Choco bananenbrood met noten en tutti frutti

Choco bananenbrood met noten en tutti frutti

Met bananenbrood heb ik een haat-liefdeverhouding. Sommige periodes bak ik er meerdere per week, andere periodes ben ik er even helemaal klaar mee. Ik bakte er weer eentje vol goede moed, maar deze keer wel anders dan anders. Een choco bananenbrood 2.0 met cacao, noten en tutti frutti.

Ik maakte al eerder een recept met bananen, namelijk deze bananencake met kwark en abrikoos. Heerlijk als ontbijt of tussendoortje!

choco bananenbrood

Bereidingstijd: 50 minuten | Aantal porties: 1 bananenbrood 

Wat heb je nodig voor het choco bananenbrood?

  • 150 gram glutenvrij meel (ik gebruikte amandelmeel, je kunt ook gemalen havermout gebruiken of 50/50)
  • 2 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 2 theelepels bakpoeder of baking powder
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 100 gram tutti frutti (ik gebruikte deze)
  • 75 gram ongebrande noten (ik gebruikte deze)

Eet je veganistisch? Vervang dan de twee eieren door twee flax-eggs (2 eieren = 2 eetlepels lijnzaad geweekt in 6 eetlepels water)

Verder maakt het gebruik van een staafmixer met opvangbak dit recept makkelijker!

Aan de slag met het choco bananenbrood!

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Doe de bananen in het bakje van de staafmixer en mix tot een gladde massa. Je kunt dit tevens al prakkend met een vork doen, dat werkt ook.
  3. Vervolgens doe je de eieren bij de geprakte bananen. Klop het geheel goed door.
  4. Doe het meel, de bakpoeder en cacaopoeder erbij en roer goed om.
  5. Hak nu de tutti frutti en ongebrande noten in kleine stukjes. Doe ze bij het bananenmengsel.
  6. Verfrommel een stuk bakpapier en maak deze nat. Je kunt nu heel eenvoudig een cakeblik of springvorm bekleden!
  7. Doe het beslag in de bakvorm en bak het choco bananenbrood 45 minuten.
  8. Eet smakelijk!

choco bananenbrood

One thought on “Choco bananenbrood met noten en tutti frutti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *