Glutenvrije Mexicaanse pizza met Taiyari

Glutenvrije Mexicaanse pizza met Taiyari

In het weekend maak ik graag een makkelijke, snelle maaltijd. Helaas kun je met coeliakie niet altijd gemakkelijk grijpen naar opties als afhaalpizza of een broodje kebab. Tortillería Taiyari kwam vorige week verse maïstortilla’s bij me bezorgen, in dit artikel test ik de tortilla’s en deel ik tevens een lekker recept met je. Kijk je mee voor deze supersnelle, glutenvrije Mexicaanse pizza? Succes gegarandeerd!

Tortillería Taiyari

Tortillería Taiyari is de eerste traditionele tortillabakkerij in Nederland. Haar tortilla’s zijn niet alleen glutenvrij, maar ook biologisch, zonder zout en andere additieven. De tortilla’s zijn er in diverse formaten en smaken. Zo ontving ik de traditionele gele tortilla, maar ook witte, groene en zelfs eentje van blauwe maïs. Hoe cool is dat?

Bereidingstijd: 15 minuten | Aantal porties: 2-3

Wat heb je nodig voor de glutenvrije Mexicaanse pizza?

  • 6 maïstortillas (17 cm) van Taiyari
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 200 gram geraspte kaas
  • Een halve ui
  • 1 klein blikje mais
  • 125 ml zure room
  • 1 avocado
  • Zout en peper
  • Olie of boter om in te bakken
  • 1 tl paprikapoeder, gemalen komijn en gemalen koriander
  • Optioneel: chilipoeder

Aan de slag met de glutenvrije Mexicaanse pizza!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd ondertussen de ui in ringen en de avocado in blokjes. Giet de maïs af.
  3. Doe vervolgens in een verwarmde koekenpan wat bakboter en bak het gehakt rul.
  4. Kruid dan het gehakt met de kruiden en peper en zout naar smaak. Optioneel kun je tot slot wat chilipoeder toevoegen voor extra pit.
  5. Doe de tortilla’s (ik deed ze per twee) op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer met tomatenpuree.
  6. Top daarna de tortilla’s met het gerulde gehakt, de maïs en de uienringen.

glutenvrije mexicaanse pizza

Klaar om de oven in te gaan!

7. Doe ze in de oven voor 5 minuten.

glutenvrije mexicaanse pizza

Dat ziet er al heerlijk uit. Aan de zijkanten krokant, in het midden flexibel.

8. Maak tot slot de tortilla’s af door er avocado en zure room naar smaak op te doen. Eet smakelijk!

Eindoordeel

Deze Mexicaanse pizza’s zijn zó snel gemaakt en smaakt heerlijk. Echt comfort food voor in het weekend. De tortilla’s lenen zich uitstekend voor deze pizza. Ze zijn flexibel, maar je bakt ze ook gemakkelijk krokant in de oven. Bovendien smaken ze goed. Ik heb trouwens nog veel meer tortilla’s van Taiyari in de vriezer liggen, hier ga ik snel mee aan de slag voor nog meer recepten. Stay tuned!

Dit artikel bevat een product dat door een merk naar mij is opgestuurd.

glutenvrije mexicaanse pizza

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *