Glutenvrij brood staat erom bekend dat het snel droog wordt. Is dat bij jou ook het geval? Gooi de sneetjes niet in de prullenbak en maak er heerlijke glutenvrije bruschetta van. Heel erg makkelijk te maken en echt comfort food te noemen. In dit artikel deel ik het recept met je.
Bereidingstijd: 20 minuten | Aantal porties: 8 grote bruschetta’s
Wat heb je nodig voor de glutenvrije bruschetta?
- 2 bollen mozzarella
- 8 sneetjes glutenvrij brood
- 1 tomaat
- Peper en zout
- Een paar eetlepels pesto
- Een paar olijven
Aan de slag met de glutenvrije bruschetta!
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd ondertussen de twee bollen mozzarella in kleine blokjes. Snijd vervolgens de olijven in ringetjes.
- Verwijder de binnenkant van de tomaat (dan wordt het geheel te vochtig) en snijd in kleine blokjes.
- Doe de tomaten, mozzarella en olijven in een kom, breng op smaak met zout en peper en meng het goed door elkaar.
- Voorzie je bakplaat van een stuk bakpapier en leg de sneetjes brood hierop.
- Bestrijk de sneetjes vervolgens met een dun laagje pesto.
- Tot slot doe je het tomaten-mozzarella mengsel erop.
- Bak de bruschetta’s in de oven voor 15-20 minuten tot ze knapperig zijn, hangt een beetje van je oven af. Eet smakelijk!
Ben je op zoek naar nog meer makkelijke recepten? Probeer onderstaande eens uit!
Hi hi! Weet je of je al het glutenvrije brood hiervoor kan gebruiken? Het ziet er beetje stokbrood formaat uit hier nml.. (heerlijk!!) maar mijn brood is een stuk groter als ik het in plakken snijd . 😊