4 x Mijn favoriete glutenvrije vakantiebestemming #wijbloggenglutenvrij

4 x Mijn favoriete glutenvrije vakantiebestemming #wijbloggenglutenvrij

In het kader van #wijbloggenglutenvrij blog ik vandaag weer over een onderwerp samen met een aantal andere glutenvrije bloggers. Deze maand in de spotlights: mijn favoriete glutenvrije vakantiebestemming. Stiekem zijn het vier bestemmingen, omdat ik niet kon kiezen. Lees je mee?

Allereerst moet ik erbij zeggen dat ik sinds mijn coeliakie in 2014 niet enorm veel op vakantie ben geweest naar spannende bestemmingen. Het bleef met name bij Duitsland, België, Frankrijk en in eigen land.

New York

Met stipt op nummer één, waarschijnlijk ook doordat deze vakantie nog vers in mijn geheugen zit: New York. Ik heb zelf geen ervaring met de rest van Amerika, maar de Amerikanen in New York waren enorm bekend met het glutenvrije dieet. Je hoeft in een restaurant maar te beginnen met ‘Hi, I’m a celiac’ en ze weten meteen wat te doen. Omdat deze stad zó succesvol was op het gebied van glutenvrij eten, schreef ik er zelfs vier losse artikelen over. Van heerlijk Mexicaans eten, tot volledig glutenvrije restaurants en winkels! Je vindt deze artikelen via onderstaande links:

glutenvrij in new york

Take me back please…

Hof van Saksen, Drenthe

Een bestemming van een heel ander kaliber, maar niet minder fijn is Hof van Saksen. Een heel gaaf familiepark in Drenthe met geweldige huizen en top op het gebied van glutenvrij. Het park is onderdeel van de Landal-familie, maar heeft alles behalve de vibe van een bungalowpark. Hof van Saksen is echt next level met haar rietgedekte boerderijen, zwarte zwembadbodem en luxe lobby!

Je vindt glutenvrije producten in de supermarkt op het park en kunt er terecht voor glutenvrije snacks bij de snackbar. Ook in het grand-café weten ze moeiteloos dingen voor je aan te passen. In het luxere restaurant, de pizzeria en het buffetrestaurant heb ik geen ervaring, maar hier schijnt glutenvrij ook geen probleem te zijn.

Een niet te zuinig broodje zalm in het grand-café.

En de andere dag een broodje carpaccio, ook niet verkeerd!

Duitsland

Afgelopen jaren heb ik meerdere weekendjes in Duitsland gespendeerd. Op het gebied van glutenvrij is Duitsland prima te doen. Dit komt met name ook doordat wij telkens in een huisje zaten met eigen kookgelegenheid. Behalve in Berlijn, maar daarover schreef ik eerder al eens een verslag. Klik hier om die te lezen.

Wanneer je inderdaad eigen kookgelegenheid hebt, kun je je hart ophalen bij Duitse supermarkten. Over boodschappen doen in Duitsland schreef ik ook al eerder een artikel, klik hier. Dit gaat trouwens wel over de supermarkten in Noord-Duitsland. Het aanbod van een supermarkt als Aldi kan nogal eens verschillen tussen het Noorden en het Zuiden, waarbij het Zuiden het beter voor elkaar heeft.

Nieuwe merken in Duitsland ontdekken, altijd leuk!

Wat betreft uit eten gaan in Duitsland, merk je dat de glutenvrije hype er minder leeft. Wel is het personeel behulpzaam, wat ik tot nu toe meemaakte. Bovendien heb ik altijd het gevoel dat horecaregels er strenger zijn of in ieder geval serieuzer genomen worden. Voor je het weet staat namelijk de manager of chefkok zelf bij je aan tafel.

Altijd goed: aan de kust

Een paar weken terug bracht ik een midweek door aan de Nederlandse kust, in Ouddorp om precies te zijn. Hier at ik glutenvrije bitterballen bij een strandtent en dineerde ik met een glutenvrije frikandel en kroket. Mijn glutenvrije verslag van Ouddorp lees je hier.

Een weekje aan de kust beviel me zo goed, dat ik van plan ben vaker aan de kust te vertoeven. Wanneer het lekker weer is, kun je namelijk prima op het strand lunchen en dineren. Je slaat gewoon wat lekkere dingen in bij de supermarkt, niet te moeilijk doen!

glutenvrij in ouddorp

Jaaaaaa! Glutenvrije bitterballen bij Strandpaviljoen Paal 10 in Ouddorp.

Favorieten van andere bloggers

Dit waren alweer mijn vier favoriete glutenvrije vakantiebestemmingen. Je kunt natuurlijk altijd nog op mijn kaart met Europese hotspots kijken! Ik hoor en lees ook veel goede dingen over Spanje, Italië, Scandinavië, Engeland en Schotland als glutenvrije walhalla’s. Ze staan stuk voor stuk op mijn lijstje om snel te bezoeken. Hieronder lees je de favorieten van andere bloggers:

Wat is jouw favoriete glutenvrije vakantiebestemming?

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

2 thoughts on “4 x Mijn favoriete glutenvrije vakantiebestemming #wijbloggenglutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *