Bananenbrood is altijd goed, right? Lekker als ontbijt, makkelijk om mee te nemen en het vult goed. Ik maak wel vaker glutenvrij bananenbrood en wissel daarbij telkens af. Vandaag gaan we voor eentje met een bijzondere twist. Glutenvrij bananenbrood met limoen en mango!
Bereidingstijd: 50 minuten | Aantal porties: 1 bananenbrood
Wat heb je nodig voor glutenvrij bananenbrood?
- 75 gram amandelmeel of gemalen amandelen
- 75 gram havermout, ik gebruikte deze
- 3 rijpe bananen
- 2 eieren
- 2 theelepels bakpoeder of baking soda
- Rasp van 1 limoen
- Sap van 1 limoen
- 50 gram gedroogde mango (ik gebruikte die op de foto hieronder)
- 75 gram notenmix met cranberries (ik gebruikte die op de foto hieronder)
- Een snuf zout
Eet je veganistisch? Vervang dan de twee eieren door twee flax-eggs (2 eieren = 2 eetlepels lijnzaad geweekt in 6 eetlepels water)
Verder maakt het gebruik van een staafmixer met opvangbak dit recept makkelijker!
Aan de slag met glutenvrij bananenbrood!
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Doe de bananen in het bakje van de staafmixer en mix tot een gladde massa. Je kunt dit tevens al prakkend met een vork doen, dat werkt ook goed.
- Vervolgens de geprakte bananen met de eieren in een beslagkom. Mixen maar!
- Doe de havermout, het amandelmeel en het bakpoeder erbij en roer het geheel goed door.
- Rasp de limoen en halveer, gebruik het sap van een halve limoen en voeg dat toe.
- Tot slot voeg je de gedroogde mango en notenmix toe. Voeg een snuf zout toe, roer nog één keer en je beslag is klaar.
- Verfrommel een stuk bakpapier en maak deze nat. Je kunt nu heel eenvoudig een cakeblik of springvorm bekleden, handige tip!
- Doe het beslag in de bakvorm en bak het bananenbrood 45 minuten in de oven.
- Eet smakelijk!
Ben jij net als ik een bananenbrood lover? Dan vind je dit choco bananenbrood met noten en tutti frutti vast ook erg lekker.
One thought on “Glutenvrij bananenbrood met limoen en mango”