5 x Wat ik het meest mis sinds ik glutenvrij eet

5 x Wat ik het meest mis sinds ik glutenvrij eet

Zowel op mijn website als op Instagram en Facebook staat positiviteit centraal. Maar ook ik heb wel eens een mindere dag in mijn leven met glutenvrij dieet. Het is frustrerend om sommige dingen niet meer te kunnen eten. In dit artikel deel ik de vijf dingen die ik het meest mis!

1. Alles met bladerdeeg

Een goede glutenvrije variant van bladerdeeg? Ik heb ‘m nog niet ontdekt. Ik mis veel dingen met bladerdeeg, zoals een lekker saucijzenbroodje van de bakker. Of wat dacht je van zelfgemaakte appelflappen? Of een quiche van bladerdeeg, hmmm.

Vroeger wikkelde ik ook nog wel eens knakworstjes in bladerdeeg. Beeld: Pinterest.

2. Kip Tandoori

De eerste jaren dat mijn vriend en ik samenwoonden, aten we zeker één keer per week Kip Tandoori. Lekker makkelijk uit een pakje van Lidl, Knorr of Honig. De pakjes zijn sinds mijn glutenvrije dieet helaas verleden tijd, in alle varianten zit gluten. Tot nu toe hebben we nog geen kruidenmix gevonden die de maaltijdpaketten echt kan vervangen. De toko verkoopt wel curry’s, kruidenpasta’s of boemboe’s. Maar de echte smaak uit mijn herinnering? Die ben ik nog niet tegengekomen.

Mocht iemand toch de gouden tip hebben als vervanger voor deze: let me know! Beeld: Knorr.

3. Een goede pizzabodem

In mijn glutenvolle leven at ik regelmatig een diepvriespizza. Ook ging ik meerdere keren per jaar uit eten bij een pizzeria en kon ik toen nog alles van de menukaart kiezen. Dat laatste kan nu natuurlijk niet meer en bovendien hebben de meeste pizzeria’s geen (veilig) glutenvrij aanbod. Ik ben de laatste tijd wel aan het experimenteren thuis met glutenvrije pizzabodems. Ik kom in de buurt, maar een echte, flexibele Italiaanse bodem zoals ik ‘m gewend was heb ik nog niet op tafel getoverd. Al moet ik zeggen dat ik bij Mastino V in Amsterdam wel echt de beste glutenvrije pizza tot nu toe op heb. Mijn review daarover vind je hier.

glutenvrij

De pizza van Mastino V komt toch wel akelig dichtbij de pizza uit mijn herinneringen.

4. Donuts

Toen ik nog op de middelbare school zat, haalde ik regelmatig een doos donuts op bij Albert Heijn. Je weet wel, van die lekker kleverige, vette happen met roze, witte of gele sprinkles. Heer-lijk zo op z’n tijd. Glutenvrije donuts ben ik tot nu toe alleen online tegengekomen op afbeeldingen. In het wild heb ik ze nog nooit gespot. Ik vraag me ook af of ze ooit zo flexibel, klef en zacht kunnen zijn als glutenvolle donuts.

glutenvrij

Wie is nog meer ‘team ik-mis-donuts’?

5. Het gemak

Op nummer vijf staat geen etenswaar, maar misschien wel het belangrijkste in dit rijtje van vijf. Wat ik het meest mis sinds ik glutenvrij moet eten, is het gemak. Het gemak om zomaar een kroket uit de muur te kunnen trekken tijdens een dagje uit. Of om op een verjaardag te kunnen zonder voorbereidingen te treffen. Het gemak om zomaar het vliegtuig in te stappen richting je vakantiebestemming. Het zorgeloze om niet stil te hoeven staan bij iedere hap die je naar binnen werkt. Ja, dat mis ik nog het allermeest.

Wat mis jij het aller-allermeest sinds je glutenvrij eet? Laat het me hieronder weten!

Facebooktwitterpinterestlinkedin

27 thoughts on “5 x Wat ik het meest mis sinds ik glutenvrij eet

 1. In belgië hebben we zo wat heerlijke “koffiekoeken” en die mis ik het meest… op zondagmorgen een lekkere verse koffiekoek van de bakker met rozijntjes of een vierkante crèmekoek,… Binnenkort even zelf proberen te maken 🙂

 2. Inderdaad, gemak ? En dan de taartjes en gebakjes op het terras. GV taart van Conzensa en de gv soesjes van de Hema zijn heerlijk. Maar voor dat diepvries gebak ontdooid is, ben ik een uur verder.

 3. Spontaan uit eten gaan, een taartje eten ergens, n weekendje weg in n hotel. T onbezorgde, spontane!! En om dat alles zonder angst te doen. Ergens anders eten betekent nu toch wel angst v kruisbesmetting?

 4. Ik mis kibbeling heel erg…en idd het gemak om overal aan te kunnen schuiven met het eten en niet aan je nieuwe schoonfamilie uit te hoeven leggen dat je écht geen koekje hoeft (omdat je t niet mag)

 5. Heerlijk luchtige croissants, de burgers van McDo, pizza’s van dr. Oetker, zorgeloos naar een restaurant gaan, … Eigenlijk vooral ongezonde dingen! ? ik hoop dat er snel een pil uitkomt die goed werkt, dat zou fantastisch zijn!

 6. Ik kan wel huilen bij het lezen van je bericht. Onderdrukte emoties die na 7 maanden glutenvrij eten naar boven komen. Ik heb het ontzettend moeilijk telkens als ik denk aan wat ik allemaal niet meer kan eten. En ik word al helemaal triest als ik eraan denk dat mijn zoontje van 5 waarschijnlijk ook coeliakie heeft.

  Het spontane van eten is compleet verdwenen, daarbij komt dan ook nog dat ik helemaal niet graag in de keuken sta en elke poging waar ik me dan eindelijk aan zet, uitloopt op iets wat eigenlijk niet echt lekker is. Ik bakte zojuist glutenvrije cupcakes met de bakmix van AH en ongezouten roomboter van AH (omdat ik hoorde dat dat zoveel lekkerder was) en ze komen uit de oven als sponsjes. 🙁

  En daarbovenop komt dan ook nog dat ik blijf aankomen sinds ik glutenvrij eet. Heb jij toevallig een idee hoe dat komt?

  Kortom, een klaagzang van een coeliakietje uit België …

 7. Ik praat voor mijn zoon met coeliakie, 8jaar, sinds z’n bijna derde levensjaar gediagnostiseerd. Het gemak, het heerlijk uit eten gaan, maar zoals ik hem hoor; BROOD!!!!

 8. Honig heeft een glutenvrije kiptandoori mix met alleen de mix. Hij kan wel sporen bevatten, hier gaat dat altijd goed. Ik ben er nog niet ziek van geworden.

 9. Tandoori maak ik met de Jumbo Tandoori kruiden, die doe ik door de kokosmelk… Kruid ook de kip met deze kruiden en marineer deze in kokosyoghurt… Bijna hetzelfde en zeker niet minder lekker… Een saus van kokosmelk, tomatenpuree/ blokjes en koreander is ook altijd een goede vervanger…

 10. * Een wit roomboter bolletje met een dobben kroket
  * Hoorndering koek, gemaakt op Texel…om te huilen zo lekker
  * Een echte warme stroopwafel vd markt
  * Gehuild heb ik bij het eten van een plak ontbijtkoek (peijnenburg) , emotie omdat het “normaal”
  smaakte

  Voor de rest kook en bak ik beter dan vroeger, en vind iedereen zelfs de appeltaart lekkerder dan van de bakker. Stukje bewustwording denk ik en veel oefenen en uitproberen en daarbij belandde ook met regelmaat iets in de kliko

 11. De kant en klare saucijzenbroodjes uit de winkel smaken bot gezegd naar karton, maar Emmy’s glutenvrij heeft een heerlijk recept voor glutenvrije saucijzenbroodjes met zelfgemaakt bladerdeeg. Ze zijn vrij makkelijk en snel te maken en ze zijn echt heerlijk, net alsof ze van de echte bakker komen. Zeker een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *