5 x Koekjes waarvan je niet wist dat ze glutenvrij zijn

5 x Koekjes waarvan je niet wist dat ze glutenvrij zijn

Houd jij van bitterkoekjes en mergpijpjes? Lees dan zeker even verder! In dit artikel deel ik vijf glutenvrije koekjes met je uit het normale supermarktassortiment. Hiervan wist je waarschijnlijk nog niet dat ze glutenvrij zijn. Je koopt ze bij Jumbo en/of Albert Heijn. Eet smakelijk alvast!

Glutenvrije bitterkoekjes Albert Heijn

Ingrediënten: Suiker, abrikozenkern, glucose-fructosestroop, meel (veldbonen, rijst), stabilisator (sorbitol), scharrelEIeiwit. Allergie-informatie: bevat ei. Gemaakt in een bedrijf waar ook noten worden verwerkt. Bron: Albert Heijn.

Glutenvrije mergpijpjes Albert Heijn

glutenvrije koekjes

Ingrediënten: Suiker, 14% AMANDEL, plantaardige olie [palm, kokos, raap, zonnebloem (in wisselende verhoudingen)], cacaomassa, dextrose, glucosestroop, water, cacaoboter, emulgator (SOJAlecithine, E471), conserveermiddel (E202), natuurlijk vanillearoma, natuurlijk aroma, kleurstof (caroteen), stabilisator (sorbitol), verdikkingsmiddel (E401, E466), voedingszuur (citroenzuur), geleermiddel (pectine), scharrelEIeiwitpoeder. Bron: Albert Heijn.

Glutenvrije bitterkoekjes Jumbo

glutenvrije koekjes

Ingrediënten: suiker, abrikozenkernen, glucose-fructosestroop, veldbonenmeel, rijstemeel, scharreleiwitpoeder, stabilisator: sorbitol. Allergenen: ei. Kan sporen bevatten van noten. Bron: Jumbo.

Glutenvrije mergpijpjes Jumbo

glutenvrije koekjes

Ingrediënten: Suiker, margarine (plantaardige oliën [palm, kokos, raapzaad, zonnebloem], water, emulgatoren: E471 en zonnebloemlecithine, conserveermiddel: E202, natuurlijk aroma), cacaofantasie 10% (suiker, plantaardige vetten in wisselende verhoudingen [kokos, palmpit, shea, palm], magere cacaopoeder 1,3%, stabilisator: E492, emulgator: sojalecithine), dextrose, sojabonen, glucosestroop, abrikozenpitten, raapzaadolie, stabilisator: sorbitolen, water, lactose (melk), sojabloem, verdikkingsmiddelen: E466 en E401, natuurlijke aroma’s, amandelen, geleermiddel: pectinen, scharreleiwitpoeder. Allergenen: ei, soja, melk, amandelen. Kan sporen bevatten van andere noten. Bron: Jumbo.

Glutenvrije bitterkoeken Albert Heijn

glutenvrije koekjes

Update augustus 2020: Inmiddels bevatten deze de melding ‘Kan bevatten: gluten’. Bepaal zelf of je dit wel of niet eet. Ingrediënten: Suiker, 28% AMANDEL, scharrelEIeiwit, LACTOSE, stabilisator (sorbitol), verdikkingsmiddel (E401), natuurlijk aroma. Allergie-informatie: bevat amandel, ei, lactose, melkeiwit. Gemaakt in een bedrijf waar ook andere noten worden verwerkt. Bron: Albert Heijn.

Wist jij dat deze koekjes glutenvrij zijn? Of heb je misschien nog meer tips van ‘gewone’ producten die toevallig glutenvrij zijn? Laat het me weten!

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

33 thoughts on “5 x Koekjes waarvan je niet wist dat ze glutenvrij zijn

 1. De kokossterren van Mandemakers Banket(te koop bij de action) zijn ook glutenvrij! Met ingrediënten: Kokos 31%, suiker, glucosestroop, eiwit, rijstebloem. Kan melk, soja en sporen van noten bevatten

 2. De bitterkoeken (laatste in je lijst) van de AH zijn volgens mij ook NIET glutenvrij. Ik heb ze getest met een Nimasensor, welke gluten detecteert. Als je naar de ingredienten kijkt, lijkt het ook dat er iets mist (er zit geen meel/rijstemeel/veldbonenmeel of iets dergelijks in, alleen suiker, sorbitol, amandelen en e401)…

  Ik heb AH hierop aangeschreven. AH: “In dit product zijn geen gluten toegevoegd aan het receptuur, maar door kruisbesmetting is er wel mogelijk dat er gluten aanwezig zijn. Daarom staat op deze verpakking geen glutenvrij-icoon vermeld.
  Het is wettelijk niet verplicht om kruisbesmetting op de verpakking te vermelden
  (behalve voor noten en pinda’s), maar we zijn bezig om dit aan te passen als een
  product/verpakking aangepast gaat worden.”

 3. Naar aanleiding van dit artikel net ook even de creme mergpijpjes van de Coop gekeken en deze zijn (voor wat ik gezien heb tenminste) ook glutenvrij. Heb er één gekocht en een foto gemaakt van de ingrediënten mocht je het willen zien 🙂

 4. Wat een fijne site ik kan er heel veel info vanaf halen ook heel makkelijk met de boodschappen je ziet dingen staan dat je denkt oh is dat ook glutenvrij.
  Ik kocht alleen mergpijpjes van de ah
  creme daar stond alleen wel bij kan sporen bevatten van glutenbevattende granen. Verder ben ik heel blij met met al deze informatie over alles.

  1. Dat klopt, sinds kort is de verpakking van de crème mergpijpjes van AH idd veranderd en staat er op dat er sporen van glutenbevattende granen in kunnen zitten. helaas, want ze waren erg lekker!

 5. Beste mensen,

  Bij Albert Heijn is veel glutenvrij lekkers te koop! De grote bitterkoeken zijn heerlijk, maar sinds ik er een keer last van kreeg (al weer lang geleden) laat ik ze liggen. En ik behoor niet tot de allergevoeligsten.

  Volgens de site van Ah zijn deze bitterkoekjes nog steeds glutenvrij:
  https://www.ah-boodschappen.nl/product/52990/voordijkjes-bitterkoekjes
  https://www.ah-boodschappen.nl/product/10996/ah-bitterkoekjes

  Sinds een poosje hebben ze ook 7 soorten kokoskoekjes in het gewone koekschap liggen die glutenvrij zijn. De eerste heb ik geproefd: heerlijk! De chocoladevariant vond ik daarentegen helemaal niet lekker. Proberen dus als je van kokos houdt:
  https://www.ah-boodschappen.nl/product/78760/ah-kokoskoek-rum-rozijn
  https://www.ah-boodschappen.nl/product/78504/ah-kokoskoek-passievrucht
  https://www.ah-boodschappen.nl/product/78762/ah-kokoskoek-framboos
  https://www.ah-boodschappen.nl/product/78761/ah-kokoskoek-pina-colada
  https://www.ah-boodschappen.nl/product/78781/ah-kokoskoek-chocolade
  https://www.ah-boodschappen.nl/product/78507/ah-kokoskoek-double-choc-puur-wit
  https://www.ah-boodschappen.nl/product/78757/ah-kokoskoek

  Deze zijn misschien wel bekend, maar voor de zekerheid noem ik ze toch even:
  https://www.ah-boodschappen.nl/product/41893/leev-biologische-chocolade-oerkoek-glutenvrij
  https://www.ah-boodschappen.nl/product/46382/leev-stroopwafels-glutenvrij
  Leev heeft nog twee glutenvrije soorten:
  https://leev.nu/ontdek-leev/tussendoortjes/

  En verder, deze kenden jullie ook vast al:
  https://www.ah-boodschappen.nl/product/58185/verkade-glutenvrije-oaties-melkchocolade
  https://www.ah-boodschappen.nl/product/58186/verkade-glutenvrije-oaties

  En uiteraard de glutenvrije lijn van Albert Heijn zelf, maar de koek(jes) die ik daarvan hebt geproefd vind ik persoonlijk minder.

  Hopelijk kan iemand hier iets mee.

 6. Bij de Aldi zijn glutenvrije kokosmakronen, kokoskransen en chocolade kokoskoeken te koop die glutenvrij zijn.

  Groetjes Margreet

 7. Dag allemaal,
  Heb net de Jumbo klantenservice gebeld over de creme mergpijpjes. De creme mergpijpjes kunnen sporen van gluten bevatten was hun antwoird op mijn vraag. En op mijn vraag waarom dat er dan niet op staat was het antwoord: omdat we niet verplicht zijn dit er op te zetten. Ik reageerde verontwaardigd en toen zeiden ze dat ze wel gaan proberen het er wel op te krijgen.

 8. Hoi, kan iemand mij vertellen waarom er abrikozenpit in de bitterkoekjes van Albert Heijn huismerk zitten en wat is er gebeurd met de amandel.

 9. De mergpijpjes bij Albert Hein, staat bij de informatie dat er tarwegluten in zitten , als je streng glutenvrij ben niet nemen zou ik zeggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *