Gardameer glutenvrij: dag 9 en 10 van mijn vakantie

Gardameer glutenvrij: dag 9 en 10 van mijn vakantie

We zijn alweer bijna aan het einde van mijn Gardameer glutenvrij reeks. Vandaag neem ik je mee op mijn negende en tiende vakantiedag. Waarop we weer hele leuke dingen deden! De vorige verslagen uit deze reeks, lees je hieronder nog eens terug:

Maandag

Deze dag stond in het teken van ons tripje naar Verona. Vorig jaar zijn we ook naar deze prachtige stad geweest, maar een tweede keer is zeker geen straf. We vertrokken vroeg, omdat het die dag erg heet zou worden. En dat was het! De hitte fikte op het plein, in de steegjes zelf was het nog wel goed te doen. Uiteraard bezochten we even het balkom van Romeo en Julia en struinden we wat winkeltjes af. We koelden af met een ijsje!

Bij GROM is alles glutenvrij. Al het ijs, alle hoontjes, koekjes, granitas en ga zo maar door!

We lunchten bij La Costa in Bra midden op het plein, met uitzicht op de arena. Ik bestelde een pizza tonijn en de bodem was heeeeel goed!

Ze werkten hier met speciaal glutenvrij deeg dat lang gerezen heeft. En het restaurant is aangesloten bij de AIC – de Italiaanse coeliakie vereniging.

We zijn een soort van gevlucht uit Verona omdat het te heet was om echt nog wat te ondernemen. We hingen – voor de verandering – de rest van de middag bij het zwembad. En ik reserveerde bij Kapperi in Desenzano del Garda. Al sinds vorig jaar op mijn glutenvrije bucketlist.

Een mega menukaart op de gevel! Alle pagina’s met dat rode glutenvrije logo zijn glutenvrij.

Heerlijk glutenvrij brood en verse soepstengels vooraf. Een glutenvrije ‘tab’ in de menukaart, een héle goede glutenvrije pizzabodem en bladerdeeg als toetje. Had ik al gezegd dat het hier geweldig is?

Kapperi is zo geweldig: ze hebben hier twee aparte keukens. Zo weet je dat je glutenvrije gerecht al-tijd safe is. Omdat ik daardoor echt geen twijfels had en alles wilde proberen, deelden mijn vriend en ik alles. En de foto hierboven is er eentje om te onthouden: een van de weinige niet-pizza-pasta gerechten van de hele vakantie!

Dinsdag

Omdat ik met drie wijnliefhebbers op vakantie was, moest er wijn ingeslagen worden voor thuis. We bezochten op aanraden van de eigenaren van onze B&B een wijnhuis in de buurt: Borgo la Caccia. Het bleek vakantieperiode te zijn, maar een man liet ons toch naar binnen gaan en we mochten en ander proeven. Daarna gingen we op naar een ander wijnhuis, waar we de tip kregen om Supermarcati Martinelli te bezoeken in Valeggio. Onder andere voor limoncello en anti-muggenspul (al kwam die laatste tip wat te laat, we zaten he-le-maal onder de bulten van tijgermuggen!).

Ik spotte goedkope glutenvrije en vezelrijke pasta. En een (voor mij) nieuwe soort van Dr. Oetker Ristorante!

We lunchten in onze B&B en voor ons een-na-laatste diner gingen we weer naar Al Braciere. Ik nam de ravioli met zalm, die was heerlijk! En mijn vriend nam een glutenvrije pizza met verschillende soorten kaas. Als toetje nog een keer de cheesecake, om het af te leren.

Stay tuned voor mijn allerlaatste verslag van de laatste twee dagen. En lees hieronder nog mijn vorige verslagen uit de reeks. 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *