Zo maak je glutenvrije pompoensoep met tomaat!

Zo maak je glutenvrije pompoensoep met tomaat!

Als ik één ding moet kiezen waarmee ik de rest van mijn leven moet dineren, dan is het wel soep. De veelzijdigheid en het gemak van een pan soep blijven me verbazen. Vandaag deel ik een recept met je voor glutenvrije pompoensoep. En niet zomaar eentje: ik gooide er tomaten, zoete aardappel en appel doorheen. Lees je mee?

Bereidingstijd: 50 minuten | Aantal porties: 4-5 kommen

Wat heb je nodig voor de glutenvrije pompoensoep?

  • Een halve (fles)pompoen
  • 3 tomaten
  • Een klein blikjes tomatenpuree
  • 1 ui en 1 bosui (of gewoon 2 uien)
  • 1 kleine zoete aardappel
  • Een halve appel
  • 2 groentebouillonblokjes (ik gebruikte deze van Knorr)
  • Boter of olie
  • (Chili)peper

Aan de slag met de glutenvrije pompoensoep!

  1. Breng 1 liter water aan de kook in de waterkoker.
  2. Snipper ondertussen de uien fijn.
  3. Was vervolgens de pompoen, appel en de tomaten. Snijd alles in grove blokjes. De schil van de pompoen kun je gewoon laten zitten, maar haal wel de pitten uit de kern. Schil ook de zoete aardappel en snijd in blokjes.
  4. Verhit wat olie of boter in een ruime pan en fruit de uitjes. Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe en bak kort mee.
  5. Doe ook de zoete aardappel en pompoen in de pan.
  6. Tot slot giet je 1 liter kokend water in de pan en voeg je de bouillonblokjes toe.
  7. Laat staan voor minstens een half uur en pureer met de staafmixer.  Eet smakelijk!

Ik maakte al eerder soeprecepten, je vindt ze hieronder:

Facebooktwitterpinterestlinkedin

2 thoughts on “Zo maak je glutenvrije pompoensoep met tomaat!

  1. geweldige inspiratie, maar de bouillionblokjes zijn niet biologisch en bevatten slechte toevoegingen. mijn tip is dus om bioblokjes te gebruiken, dank voor de fijne recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *