Glutenvrij bananenbrood met walnoten en chocolade

Glutenvrij bananenbrood met walnoten en chocolade

Een glutenvrij bananenbrood tover je zo op tafel. Een paar rijpe bananen, eieren, wat meel en dan ben je er al bijna. Ik maakte al eerder verschillende variaties van bananenbrood. Zoals mijn glutenvrij bananenbrood met limoen en mango of choco bananenbrood met noten en tutti frutti. Zelfs een bananencake met kwark en abrikoos schoof ik al eens mijn oven uit. Vandaag breng ik een ode aan walnoten en chocolade!

Bereidingstijd: 1 uur | Aantal porties: 1 bananenbrood

Wat heb je nodig voor het choco-walnoot bananenbrood?

  • 3 rijpe bananen (ja, ze mogen bruin zijn!)
  • 2 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 75 gram Leev Chocolade quinoa havermout
  • 2 theelepels baking soda
  • 50 gram walnoten + 5 voor de topping
  • 25 gram chocolade naar keuze

Eet je veganistisch? Vervang dan de twee eieren door twee flax-eggs (2 eieren = 2 eetlepels lijnzaad geweekt in 6 eetlepels water)

Verder maakt het gebruik van een staafmixer met opvangbak dit recept makkelijker!

Aan de slag met het choco-walnoot bananenbrood

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Doe de bananen in het bakje van de staafmixer en mix tot een gladde massa. Je kunt dit tevens al prakkend met een vork doen, dat werkt ook.
  3. Vervolgens doe je de eieren bij de geprakte bananen. Klop het geheel goed door.
  4. Doe het meel, havermout en de baking soda er bij en roer door.
  5. Hak de walnoten en doe bij het mengsel.
  6. Verfrommel een stuk bakpapier en maak deze nat. Je kunt nu heel eenvoudig een cakeblik of springvorm bekleden!
  7. Doe het beslag in de bakvorm en bak het bananenbrood 45 minuten.
  8. Smelt de chocolade au-bain-marie en plak er de 5 walnoten mee vast. De rest van de gesmolten chocolade verdeel je over de bovenkant van het bananenbrood.
  9. Eet smakelijk!

glutenvrij bananenbrood

Dit recept bevat een product dat door een merk naar mij is opgestuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *