Dit is de lekkerste glutenvrije pasta (en jij kunt ‘m winnen!)

Dit is de lekkerste glutenvrije pasta (en jij kunt ‘m winnen!)

Jullie weten inmiddels dat ik altijd op zoek ben naar de lekkerste glutenvrije producten. En dan met name naar de glutenvrije vervangers van alledaagse producten. Denk aan brood, koekjes, maar ook zeker pasta! Ik heb inmiddels duidelijk mijn favoriet hiervan gevonden en ik mag 3 van jullie er blij mee maken!

Pasta Garofalo glutenvrije pasta

In mijn glutenvolle periode was ik al een diehard pasta lover. Van huis uit ben ik gewend om minstens één keer per week pasta te eten, meestal aten we spaghetti bolognese, maar macaroni stond ook regelmatig op tafel.

Sinds ik op mezelf woon ontdekte ik ook de romige pastasauzen als pesto en carbonara. En de visvarianten met zalm of tonijn, heerlijk! Ook tover ik sinds een paar jaar regelmatig een pastasalade op tafel, zeker in de zomer.

Toen ik bijna 4 jaar geleden hoorde dat ik coeliakie heb, begon mijn zoektocht. Waar vind ik glutenvrije pasta die echt lekker is? Vaak werd ik teleurgesteld door glutenvrije pasta. Snotterige pasta, een slechte prijs-kwaliteitverhouding of pasta die enorm aan elkaar plakt.

Maar een tijd geleden ontdekte ik Pasta Garofalo. Heerlijke glutenvrije pasta met de bite die ik zocht. Pasta die ook de volgende dag nog lekker is en zich goed leent voor een glutenvrije pastasalade. En de pasta bevat 7 gram vezels per 100 gram, extra fijn in een glutenvrij dieet! Ter vergelijk: normaal is dat 2,5/100 gram.

Je betaalt €3,99 voor een zak van 500 gram. Niet uitermate goedkoop, maar ook niet mega duur (we zijn wel wat gewend met glutenvrije producten hè?)

Nu ook te koop bij Jumbo

Pasta Garofalo was al een tijdje te koop bij Albert Heijn XL, maar is nu ook te koop bij de grotere Jumbo filialen. Hopelijk heb jij zo’n filiaal in de buurt, want dan kun je deze heerlijke pasta ook eens proberen. Klik hier voor een lijst met de verkooppunten van Jumbo. Je kunt hier ook online bestellen bij Jumbo.

Klik hier voor een lijst met de verkooppunten van Albert Heijn XL. Heb je hiervan geen filiaal in de buurt? Je bestelt de pasta ook hier online bij Albert Heijn.

Win een Pasta Garofalo pakket!

Ik mag 3 van jullie blij maken met een Pasta Garofalo pakket met 5 pakken glutenvrije pasta en een leuk schort. Het pakket heeft een waarde van €20 en je doet op de volgende manier mee:

 1. Volg mij op Facebook en Instagram. En volg Pasta Garofalo hier op Instagram.
 2. Laat in een comment onder dit artikel weten met welke pastasaus je deze glutenvrije pasta zou willen proberen!
 3. Meedoen kan tot en met zondag 14 januari 2018 17.00 uur. Daarna ontvangen de winnaars van mij persoonlijk bericht per mail.

Ik maakte al eerder recepten met Pasta Garofalo die ook op haar website staan.

Dit artikel is een samenwerking met Pasta Garofalo.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

75 thoughts on “Dit is de lekkerste glutenvrije pasta (en jij kunt ‘m winnen!)

 1. Wat een leuke actie! Van ons dochtertje van 20 maanden weten we sinds 3 maanden dat ze Coeliakie heeft. Pasta was haar lievelingseten, dus zo fijn dat hier een goede glutenvrije vervanger voor is! Carbonara & Bolognese zijn haar favoriete sauzen! Met een beetje geraspte of parmezaanse kaas erover & smullen dat ze doet!

 2. Ik zou de pasta willen proberen met champignon roomsaus. Wij zijn dol op pasta. Er zijn helaas een stuk minder varianten voor de coeliakies.

 3. Wat een gave actie. Ik zou de pasta graag maken met kalkoen, spinazie en cherrytomaatjes. Of toch de zelf gemaakte bolognese saus. Ik kan niet kiezen. Het is allemaal te lekker!

 4. Ik zou graag het pasta pakket winnen, natuurlijk helemaal leuk met zo’n schort erbij! Paturainsaus met spinazie, spekjes en champignons is toch echt wel mijn favoriet als het gaat om pastasaus! 😊

 5. Wat een leuke actie! ! Heb aleen geen instragram🤔 maar sinds 4 maanden Coeliakie bij ons zoontje van 6. En idd herkenbaar een zoektocht naar eetbare pasta. Hij kijkt er naar uit! Lekker met bolognese saus en geraspte kaas, wat een verwennerij❤🖒!!

  Duimen maar 🍀🖒🍀

 6. Jammer, ik heb geen Instagram. Zou graag deze pasta eens proberen bij een ovenschotel met oa spinazie, kruiden, geraspte kaas en slagroom.

 7. O wauw! Hoe kan het dat wij deze pasta nog niet kennen? Dit willen we gráág proberen. Ons hele gezin heeft coeliakie én we zijn pasta liefhebbers, dus we zijn heel benieuwd. We zullen het testen met pesto (lievelings dochter), bolognese (lievelings man) en met courgette, paprika & spekjes (mijn lievelings).

 8. Gevolgd op insta✔️
  Gevolgd op Facebook✔️
  Deze pasta zou ik graag willen proberen, hier in leeuwarden nog niet in de schappen zien liggen.
  Tijd om na 26 jaar is een ander soort te proberen. Met mijn heerlijk homemade groenten tomaten saus😍

 9. Toffe winactie! Ben druk zoekende naar glutenvrije producten die ook nog goddelijk smaken. Nu ik jou site gevonden heb, wordt het allemaal ietsje makkelijker. Ben erg benieuwd naar deze pasta en zou hem graag proberen met de altijd zo fijne bolognese saus!

 10. Hoi Marit
  Wat een gave winactie
  Mij favoriete pasta saus is de Thaise rode curry met kip en scampi
  En spaghetti carbonara met spekjes championgns soyaroom
  Afgewerkt met een eierdooier en wat parmezaanse kaas 😍👌🏻

 11. Ik zou dit pakket willen winnen voor mijn zusje, ik zou haar dan verwennen met een heerlijke pastasalade met onder andere rode pesto cremefraiche gerookte kip , haar lievelings!

 12. Ahh lekker zeg! Ik wou dus echt vanavond pasta gaan maken. Helemaal als ik zo zie wat jij er allemaal mee maakt zou ik het liefst mijn ontbijt overslaan en meteen pasta koken! Ik zou deze pasta maken met de lekkere glutenvrije kruiden van beltane. Ik ga voor de Siciliaanse spaghetti schotel mix! Lekker met verse groente en passata😍 Lekker glaasje erbij🍷 Bedankt, nu heb ik honger🤤

 13. Super gave leuke actie!!
  Zo kun je eerst iets proberen zonder dat je t geld kost😉
  Doe heel graag mee voor onze jongste dochter, Myca van 4 jaar.
  Ze is een pastamonster😁. Als ik haar laat kiezen wil ze bijna elke dag pasta eten (en ze kan niet wachten tot de pasta gekookt is want dan snoept ze uit t vergiet de “kale” pasta.
  Maar een echte lekkere goeie niet plakkerige of snotterige pasta heb ik helaas niet voor haar gebonden. Dus ben razend benieuwd naar deze pasta😘

 14. Wat een goed nieuws voor deze pasta liefhebber!!! Deze kocht ik in italie als ik er op vakantie was… zo lekker! Ik zou graag een pakket willen winnen, dan ga ik onder andere pasta pesto maken, maar ook macaroni en pasta met zalm en roomsaus… hmm

 15. Ik zou de pasta het liefst eten met een saus van gepureerde zo gedroogde paprika en creme fraiche. Hierdoorheen gebakken kipfilet, een gesnipperd en gebakken uitje en geraspte courgette. Dit alles op smaak gebracht met zout en peper.
  HEERLIJK.

 16. Jaa heel graag! Moet sindskort glutenvrij eten van de dokter en mis de pasta enorm! Ik ben dol op champignons en roomsaus en met pesto en parmezaan loopt het water mij in de mond

 17. Wat een super leuke actie is dit zeg. Mmm.. welke saus.. t is zo moeilijk. Ik varieer heel veel met o.a. basilicumsaus, 4formaggiosaus, champignonsaus, mayonaise (wanneer ik pastasalades maak) carbonarasaus en de verse sauzen van ah. Ik zou graag willen ervaren of de pasta ook daadwerkelijk een dag later nog smaakt, want ik kook nu elke keer verse pasta,dus maar ik heb niet altijd tijd 🙈. Ik ga hem met alle soorten saus proberen, te beginnen met carbonarasaus 😍🤗

 18. Lekker! Ik heb nu vaak de pasta van de Albert Heijn maar die vind ik maar niks.. ik zou deze pasta het liefst willen maken met verse zelfgemaakte carbonara, of met kruidenroomsaus kip en champignons, of met rode saus uit de oven met veel kaas erover, of… nog veel meer;)

 19. Ohh deze pasta wil ik graag ala panna maken.
  Recept voor 2 pers:
  100 gr hamblokjes
  1/2 theelepel cayennepoeder
  100 gr parmazaanse kaas geraspt (plus extra voor te bestrooien)
  200 ml slagroom/kookroom (ik gebruik lactosevrije)
  Peper

  Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing.
  Bak de ham aan in een drupje olijfolie, strooi er de cayenne overheen. Voeg de room en kaas toe. Laat die een beetje inkoken, breng op smaak met peper.
  Meng de pasta door de saus en klaar!
  Lekker met een frisse salade.

  Smakelijk 🙂

 20. Wat een super leuke actie! Ik ben heel erg benieuwd naar de pasta met pangasius en spinazie. Als ik de actie zou winnen zou ik onder andere die gaan proberen! 😋😍

 21. Helaas met mijn glutenovergevoeligheid eet ik bijna geen pasta meer. Maar wat ben ik dol op pasta met romige sauzen. Bv een heerlijke pasta met een romige gorgonzolasaus, spinazie en champignons. Maar ook een pasta pesto met zongedroogde tomaatjes, olijven, rucola en parmezaanse kaas is een topper!

 22. Mmm wat lekker!!
  Wat zou het lekker smaken op een heerlijke winterdag, boswandeling maken, daarna lekker cocoonen thuis met een pan verse tomatensaus op het vuur, aantal uurtjes laten pruttelen en dan met z’n allen aan tafel…. Mmmm

 23. Wat een leuke actie! Laatst weer fail met hele plakkerige macaroni, net een blok beton ☹️. Ik kan heel veel sauzen bedenken maar zou beginnen met een simpele aglio alio en kabeljauw naar mijn moeder haar recept om de paste te testen. Daarna een heerlijk eigen recept met kookroom, geitenkaas, bacon en spinazie! 🤗

 24. Ik heb nu sinds eind december de diagnose coeliakie, ik ben nog erg op zoek naar producten en recepten, jou site helpt me daar goed bij. Ik zou deze pasta klaarmaken met bolognese saus, eerst dat proberen en dan andere dingen proberen. Zelf vind ik pastasalades ook super lekker, dus die zal er ook wel komen als ik deze pasta mag proberen. Zag de lijst met winkels van ah en jumbo, ze zitten niet bij mij in de buurt, maar als ze lekker zijn, rijd ik er graag heen.

 25. Ow wat een toffe winactie, ik heb denk ik niet een specifieke saus die ik ermee zou willen proberen, ik denk dat ik gewoon elke keer weer wat anders wil, nieuwe dingen proberen is nooit fout toch?! Ah hoop dat deze mag proberen, bij ons in de jumbo is die er nog niet:(

 26. Ik ben heel benieuwd naar deze pasta, heb dit merk nog helemaal niet geprobeerd namelijk, dus dit pakketje winnen zou een leuke manier zijn om de pasta’s te ontdekken! Ik zou gaan voor een klassieke carbonara saus, aangevuld met spekjes, broccoli en kastanje champignons. Dat was altijd mijn favo pasta gerecht en die smaak zou ik graag weer eens willen evenaren in een glutenvrije versie!

 27. Niet echt een saus, ik gooi meestal geitenkaas en wat kruiden door mijn (mais-)pasta. Verder vind ik pesto wel erg lekker, maar weer minder in combi met groenten.

 28. Super leuk! Ik weet nu sinds 2 maanden dat ik coeliakie heb. Pasta was altijd mijn favoriete (snelle) maaltijd. Natuurlijk is ook mijn zoektocht flink bezig naar lekkere vervangers, dus zou deze heel graag willen winnen:). Met pesto, room, paprika, sherrytomaatjes en kip! Super lekker.

 29. Van deze pasta kunnen mijn meiden vast genieten. Maak ik er heerlijke saus bij met onder andere sauzijzen, tomaten, verse kruiden uit de oven.

 30. Mijn pastasauzen zijn nooit hetzelfde, maar het lekkerste blijft toch de tomatensaus met italiaanse kruiden, knoflook en nog wat extra kruiden die ik op dat moment in huis heb. Simpel, maar lekker! En dan eet de rest bij mij thuis ook mee.. veel gezelliger dan altijd alleen!

 31. Wat een leuke actie. Ben oo zoek naar lekkere pasta. Sommige vind ik gewoon naar meel smaken niet lekker. Ik zou graag carbonade glutenvrij willen. Mijn man en dochter zijn er gek op maar eten het bijna niet meer omdat ik het niet mag. 🍀🍀🍀🍀

 32. Dit merk kennen wij nog niet. Dus lijkt me superleuk om te winnen voor mijn 15-jarige Coeliaak.
  Hij vindt het heerlijk om pasta met 5- en gebakken zalm erdoorheen te eten. En dan nog een beetje geraspte kaas erover heen. Echt smullen voor hem. Ben heel benieuwd wat hij van deze nieuwe pastasoorten vindt.

 33. Super leuk! Bij ons staat er standaard elke week (meestal op vrijdag) lekker pasta op het menu! Ook vanaf het moment dat ik glutenvrij moest gaan eten. Ik zou de pasta samen met de bolognese saus naar mijn moeders recept willen proberen 😋

 34. Afgelopen zomer heb ik deze pasta gekocht in Italië. Ik was gelijk verkocht, het is echt een lekkere pasta die bijna op de gewone pasta lijkt. Ik heb toen 2 zakken meegenomen en die waren zo op. Met dit pakket zou ik mij even weer in Italië bevinden en genieten van de heerlijke pasta met pestosaus!

 35. Mmm wat een heerlijke actie (lijkt me)! Deze pasta heb ik helaas nog nooit geprobeerd, maar aangezien ik je al een tijd volg op insta & fb ben ik er wel achter gekomen dat deze heerlijk moet zijn! Perfecte winactie om de pasta van Garofalo voor de eerste keer te proberen. Ik zou de pasta combineren met een zelf gemaakte carbonara saus, die ik al een hele lange tijd niet meer heb gegeten en waar ik stiekem toch echt snel naar verlang! Heel veel groetjes… Verena

 36. Ik heb 2 dagen geleden gehoord dat ik coeliakie heb. Ik vind het super lastig te aanvaarden omdat ik zo gigantisch hou van brood en pasta. Ik moet nog alles leren over glutenvrij eten en alles gaan ervaren. Ik zou zeker de pasta’s willen uitproberen en hopen dat dit lekkere eten het wat makkelijker maakt om het te accepteren. Ik wil mijn macaroni met gewone boulognesesaus niet graag opgeven😩😇.

 37. Hoi Marit, weer zo’n leuke actie! Ik doe mee voor m’n dochter! Zo benieuwd naar deze smaak!! Lekker makkelijk met een pot glutenvrije pasta saus. (Basilicum is hier favoriet) Groeten

 38. Ik kan niet kiezen hoe ik het wel eten! Spaghetti met mijn moeders zelf gemaakte bolognese saus! Mag het recept niet eens weten van haar. Of macaroni met mijn eigen super simpele toch mega lekkere saus. Gewoon heinz tomato frito, gehakt. italiaanse kruiden en ui. Of toch macaroni, of penne salade, gemaakt met kruidenkaas, zalm stukjes en rucola sla! Hoe kan je nou iemand laten kiezen tussen hoe je pasta eet! Pasta is op zoooveeel manier lekker!
  Nog nooit deze pasta gehad. Dus ookal zou ik het niet winnrn (wil het wel natuurlijk) gaat dit zeker belanden in mijn eigen glutenvrije kastje thuis!

 39. Hmm, ziet er heerlijk uit. Eigenlijk zou ik het liefst zonder saus eten maar heerlijk met zelfgemaakte pesto en verse kruiden. Maar anders is bolognesesaus met lekker veel gehakt mijn favoriet!💛

 40. Ik ben al lang heel benieuwd naar deze pasta, maar helaas ben ik hem nog nergens tegen gekomen. De lijst met filialen is super handig! Ik ga hem zeker een keer kopen nu :-). Mijn lievelings pastasaus is prei met slagroom en een klein bouillonblokje erdoorheen gekruimeld. Afmaken met gebakken parmaham zodat deze lekker krokant wordt en parmazaanse kaas erover. Jammie!

 41. Heerlijk met tonijn, kruidenkaas en spinazie en veel liefde van de chef (ik)
  Zou een leuke verrassing voor mijn vriendinnen zijn als ik deze pasta op tafel tover.

 42. Een simpele maar heerlijke klassieker: de bolognese saus! Zodat ik ook eindelijk met de rest van mijn studentenhuis pasta bolo kan eten 🙂

 43. Wat een leuke actie! Ben nog steeds op zoek naar een echt lekkere pasta, maar nog niet kunnen vinden. Ik zou hem graag eten met een zelfgemaakte pestosaus en dan combineren met gegrilde courgette, paprika, kastanje champignons en aubergine bestrooid met Provençaalse kruiden en als laatst gegrilde pijnboompitjes erover en wat rucola 😍

 44. Oeh ik ben na ruim 15 jaar glutenvrij nog steeds op zoek naar een echt lekkere pasta. Klinkt alsof dit een goede kans is!
  Ik zou hier pasta met knoflookgarnalen, grana padano kaas en rucola maken. Omdat je hier verder niet zoveel bij doet, moet de pasta echt lekker smaken!
  Ik volg je op alle kanalen en heb ook het Instagram account van Pasta Garofalo gevolgd.

 45. Ik zou deze pasta heel graag met bolognese saus willen proberen! En ook voor mijn vriend, die eet vaak met mij mee en vind glutenvrije pasta echt ‘een schande en niet te etem’. Zou fijn zijn als we weer samen kunnen genieten van dezelfde pasta!

 46. Wat een leuke actie! Ik zou de pasta graag uitproberen met zelfgemaakte pestosaus met kip of met carbonara. Ik ben erg benieuwd naar de pasta!

 47. Ik weet nog niet zo heel lang dat ik glutenintolerant ben. Daarom ben ik ook op zoek naar een lekkere pasta. Ik heb al Aldi, boni en Albert Heijn geprobeerd, maar deze zou ik ook graag proberen! Ik zou pasta diabolique maken. Echt lekker vind ik!

 48. Wij eten heel graag pasta met zalm, Boursin en zeekraal of kappertjes. Zelfs onze zoons van 4 en 1 smullen ervan. Hopelijk kan ik met deze glutenvrije pasta er ook weer heerlijk van genieten!

 49. Wat een leuke actie en wat fijn dat het nu ook te koop is bij de Jumbo. Wij eten vaak pasta hier:D j@Hier maak ik ze erg blij ( mijzelf natuurlijk ook😉 )als ik pasta ragout maak:D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *