Gevulde courgette met geitenkaas

Gevulde courgette met geitenkaas

Ooit begonnen als uitprobeersel en nu uitgegroeid tot één van mijn favoriete recepten: gevulde courgette met geitenkaas. De smaak van courgette vond ik altijd al erg lekker, gewoon door een gerecht heen. Maar in dit recept vormt courgette het hoofdingrediënt en dat bevalt me prima. Bovendien is de gevulde courgette heel erg makkelijk om te maken, vullend, smaakvol en veelzijdig. De gevulde courgette is goed in de smaak gevallen bij meerdere mensen waarvoor ik ‘m maakte.

Bereidingstijd: 40 minuten | Aantal personen: 2

Wat heb je nodig voor de gevulde courgette?

  • 2 courgettes
  • 250 gram rundergehakt
  • 2 tomaten
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • Een paar eetlepels Hüttenkäse, ook wel cottage cheese
  • 1 ui en 1 lente-ui (of 2 normale uien)
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout
  • Olie of boter om in te bakken

Houd je niet van geitenkaas? Gebruik dan crème fraîche of kruidenroomkaas.
En houd je niet van Hüttenkäse? Gebruik dan geraspte kaas.

Aan de slag met de gevulde courgette!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  2. Snipper de ui en knoflook en snijd de tomaten in blokjes.
  3. Verwarm 1 eetlepel olie of boter in een ruime pan en bak de ui glazig.
  4. Voeg de knoflook en tomaten toe en schep kort om.
  5. Vervolgens voeg je het gehakt toe. Goed roerbakken totdat het gehakt gaar is.
  6. Ondertussen ga je aan de slag met de courgettes. Was ze grondig en snijd de bovenkanten eraf. Halveer vervolgens de courgettes en hol uit met een lepel. Gooi de inhoud niet weg. Plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Wanneer het gehaktmengsel klaar is, kruid je het mengsel naar wens. Ik gebruikte alleen zout en peper en dat was al voldoende.
  8. Wat je net uit de courgettes hebt gehaald, voeg je toe aan het gehaktmengsel. Bak een paar minuten mee.
  9. Tot slot doe je de geitenkaas bij het gehaktmengsel en wacht je totdat het gesmolten is.
  10. Verdeel het gehaktmengsel over de uitgeholde courgettes. Top af met Hüttenkäse.
  11. Bak de courgettes af voor 20-25 minuten totdat de bovenkant mooi bruin is. Eet smakelijk!

Serveer de gevulde courgette met rijst. Qua vulling kun je trouwens eindeloos variëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een variant met ham en prei? Of met kruidenroomkaas en zalm of tonijn?

gevulde courgette

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

One thought on “Gevulde courgette met geitenkaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *