5 x Koekjes waarvan je niet wist dat ze glutenvrij zijn

5 x Koekjes waarvan je niet wist dat ze glutenvrij zijn

Houd jij van bitterkoekjes en mergpijpjes? Lees dan zeker even verder! In dit artikel deel ik vijf glutenvrije koekjes met je uit het normale supermarktassortiment. Hiervan wist je waarschijnlijk nog niet dat ze glutenvrij zijn. Je koopt ze bij Jumbo en/of Albert Heijn. Eet smakelijk alvast!

Glutenvrije bitterkoekjes Albert Heijn

Ingrediënten: Suiker, abrikozenkern, glucose-fructosestroop, meel (veldbonen, rijst), stabilisator (sorbitol), scharrelEIeiwit. Allergie-informatie: bevat ei. Gemaakt in een bedrijf waar ook noten worden verwerkt. Bron: Albert Heijn.

Glutenvrije mergpijpjes Albert Heijn

glutenvrije koekjes

Ingrediënten: Suiker, 14% AMANDEL, plantaardige olie [palm, kokos, raap, zonnebloem (in wisselende verhoudingen)], cacaomassa, dextrose, glucosestroop, water, cacaoboter, emulgator (SOJAlecithine, E471), conserveermiddel (E202), natuurlijk vanillearoma, natuurlijk aroma, kleurstof (caroteen), stabilisator (sorbitol), verdikkingsmiddel (E401, E466), voedingszuur (citroenzuur), geleermiddel (pectine), scharrelEIeiwitpoeder. Bron: Albert Heijn.

Glutenvrije bitterkoekjes Jumbo

glutenvrije koekjes

Ingrediënten: suiker, abrikozenkernen, glucose-fructosestroop, veldbonenmeel, rijstemeel, scharreleiwitpoeder, stabilisator: sorbitol. Allergenen: ei. Kan sporen bevatten van noten. Bron: Jumbo.

Glutenvrije mergpijpjes Jumbo

glutenvrije koekjes

Ingrediënten: Suiker, margarine (plantaardige oliën [palm, kokos, raapzaad, zonnebloem], water, emulgatoren: E471 en zonnebloemlecithine, conserveermiddel: E202, natuurlijk aroma), cacaofantasie 10% (suiker, plantaardige vetten in wisselende verhoudingen [kokos, palmpit, shea, palm], magere cacaopoeder 1,3%, stabilisator: E492, emulgator: sojalecithine), dextrose, sojabonen, glucosestroop, abrikozenpitten, raapzaadolie, stabilisator: sorbitolen, water, lactose (melk), sojabloem, verdikkingsmiddelen: E466 en E401, natuurlijke aroma’s, amandelen, geleermiddel: pectinen, scharreleiwitpoeder. Allergenen: ei, soja, melk, amandelen. Kan sporen bevatten van andere noten. Bron: Jumbo.

Glutenvrije bitterkoeken Albert Heijn

glutenvrije koekjes

Ingrediënten: Suiker, 28% AMANDEL, scharrelEIeiwit, LACTOSE, stabilisator (sorbitol), verdikkingsmiddel (E401), natuurlijk aroma. Allergie-informatie: bevat amandel, ei, lactose, melkeiwit. Gemaakt in een bedrijf waar ook andere noten worden verwerkt. Bron: Albert Heijn.

Wist jij dat deze koekjes glutenvrij zijn? Of heb je misschien nog meer tips van ‘gewone’ producten die toevallig glutenvrij zijn? Laat het me weten!

 

18 thoughts on “5 x Koekjes waarvan je niet wist dat ze glutenvrij zijn

  1. De kokossterren van Mandemakers Banket(te koop bij de action) zijn ook glutenvrij! Met ingrediënten: Kokos 31%, suiker, glucosestroop, eiwit, rijstebloem. Kan melk, soja en sporen van noten bevatten

  2. De bitterkoeken (laatste in je lijst) van de AH zijn volgens mij ook NIET glutenvrij. Ik heb ze getest met een Nimasensor, welke gluten detecteert. Als je naar de ingredienten kijkt, lijkt het ook dat er iets mist (er zit geen meel/rijstemeel/veldbonenmeel of iets dergelijks in, alleen suiker, sorbitol, amandelen en e401)…

    Ik heb AH hierop aangeschreven. AH: “In dit product zijn geen gluten toegevoegd aan het receptuur, maar door kruisbesmetting is er wel mogelijk dat er gluten aanwezig zijn. Daarom staat op deze verpakking geen glutenvrij-icoon vermeld.
    Het is wettelijk niet verplicht om kruisbesmetting op de verpakking te vermelden
    (behalve voor noten en pinda’s), maar we zijn bezig om dit aan te passen als een
    product/verpakking aangepast gaat worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *