken. Van hun ontbijt tot hun feest, van een dagje uit tot een complete vakantie. Dit om mijn eigen droom daarmee te kunnen najagen, maar ook omdat ik weet hoe lastig het kan zijn. Zeker in het begin, als je door het bomen het bos niet meer ziet. Maar wellicht ook halverwege een glutenvrij leven, voor mensen die het spoor van inspiratie compleet bijster zijn.

Dus ja, mijn domeinnaam is gekocht (Maak het Glutenvrij) en aan het logo wordt as we speak gewerkt. Zie het maar als verlengde van mijn Instagram account en een goede basis voor eindeloze mogelijkheden. En ik denk dat dit een goede figuurlijke peper in mijn reet is om mijn droom na te jagen.

Marit

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *