Mei is niet alleen Coeliakiemaand, maar ook de aspergemaand. Ondanks het feit dat ik afgelopen zaterdag al groene asperges at bij de Thai en gisteren bij mijn schoonoma, had ik er vandaag gewoon weer zin in. En aangezien asperges niet het hele jaar verkrijgbaar zijn, moet ik het er maar flink van nemen toch? Ik verwerkte de groene asperges in een romige pasta mee met de glutenvrije pasta van Pasta Garofalo en rauwe ham. Een gouden combinatie, deze pasta met groene asperges wil je proberen!
Bereidingstijd: 20 minuten | Aantal porties: 2
Wat heb je nodig voor de pasta met groene asperges?
- 200 gram glutenvrije pasta
- 15-20 groene asperges
- 4 plakken rauwe ham
- 2 bosuitjes
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tomaat
- 4 zongedroogde tomaten
- 4 eetlepels kruidenroomkaas
- Boter of olie om in te bakken
- Peper en zout
Aan de slag met de pasta met groene asperges!
- Kook de pasta in een ruime pan water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd ondertussen de onderkant van de asperges en snijd ze in vieren.
- Heb je een stoompan? Stoom dan de asperges voor 8 minuten. Kook je ze in water? Kook ze dan tien minuten.
- Terwijl de pasta en asperges koken, snijd je de (bos)ui, knoflook, tomaat en zongedroogde tomaten. Bewaar wat van de bovenkant van de bosuitjes voor garnering.
- Verhit wat olie of boter in een pan en bak de gesneden groenten voor 5 minuten.
- Scheur de plakken rauwe ham en voeg ze toe aan het groentemengsel, bak kort mee.
- Voeg tot slot de kruidenroomkaas toe en verwarm totdat het vloeibaar is. Ook voeg je 1 opscheplepel van het kookvocht van de pasta toe.
- Giet de pasta af en schep door de saus.
- Serveer met de aspergestukken en gesneden bosui! Eet smakelijk.
Deze pasta is echt heerlijk! Al helemaal met de combinatie van twee soorten ui (en dan de éne helft gebakken en de andere helft nog knapperig) en twee soorten tomaat. Ga jij deze pasta ook eens proberen?
WoW Marit; dat ziet er heerlijk uit! En een prachtig gezicht, op de mooie borden!