Vegetarische salade met grillkaas, peer en quinoa

Vegetarische salade met grillkaas, peer en quinoa

Een maaltijdsalade staat altijd snel op tafel, maar moet wel goed vullend zijn vind ik. Ik ging aan de slag met een vegetarische salade en gebruikte onder andere grillkaas en quinoa. Met als verrassend ingrediënt stukjes peer en een zelfgemaakte honing-mosterddressing. Bij deze deel ik het recept met je!

Bereidingstijd: 10 minuten | Aantal porties: 2

Wat heb je nodig voor de vegetarische salade?

  • 2 bakjes Lassie Minuutje Witte + Rode Quinoa, deze. Je kunt ook zelf 250 gram quinoa koken, maar dan is het recept minder snel klaar
  • 2 stukjes grillkaas, ik kocht deze bij Lidl Duitsland. Je kunt ook halloumi gebruiken, zoals deze van Jumbo of deze van Albert Heijn
  • 1 peer
  • Een paar handjes slamelange
  • 1 bosui
  • 1 tomaat
  • Peper en zout
  • Olie of boter

Voor de dressing: een theelepel mosterd, twee theelepels mayonaise, twee theelepels yoghurt en een theelepel water.

Aan de slag met de vegetarische salade!

  1. Verhit wat olie of boter in de pan en bak de grillkaas of halloumi totdat de buitenkant mooi bruin is.
  2. Verdeel de slamelange over twee borden.
  3. Schil vervolgens de peer en snijd deze in blokjes. Snijd ook de tomaat in blokjes en de bosui in ringetjes.
  4. Wanneer de kaas bijna klaar is, verwarm je de quinoa in de magnetron volgens aanwijzingen op de verpakking.
  5. Maak ondertussen de dressing met de ingrediënten die hierboven vermeld staan. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de quinoa over de slamelange, doe dit vervolgens ook met de peer, tomaat en bosui.
  7. Tot slot top je de salde af met de gebakken grillkaas en de dressing. Eet smakelijk!

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

One thought on “Vegetarische salade met grillkaas, peer en quinoa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *