12 x Glutenvrije snoepjes

12 x Glutenvrije snoepjes

Vorige week schreef ik een artikel over glutenvrije koekjes in het normale supermarktschap. Dat werd zo enorm goed door jullie ontvangen. Daarom vandaag een artikel over glutenvrije snoepjes. Met een glutenvrij dieet valt een groot gedeelte van het snoepaanbod af, maar er blijven ook zeker opties over. Wellicht kende je ze al, wellicht nog niet!

Glutenvrije snoepjes

Wat ingrediënten betreft bevatten snoepjes vaak glucosestroop, glucose-fructosestroop en dingen als (malto)dextrine. Deze ingrediënten kúnnen van tarwe afkomstig zijn, maar dat hoeft niet. Een fabrikant hoeft dit pas te vermelden wanneer er >20 mg/kg gluten inzit. Meer over de Europese wetgeving hiervan vind je hier.

Zelf vermijd ik dit soort ingrediënten niet, maar ik weet dat er coeliakiepatiënten zijn die dat wel doen. Maak dus voor jezelf de afweging of je onderstaande snoepjes wel of niet eet. En verder geldt natuurlijk: blijf altijd etiketten lezen, die willen nog wel eens veranderen. 

Jelly Beans

glutenvrije snoepjes

De Jelly Beans van The Jelly Bean Factory zijn glutenvrij én voorzien van logo.

Skittles

glutenvrije snoepjes

Skittles zijn glutenvrij, zowel de Fruits als de Wildberry en Crazy sours.

Glutenvrije snoepjes Albert Heijn

Onderstaande zes glutenvrije snoepjes worden bij Albert Heijn verkocht. Ze zijn voorzien van het glutenvrije logo van Albert Heijn.

glutenvrije snoepjes

Zure sleutels en colaflesjes <3

Frisia spekken

Er zijn heel veel spekjes die je gewoon kunt eten, maar ik vind zelf die van Frisia het lekkerst. Het zetmeel in Frisia spekjes is van maïs. De glucosestroop is van maïs en/of tarwe, maar onder de norm.

glutenvrije snoepjes

M&M’s

Ik dacht dat inmiddels iedere glutenvrije medemens dit wel wist, maar krijg toch regelmatig berichten die het tegendeel bewijzen. M&M’s choco en M&M’s Peanut zijn glutenvrij!

Peanut is mijn favoriet!

Stophoest

glutenvrije snoepjes

Ik ben geen dropliefhebber, maar deze at ik vroeger ook wel eens!

Werther’s Originals

glutenvrije snoepjes

Hier blijf je van eten!

Er zijn nog meer glutenvrije snoepjes, maar ik heb besloten het aanbod op te knippen in meerdere artikelen. Er kwamen al een aantal dropjes voorbij, over drop maak ik nog een keer een apart artikel. Laat het me hieronder in de comments vooral weten als jij aanvullingen hebt! Mijn artikel over 5 glutenvrije koekjes uit het normale supermarktschap vind je hier

Volg je me al op Instagram en like je me al op Facebook?

De beelden in dit artikel zijn afkomstig van The Jelly Bean Factory, Skittles, Albert Heijn, Frisia,

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

16 thoughts on “12 x Glutenvrije snoepjes

  1. Kwam op deze pagina uit op zoek naar glutenvrije dropjes en las dit: “Er kwamen al een aantal dropjes voorbij, over drop maak ik nog een keer een apart artikel.” Kan het zijn dat dit artikel er nooit meer van gekomen is want ik vind niet zoiets?

  2. Beste mensen, heb op mijn verjaardag 65 gluten gekregen, nu op passen…
    voor mij nu nog moeilijk heel moeilijk…..omdat ik mijn taart en snoep mis….de gluten vrijen taart van de bakker, mag die zelf houden

    1. Wat een ellende, er zit niks anders op dan zelf taarten te maken die glutenvrij de cakes die ik zelf bak vind ik nog altijd het lekkerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *