Gardameer glutenvrij: dag 3 en 4 van mijn vakantie

Gardameer glutenvrij: dag 3 en 4 van mijn vakantie

Vorige week heb je mijn eerste verslag kunnen lezen over glutenvrij eten aan het Gardameer. Gemist? Klik dan hier. Hieronder neem ik je mee in de derde en vierde dag van mijn vakantie. Van het eerste ontbijt tot de eerste keren uit eten!

Dinsdag

Toen wij B&B La Terrazza boekten op Booking.com zag ik meteen al foto’s van een glutenvrije ontbijthoek. De eerste ochtend bleek dit er inderdaad te zijn. We betaalden voor dit ontbijt €3 per persoon per dag.

Het glutenvrije ontbijthoekje.

En behalve de glutenvrije toast, koekjes, cake, ontbijtgranen en rijstwafels die je op de foto’s ziet, waren er ook portieverpakkingen. Nutella, jam, roomboter, yoghurtjes, smeerkaas, roomkaas en gekookte eieren. Verder ook vers fruit en de andere dagen ook glutenvrij brood. Precies goed voor €3 per persoon per dag, daar gaan we zelf niet voor inkopen en afwassen.

Een aparte toaster!

De eerste dag besteedden we goed, door de hele dag te relaxen bij het zwembad. Onze B&B bleek op de eerste dag meteen al de beste keuze ooit. Een mega ruim appartement met eigen keuken, een grote tuin met zwembad (die je maar met een paar andere gasten deelt). En verder geniet mogelijkheden om buiten te zitten op het terras, in de tuin met uitzicht op de velden of hangend in de hangmat.

In de avond aten we bij restaurant Al Braciere in Sirmione. Mijn favoriet van vorig jaar, toen riep ik meerdere keren dat ik dit jaar terug zou willen. En here we are!

Hier kan alles glutenvrij!

Een beetje een donkere foto, maar dit zelfgebakken brood is erg fluffy.

Ik koos voor een glutenvrije pizza met ham, champignons en artisjokken.

Als toetje had ik de glutenvrije cheesecake, te lekker! Hier zijn standaard alle toetjes glutenvrij behalve eentje met bladerdeeg. Maar ook die kunnen ze serveren in glutenvrije variant.

Woensdag

Onze eerste actieve dag stond in het teken van een park bezoeken, een supermarktrondje, de glutenvrije bakkerij en eten om de hoek van onze B&B. In de ochtend bezochten we Valeggio sul Mincio voor wat inkopen bij supermarkt Italmark en het glutenvrije bakkertje: Il Forno Senza Glutine.

Ik kocht wat brood en een ricotta-chocoladetaartje. De producten zijn aan de prijs en de eigenaresse leek wat chagrijnig, dat idee had ik vorig jaar ook al. Maar mag de pret niet drukken, want wanneer kom je nou een glutenvrij bakkertje tegen? Prima inkopen gedaan voor de picknick later die dag.

Glutenvrije (en erg betaalbare) pasta’s bij Italmark in Valeggio sul Mincio. Hieronder nog meer schepfoto’s van deze supermarkt.

Toen we vorig jaar het Gardameer bezochten, stond Parco Giardino Sigurta (een groot park van 600.000 km2) al op ons lijstje. Destijds is het er niet van gekomen en daarom wilde ik graag dit jaar wel! We huurden een golfkarretje, want geen zin om te lopen, dat was de beste keuze ooit. We raceten het park door en tussendoor stopten we voor een picknick. 

We hadden zelf wat rauwkost meegenomen en namen het brood van het bakkertje. De broden smaakten wat droog.

Het ricottataartje met chocolade at in bij het zwembad en die was heeeerlijk!

Onze B&B is gelegen in het dorp Pozzolengo, een kwartiertje onder de drukte van het Gardameer. Er is niet veel te beleven, maar erg fijn dat de supermarkt tegenover ons appartement zit. En er zitten ook een aantal restaurants, waaronder I Sapori di Mondotella. Ik had in Nederland al even mailcontact gehad met dit restaurant. Glutenvrij was mogelijk en dat bleek inderdaad in de middag, toen we het nog even navraagden.

Er kwam een glutenvrij broodmandje op tafel en de amuse was glutenvrij. Als voorgerecht deelde ik een carprese met Matthijs. En mijn hoofdgerecht was Wolfsbaars met wortelcrème en rode kool. Heerlijk gegeten en niet ziek geworden. Een mooie afsluiting van dag 4!

Stay tunes voor mijn verslag van dag 5 en 6. Je leest hier het verslag van mijn eerste twee dagen. 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *