Restaurant Review: Mastino V glutenvrij

Restaurant Review: Mastino V glutenvrij

Woensdag reisde ik naar Amsterdam voor een etentje bij Mastino V, het glutenvrije en vegan zusje van Mastino. Samen met Monique van Het Meisje met de Voedselallergie was ik uitgenodigd door eigenaresse Novella. Monique en ik onderwierpen niet alleen de menukaart aan een inspectie, maar ook het interieur. Is Mastino V glutenvrij walhalla?

Een 100% glutenvrije keuken en menu

In tegenstelling tot zusje Mastino is het complete menu bij Mastino V glutenvrij en daarmee ook de keuken! Alle pizza’s zijn tevens vegan, maar kunnen ook besteld worden met gewone mozzarella in plaats van vegan kaas. In principe is Mastino V voor take away, maar je kunt je pizza ook uit de doos eten op de bovenverdieping. Vanaf hier kijk je uit over het gezellige interieur!

mastino v glutenvrij

De prijzen van de pizza’s variëren van €14,90 tot €19,90.

mastino v glutenvrij

Er zijn ook een hoop fancy drankjes te krijgen bij Mastino V.

Het interieur

Ik ben een sucker voor alles wat met interieur te maken heeft. Een restaurant – in welke categorie dan ook – moet voor mij een goede vibe hebben, de juiste verlichting én aankleding. Mastino V scoort op dit gebied echt hoog.

mastino v glutenvrij

Meteen een mooie aanblik bij binnenkomst.

mastino v glutenvrij

Superleuke kaartjes uit Italië.

mastino v glutenvrij

Er zijn ook een aantal glutenvrije Italiaanse producten te koop bij Mastino V.

mastino v glutenvrij

Zooooo leuk!

mastino v glutenvrij

Bloemetjes, altijd goed.

Mijn pizza: Home Sick

Genoeg over interieur, over naar de pizza! Na veel wikken en wegen (zooooooveel lekkere en originele pizza’s!) koos ik voor Home Sick. Een pizza met tomatensaus, vegan cheese, vegan brie, uien met mint en rucola. Ik ruilde de vegan cheese in voor normale mozzarella.

En de pizza? Die was echt fantastisch. In het begin was het bijna eng om ‘m te verorberen omdat hij er zo echt uitzag. Een flexibele bodem, crunchy maar niet te compacte korst en geweldig belegd. De combinatie van munt en ui vond ik trouwens ook zeer geslaagd. Het is by far de beste pizza die ik sinds mijn coeliakie gegeten heb. Ik kan er uren over doorpraten, maar houd het kort: deze pizza is perfect.

mastino v glutenvrij

Het prachtige interieur is compleet in één lijn met de pizzadozen, servetten en bestempelde bekers die je bij je drinken krijgt.

mastino v glutenvrij

Tadaaaaaa! Hoe top ziet dit eruit?

mastino v glutenvrij

Lekkerste glutenvrije pizza ooit!

mastino v glutenvrij

Na pizza was het tijd voor taartjes!

mastino v glutenvrij

Ook alle taartjes zijn uiteraard glutenvrij. Van nutella balls tot vegan cheesecake en de taartjes van SHARP SHARP. Wij proefden een stukje cheesecake en een brownie met pistache en rozen. Die eerste smaakte top, die laatste was niet zo mijn ding en deed me vooral denken aan zeep.

Eindoordeel Mastino V glutenvrij

Mastino V is de eerste plek in Amsterdam – voor zover ik weet – met een 100% glutenvrije keuken. Nu ik weet dat de pizza’s hier zo fantastisch zijn, zal dit zeker altijd mijn eerste keus blijven wanneer ik in Amsterdam ben. Het is gewoon fijn om te weten dat een keuken 100% glutenvrij is, dan kan er echt niets misgaan. Bovendien is er ook voor na je pizza een zeer fijn aanbod aan taartjes!

Je vindt Mastino V aan Bilderdijkstraat 192H in Amsterdam. Mastino V is van dinsdag t/m vrijdag van 17.30-22.00 uur geopend en zaterdag/zondag van 16.00-22.00 uur. Hoe graag wil jij hierheen?

Facebooktwitterpinterestlinkedin

One thought on “Restaurant Review: Mastino V glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *