Dit vind ik van de glutenvrije panini bij Starbucks

Dit vind ik van de glutenvrije panini bij Starbucks

Het is je vast niet ontgaan dat er nu een glutenvrije panini bij Starbucks Nederland te koop is. Dit was al eerder het geval in het buitenland, maar nu is gelukkig ook Nederland aan de beurt. In dit artikel vertel ik je meer informatie, laat ik foto’s zien en vertel ik tot slot wat ik van de panini vond.

Al eerder in New York

Ik schreef in mijn artikelen over New York al eerder over de glutenvrije panini in Amerika. Daar scoor je dit broodje met bacon, ei en cheddar. Helaas ontdekte ik ‘m in New York pas op mijn laatste dag. Het broodje vond ik heerlijk en werd in de verpakking opgewarmd, om kruisbesmetting te voorkomen.

Vorige week las ik op een Engels glutenvrij Instagram account al dat het nu ook de beurt was aan de UK. Daar zou de panini te koop zijn. Nog geen paar uur later bleek dat deze ook op de website van Starbucks Nederland stond!

En daarna ging het snel. Het broodje werd in de een na de andere stad gespot. Wat ik tot nu toe heb meegekregen, is deze sowieso al gespot in:

 • Zwolle
 • Vestigingen in tankstations aan de snelweg
 • Rotterdam
 • Amsterdam
 • Utrecht
 • Groningen
 • Nijmegen
 • Den Haag
 • Schiphol

Stiekem ga ik er een beetje vanuit dat ze wel in elke vestiging zullen liggen, maar pin me er niet op vast!

De glutenvrije panini bij Starbucks

Goed, over tot de orde van de dag! De glutenvrije panini kost €4,75. De ingrediënten zijn als volgt en vormen al met al een flinke lijst:

Glutenvrije panini (61%) [water, zaden (zonnebloemzaad, pompoenzaad, gierstzaad, bruin lijnzaad, maanzaad, quinoa), tapiocazetmeel, gist, rijstmeel, maïszetmeel, psylliumvezelpoeder, EIpoeder, volkoren maïsmeel, suikerrietvezel, aardappelzetmeel, boekweitmeel, verdikkingsmiddelen: xanthaangom, guarpitmeel, gekarameliseerde suiker, suiker, pruimenpuree, rijstmeel, geconcentreerd druivensap, gejodeerd zout (zout, kaliumjodaat), koolzaadolie, caqssavemeel, conserveermiddel; natriumpropionaat, alcoholazijn, rijsthemelen, zuurteregelaar: natriumcarbonaat, gegaarde kippenborst (17%), [kippenborst, zout, maïsmeel], crème fraîche, & groene pestosaus (8%) [zure room (MELK), groene pesto (basilicumpasta (basilicum, zonnebloemolie, zout, antioxidant E300), zonnebloemolie, harde kaas (MELK), knoflookpuree, zuurteregelaar: citroenzuur) ,gemodificeerd maïszetmeel] mozzarellakaas (MELK) (8%), gekruide tomatenpuree (6) [tomaat, tomatenconcentraat, zonnebloemolie, olijfolie, zout, oregano, suiker, knoflook].

glutenvrije panini bij Starbucks

Het broodje wordt opgewarmd in haar eigen verpakking om kruisbesmetting te voorkomen.

Zoals je ziet is de panini echt van goed formaat. Dat is zeker wel eens anders met glutenvrije broodjes.

Hmmmm.. toch ziet het broodje er wel minder lekker uit dan op de foto. Maar ik had eigenlijk ook niet anders verwacht. Bij McDonald’s is dat ook zo met de glutenvrije burgers.

De smaak van de glutenvrije panini

Zoals ik al zei is het broodje van goed formaat, deze vult dan ook enorm goed. Wat smaak betreft deed de panini me denken aan deze ciabattas van Schär. De panini was goed opgewarmd, lekker flexibel en had een goede bite. Ik vond dat er voldoende kippenborst opzat en ook de pesto was er rijkelijk opgesmeerd. Voor mijn idee zat er wel wat weinig mozzarella op, de tomaat heb ik amper geproefd.

Het is niet de lekkerste panini die ik ooit geproefd heb, maar het broodje was zeker lekker. Ik zou ‘m vaker kopen en vind €4,75 trouwens een prima prijs. Precies wat ik had verwacht, dit betaal je ook bij La Place of iets dergelijks voor een broodje. Vooral enorm handig dat dit broodje nu ook in Nederland verkrijgbaar is. Met een dagje weg scoor je nu gemakkelijk on-the-go een glutenvrije lunch!

Heb jij de glutenvrije panini bij Starbucks al getest?

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

4 thoughts on “Dit vind ik van de glutenvrije panini bij Starbucks

 1. Super! Echt fijn om zoiets onderweg te kunnen nemen. Voor m’n man en dochter dan. Helaas voor mij niet ivm de lactose. Blijft jammer, maar voor man en dochter ben ik blij! Ze gaan het vast binnenkort testen ook.

 2. Ik ben morgen toevallig even in Zwolle, dus dit is een ideale tip voor een snelle lunch on the go! Ben er heel benieuwd naar, wel jammer dat het er op de foto’s toch altijd lekkerder uit ziet dan in het echt he?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *