Glutenvrij bij Ikea Swedish Food Market

Glutenvrij bij Ikea Swedish Food Market

Je zou mij een aardige Ikea freak kunnen noemen en ik kom er dan ook regelmatig. Maar wist je dat je ook veel glutenvrij bij Ikea kunt inslaan? In de Swedish Food Market, in het gedeelte na de kassa’s. In dit artikel laat ik je aan de hand van foto’s zien wat je zoal kunt glutenvrij bij Ikea kunt kopen.

Glutenvrij bij Ikea

In het restaurant van Ikea is helaas niet veel glutenvrij te krijgen. Je schijnt er de Daim taart kunnen eten, die is glutenvrij. Alleen dan zou ik wel vragen of ze een nieuwe taart voor je aan willen snijden. De Daim taart ligt namelijk gewoon tussen de normale taart in de vitrine. In het verleden heb ik ook wel eens gerookte zalm bij Ikea gegeten, wat door wat navragen wel bleek te kunnen. Wat avondeten betreft heb ik er zelf nog nooit glutenvrij gegeten, maar ik heb online wel eens gelezen dat het in sommige vestigingen wel kan. Zelf zou ik dit nooit doen, omdat er een enorm risico is op kruisbesmetting in die warmhoudbakken daar.

De vegetarische balletjes en kipballetjes zijn wel glutenvrij, alleen in het restaurant ook niet echt mogelijk vanwege kruisbesmetting. Wel verkopen ze die gelukkig ook in grote zakken in de diepvries na de kassa’s. Hieronder laat ik je onder andere die balletjes zien en nog veel meer glutenvrij lekkers in de Ikea Swedish Food Market!

Ikea werkt met glutenvrije logo’s

Glutenvrij bij Ikea is vrij gemakkelijk te vinden in de Swedish Food Market, omdat er met een glutenvrij logo gewerkt wordt. In Zwolle althans, maar ik heb het in meerdere vestigingen al gezien. Hieronder laat ik je foto’s zien mét glutenvrije logo’s, zo wordt glutenvrij shoppen wel heel overzichtelijk!

glutenvrij bij ikea

Diverse soorten glutenvrije jam, niet heel spannend natuurlijk, maar de verpakkingen zijn mooi clean!

glutenvrij bij ikea

Zelfs de augurken zijn voorzien van glutenvrij logo, hier kon ik wel om lachen!

glutenvrij bij ikea

De welbekende glutenvrije taartjes van Ikea. Aanrader voor verjaardagen!

glutenvrij bij ikea

In Ikea zelf kun je geen glutenvrij broodje hotdog krijgen, maar je kunt ‘m dus wel thuis zelf maken!

glutenvrij bij ikea

Glutenvrije zoenen, gevaarlijk lekker!

glutenvrij bij ikea

De kip- en groenteballetjes zijn beide glutenvrij. Met name de kipvariant vind ik erg lekker!

glutenvrij bij ikea

Glutenvrije groentetaartjes!

glutenvrij bij ikea

Meerdere soorten gerookte zalmplakken.

glutenvrij bij ikea

En zalmmoten.

glutenvrij bij ikea

Deze verpakkingen vind ik zó leuk, glutenvrije ketchup en mosterd. Op deze manier kun je echt het Ikea hotdog-gevoel thuis creëren!
glutenvrij bij ikea

Tot slot deze vitrine met onder andere kazen en ingelegde vis.

Vind je dit soort artikelen handig? Ik zette hier al eens op een rijtje wat je glutenvrij kunt krijgen bij Duitse supermarkten. 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Facebooktwitterpinterestlinkedin

7 thoughts on “Glutenvrij bij Ikea Swedish Food Market

  1. Hi, mag ik je vragen wat je bedoelt met zelf die hotdog te maken? Is het worstje wel glutenvrij? Zo ja, ik zie dit niet in de lijst van glutenvrije produkten staan van Ikea?

    1. Tuurlijk mag je dat vragen! In die verpakking zitten alleen de hotdogs (geen broodjes) en die zijn glutenvrij. Dus als je ‘m thuis tussen een glutenvrij pistoletje stopt, heb je toch een soort IKEA hotdog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *