Glutenvrije paprikasoep met tomaat

Glutenvrije paprikasoep met tomaat

Volgens mij heb ik echt al honderd keer gezegd dat soep een van mijn favoriete gerechten is. Vandaag deel ik een recept voor glutenvrije paprikasoep met je. Met drie kleuren paprika en ter aanvulling met tomaten. Je hebt maar weinig nodig, het is met name een kwestie van wachten en het staat zo op tafel! Kijk je weer mee?

Bereidingstijd: 30 minuten | Aantal porties: 4-5

Wat heb je nodig voor de glutenvrije paprikasoep?

  • 2 glutenvrije bouillonblokjes
  • 3 paprika’s, ik gebruikte een gele, oranje en rode
  • 3 grote tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Een liter kokend water
  • Olie of boter
  • Peper en paprikapoeder

Aan de slag met de glutenvrije paprikasoep!

  1. Kook 1 liter water in de waterkoker.
  2. Snipper ondertussen de ui en knoflook fijn. Snijd de tomaten en paprika in blokjes.
  3. Verhit vervolgens wat olie of boter in de pan en fruit de uitjes glazig. Bak daarna kort de knoflook mee.
  4. Voeg de blokjes tomaat en paprika toe aan de uitjes en bak een paar minuten.
  5. Doe 1 eetlepel paprikapoeder bij het mengsel en bak kort mee.
  6. Schenk de liter kokend water bij de groenten, voeg de bouillonblokjes toe en laat koken voor 20 minuten.
  7. Pureer het geheel met de staafmixer. Eventueel haal je het nog door de passe-vite (roerzeef) om de soep nog fijner te krijgen. Eet smakelijk!

Ben jij net als ik een soeplover? Deze drie recepten vind je dan vast ook lekker:

glutenvrije paprikasoep

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *