Eigenlijk maak ik elke week wel een bananenbrood. Gewoon omdat het makkelijk is als ontbijt of tussendoortje. Bovendien heb ik de ingrediënten altijd wel in huis. Maar voor dit recept besloot ik kleinere versies te maken. Deze glutenvrije bananenmuffins zijn nog sneller klaar dan het standaard bananenbrood. En de pure chocoladestukjes zorgen voor net dat beetje extra!
Wat heb je nodig voor de glutenvrije bananenmuffins?
- 3 bananen
- 2 eieren
- 125 gram gemalen amandelen of amandelmeel
- 25 gram glutenvrije havermout, ik gebruikte deze
- 100 gram pure chocolade, ik gebruikte deze
- Een zakje vanillesuiker
- 2 theelepels Baking Soda
- Snuf zout
Eet je veganistisch? Vervang dan de twee eieren door twee flax-eggs (2 eieren = 2 eetlepels lijnzaad geweekt in 6 eetlepels water)
Verder maakt het gebruik van een staafmixer met opvangbak dit recept makkelijker!
Aan de slag met de glutenvrije bananenmuffins!
- Verwarm allereerst je oven voor op 180 graden.
- Gebruik je een staafmixer? Doe dan alle ingrediënten (op de chocolade na) in de opvangbak en meng goed door elkaar. Gebruik je geen staafmixer? Prak dan eerst de bananen en roer dan alle ingrediënten door elkaar in een beslagkom.
- Hak vervolgens de chocolade fijn met een groot mes en roer daarna de stukjes door het beslag.
- Bak de glutenvrije bananenmuffins in de oven voor 20-25 minuten. Eet smakelijk!
Gek op bananen in recepten? Dan zijn onderstaande recepten ook de moeite waard:
- Glutenvrij bananenbrood met limoen en mango
- Choco bananenbrood met noten en tutti frutti
- Bananencake met kwark en abrikoos
Ik heb deze gemaakt voor mijn dochter als gezonder tussendoortje op school. Ze bevielen goed.
Ik heb er alleen ook nog een theelepel bakpoeder bij gedaan omdat ik bang was dat ze niet luchtig genoeg zouden worden.