Je weet dat je met een glutenvrij persoon op vakantie bent als…

Je weet dat je met een glutenvrij persoon op vakantie bent als…

Op vakantie gaan met een glutenvrij persoon vergt wat aanpassingsvermogen en de nodige voorbereidingen. Mentale voorbereidingen. Verder zijn we heeeeel gezellig hoor!

Je kilometers aflegt voor die ene hotspot

Op vakantie gaan met een glutenvrij dieet doe je niet zomaar. Al-tijd eerst even checken waar en of je ergens glutenvrij kunt eten. En als er dan een glutenvrije bakkerij of pizzeria blijkt te zijn, ja dan moet de hele meute het liefst mee! Hehe.

Je bakjes, zakjes en broodtrommels voorbij ziet komen

Een goede voorbereiding is nou eenmaal het halve werk. Omdat je nooit weet waar je op vakantie terecht komt, bereid een coeliaak zich graag extra goed voor! En dat betekent: belegd broodje mee naar een stadje, altijd een snack achter de hand en muesli mee van thuis.

Je op den duur zelf ook gaat letten op glutenvrije logo’s en menukaarten

Jep, waar je mee omgaat word je mee besmet! En op een gegeven moment wordt het haast een sport om ze te spotten, die logo’s.

Er heel jaloers naar een stuk taart gekeken wordt

Inmiddels zijn mensen die al langer een glutenvrij dieet volgen er vast aardig aan gewend. Maar iemand anders een heerlijk stuk glutentaart zien eten? Ja, daar ga je van staren!

Je je zo af en toe (ongewild) moet aanpassen

Ik heb het hier wel eens vaker over gehad: glutenvrije mensen beslissen – mits ze er bovenop zitten zoals ik – vaak wat en waar er gegeten wordt. Ook op vakantie. Want het is nou eenmaal makkelijker als al het vlees voor op de campingbarbecue glutenvrij is. En laten we nou toch maar naar die ándere ijssalon gaan, want daar zijn wel glutenvrije hoorntjes!

Een supermarkttocht onderdeel is van het programma

Ja, glutenvrije producten in het buitenland zijn nou eenmaal machtig interessant. En die hebben we hier in Nederland niet! Dus ja, we moéten wel inslaan begrijp, je? Eeeeeeven dat glutenvrije schap checken en weer door!

Je niet te wild je kroket of pizza mag doorsnijden

Ik ben er altijd vrij panisch over en vraag tafelgenoten extra voorzichtig te doen. Glutenvolle kroket, knapperig stokbroodje of pizza snijden vlakbij mijn bord? Take care please!

De koffers op de terugweg aanzienlijk voller zitten

Als jij toch nog wat ruimte over hebt ik je koffer, weet ik die heel goed op te vullen met een pak glutenvrije koekjes.

Heb jij nog aanvullingen voor dit lijstje met een knipoog?

Facebooktwitterpinterestlinkedin

4 thoughts on “Je weet dat je met een glutenvrij persoon op vakantie bent als…

  1. Vorig jaar voor het eerst gv en lv op vakantie geweest. We hebben zelf een caravan gekocht en we zij dit keer niet uit eten geweest. Zelf koken en ik heb 2 taarten gemaakt voor jarige buren😀met complimenten. Achteraf vast uit eten gekunt maar dat lees je achteraf. Italie was het😀

  2. Ik ben vorig jaar ook voor het eerst op vakantie gegaan gv, lv en nog wat andere aanpassingen. Meer en deel zelfgekookt op onze boot. We bleven in Nederland en heb toch wat teleurstellingen moeten verwerken zoals geen winkel die iets glutenvrij verkocht in de buurt. En dat gewoon in Nederland. In Amsterdam de glutenvrije winkel gevonden en toen gelijk ingeslagen. En dat was dan weer heel erg genieten.

  3. … als je voor de vijfde keer op rij naar hetzelfde hotel in hetzelfde land gaat, omdat je zeker weet dat het daar goed is 😁
    (Nou is dit verhaal uit eigen werk iets aangezet, omdat het is dat de faciliteiten voor mij als rolstoeler uitstekend zijn, zoals een zwembadlift en aangepaste kamer 😉 Maar het hàd gekund )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *