Voordelen van online boodschappen doen (met glutenvrij dieet)

Voordelen van online boodschappen doen (met glutenvrij dieet)

Wie mij al een tijd volgt, weet dat ik wekelijks online boodschappen doe. Bij Albert Heijn. Het is een beetje net als met een vaatwasmachine of droger. Jarenlang leefde je prima zonder, maar als je er eenmaal eentje hebt, wil je niet meer terug! In dit artikel vertel ik mijn voordelen van online boodschappen doen. Inclusief een aantal handige tips!

Dit artikel is alleen gebaseerd op online boodschappen doen bij Albert Heijn en niet gesponsord door Albert Heijn. Ik ben gewoon al meerdere jaren laaiend enthousiast over online boodschappen bestellen. 

Gemakkelijk en tijd besparen

Ik ontken niet dat online boodschappen doen natuurlijk een stuk gemak is. Een luxe. En ik bespaar er ook tijd mee. Of ik nou naar een fysieke of online supermarkt ga: een boodschappen lijstje maken, doe ik altijd. Maar het boodschappen doen zelf kost online aanzienlijk minder tijd en energie.

Ook zo relaxed om boodschappen te bestellen voor als je een weekendje weg gaat!

Controle over wat je koopt

Als je mij loslaat in een supermarkt, ben ik een soort ongeleid projectiel. Ik ga naar binnen omdat ik een broccoli nodig heb en kom naar buiten met tientallen euro’s aan producten. Herkenbaar? Ik val gewoon altijd voor nieuwe producten die ik ontdek. En de stellages met aanbiedingen, ook niet te vergeten.

Online is dat anders. Daar heb ik rustig de tijd om mijn digitale mandje te vullen en kijk ik ook kritischer naar de inhoud. Als ik boven een bepaald bedrag uitkom, loop ik alles nog eens rustig na en gooi ik vaak nog wat overbodige dingen uit mijn digitale kar.

Aanbiedingen vallen meer op

Een ander voordeel is dat je online een totaaloverzicht hebt van alle aanbiedingen in die week. In een supermarkt zijn de aanbiedingen meer verstopt en kom je ze niet allemaal tegen. Op ah.nl staan de producten bovenaan die je eerder hebt gekocht en nu in de Bonus zijn. Superhandig! En in de app kun je elke week 5 extra aanbiedingen ‘claimen’ in je Bonus Box.

Rustig ingrediëntenlijst checken op gluten

In een supermarkt kan ik best gestresst raken van het telkens checken van ingrediëntenlijsten. Online is dat een stuk relaxter en kun je alles op je eigen tempo rustig uitpluizen! Zeker wanneer je net begonnen bent aan een glutenvrij dieet, is dat heel fijn. Op ah.nl staan bij elk product alle ingrediënten, dat is trouwens niet bij elke online supermarkt zo.

Nieuwe producten ontdekken

In een supermarkt kun je prima nieuwe producten ontdekken, maar online vind ik het toch overzichtelijker. Op deze pagina van Albert Heijn lees ik altijd welke producten nieuw zijn, zo handig in 1 oogopslag!

Waar bestel ik mijn online boodschappen?

Volgens mij bestelde ik in 2018 voor het eerst online boodschappen bij Albert Heijn. Al snel was ik om en ik heb sinds 2019 een Bezorgbundel. Dat betekent in mijn geval dat ik €10 per maand betaal om onbeperkt te laten bezorgen op maandag t/m zaterdag. Omgerekend betekent dat €2,31 per bestelling wanneer je 1 keer per week bestelt. Er zijn ook Bezorgbundels van 3 of 6 maanden, die zijn in verhouding duurder per maand; €13 en €12.

Wat is het voordeel van een Bezorgbundel?

  • Minimum bestelbedrag van €50 in plaats van €70
  • Een vast tijdblok in de week
  • Goedkoper dan 52 x (of vaker) per jaar los bezorgkosten betalen
  • Je krijgt er ook 12 maanden Bol.com Select bij
  • Extra Bonusaanbiedingen voor Bezorgbundelklanten

Meer over de AH Bezorgbundel.

Wat als er iets met een product is, je kunt niet naar een servicebalie?

Heel soms is er iets met een bezorgd product. Bijvoorbeeld een gebroken ei, geknapte zak groenten of een kapotte verpakking. Oh en wat ik ook een keer heb gehad? Een geknapte bosbessen-Breaker! Ik vul dan altijd eenvoudig dit online formulier in en dan wordt bij je volgende bestelling het bedrag verrekend.

Maar is het ook goedkoper, online boodschappen doen?

Het is lastig om een exacte berekening te maken van wat duurder is: online of in een fysieke winkel boodschappen doen. Voor het online boodschappen doen betaal ik natuurlijk €120 per jaar. Aan de andere kant bespaar ik ook geld, doordat ik beter op de hoogte ben van de aanbiedingen en kritischer kijk naar wat ik in mijn digitale kar stop. Afhankelijk van jouw afstand tot de supermarkt, kan het ook zijn dat je bijvoorbeeld op jaarbasis wat benzinekosten bespaart.

Wat voor mij toch wel het belangrijkste voordeel blijft? De tijdsbesparing en het gemak, dat is mij die €2,31 per bestelling meer dan waard. Gewoon dat wekelijkse gevoel dat je binnen 5 minuten je koelkast en voorraadkast weer gevuld hebt, dat gun ik iedereen!

Meer van dit soort artikelen

Facebooktwitterpinterestlinkedin

One thought on “Voordelen van online boodschappen doen (met glutenvrij dieet)

  1. Ook heel fijn dat je kan filteren op “zonder gluten” als je een bepaald product zoekt zonder dat je alle merken af hoeft te gaan. Ik ben ook fan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *