Broodje La Place kruidenroomkaas

Broodje La Place kruidenroomkaas

Back in the gluten days lunchte ik graag bij La Place, waar ik standaard een bruin triangelbroodje kruidenroomkaas afrekende. Heel af en toe wisselde ik af met het broodje beenham, maar dat was eerder uitzondering dan regel. Sinds ik glutenvrij eet – en de V&D filialen ook nog eens failliet zijn – is het over met mijn lunchuitstapje naar La Place én mijn lievelingsbroodje kruidenroomkaas. Tot een jaar geleden, toen mijn schoonzus me kennis liet maken met de zelfgemaakte variant van de La Place kruidenroomkaas. In dit artikel deel ik bij deze het recept met je, zodat ook jij weer kunt genieten van het klassieke broodje.

Bereidingstijd: 5 minuten | Aantal porties: voor 3 à 4 broodjes

Wat heb je nodig voor de La Place kruidenroomkaas?

 • 200 gram zuivelspread / cream cheese
 • 1 eetlepel (gedroogde) peterselie
 • 1 eetlepel (gedroogde) bieslook
 • Boterhammen of broodjes naar keuze
 • 1 handje ijsbergsla
 • Peper en zout
 • Optioneel: ham

Aan de slag met de La Place kruidenroomkaas!

 1. Maak als eerste je boterhammen of broodjes knapperig: In de oven of contactgrill. Ik gebruikte de witte boterhammen van de glutenvrije actieweek van Lidl en deed ze 3 minuten in de contactgrill.
 2. Roer ondertussen de zuivelspread los in een kom, voeg de kruiden toe en peper en zout naar smaak. Je kunt het met verse kruiden doen of met gedroogde, ik gebruikte voor dit recept gedroogde.
 3. Voeg een handje ijsbergsla toe en roer goed door.
 4. Beleg je boterham of broodje en bon appetit! 

Lidl verkoopt grote hoeveelheden gedroogde bieslook en peterselie in een pot voor weinig. Deze La Place kruidenroomkaas is trouwens lekker met tomaat op een broodje of in een wrap gemaakt van twee eieren! Ik ben in ieder geval érg blij dat ik het befaamde broodje niet meer hoef te missen. Zelf vind ik de roomkaas het lekkerst op één van de baguettes van Schnitzer.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

2 thoughts on “Broodje La Place kruidenroomkaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *