Groene currysoep

Groene currysoep

Een paar maanden geleden plaatste ik op Instagram een foto van groene currysoep. Vervolgens werd ik overspoeld met vragen naar het recept, tientallen mensen stuurden mij een bericht op Instagram. Bij deze deel ik hierbij het recept nogmaals openbaar met jullie. Deze soep is makkelijk en snel te maken, zit boordevol groenten en heeft bovendien een heerlijk pittige groene currysmaak. De kokosmelk maakt de soep ook nog eens romig en zacht.

Bereidingstijd: 45 minuten | Aantal porties: 6-8

Wat heb je nodig voor de groene currysoep?

  • 300 gram prei
  • 1 hele broccoli + de stronk van een andere broccoli (de roosjes hiervan gebruikte ik voor een ander recept)
  • 300 gram linzen (uit blik)
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 bouillonblokjes
  • 2 flinke theelepels groene currypasta, ik gebruikte in dit geval die van Koh Thai
  • 200 ml kokosmelk

Let op: voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Aan de slag met de groene currysoep!

  1. Kook 1,5 liter water in de waterkoker en snipper ondertussen de uien en knoflook fijn.
  2. Verhit wat olie in een ruime soeppan en fruit hierin de uien, knoflook en currypasta.
  3. Snijd ondertussen de broccoli in grove roosjes en hak de stronken in stukken. Snijd vervolgens ook de prei, tenzij je gesneden prei koopt.
  4. Voeg prei en broccoli toe aan ui-knoflookmengsel en roer om.
  5. Voeg 1,5 liter water toe en de drie bouillonblokjes. Laat koken voor 30 minuten.
  6. Draai het vuur laag en roer de linzen en kokosmelk er doorheen. Laat nog even een paar minuten staan.
  7. Pureer de soep met een staafmixer en eet smakelijk natuurlijk!

3 thoughts on “Groene currysoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *