Glutenvrij in Londen #3

Glutenvrij in Londen #3

Vandaag neem ik je mee tijdens mijn derde dag in Londen. Net als de eerste twee dagen, was het weer een geslaagde, glutenvrije dag. Glutenvrij in Londen ging me ook op de derde dag prima af en buiten al het eten om, genoten we natuurlijk ook volop van de stad.

Een oud & vertrouwd ontbijt.

Guess where we had breakfast? Dit keer niet bij de Marks & Spencer bij ons hotel om de hoek, maar een paar meter verder. Bij Marks & Spencer To Go kun je namelijk ook zitten. Wel zo handig met een ontbijtje en wat drinken.

Het viel me op dat het assortiment per vestiging verschilt. De een bood de sandwich met ei aan, de ander met tomaat en kaas. En deze dag vond ik ook die met chicken & bacon. Mijn favoriet so far. In het schap zie je ook een wrap met eend. En lactosevrije drankjes linksboven in het schap – onder andere iets met havermout en banaan geloof ik.

Bij Pret-A-Manger (wijdverspreid door de hele stad) scoorde ik later op de ochtend nog een glutenvrije popcornreep, verrukkelijk!

De bakkerij van mijn dromen

Zondag hadden we omgedoopt tot shopdag. Waar de straten van Londen zich overigens prima voor lenen. Ik scoorde eindelijk mijn droomtas bij Longchamp en vermaakte me prima in straten als Regent Street, Carbaby Street, Oxford Street and more. Ik wist dat glutenvrije bakkerij Beyond Bread hier ook in de buurt zat en stelde mezelf (lees: ons) als doel om hier te lunchen.

En dat lunchen in bovengenoemde bakkerij, dát hadden meer mensen bedacht. Er zijn helaas maar een stuk of 6 tafeltjes, die uiteraard rond lunchtijd allemaal meer dan bezet waren. Uiteindelijk hebben we ongeveer een kwartiertje gewacht, want ik moest en zou hier eten.

Het wachten was alles meer dan waard. We kozen met z’n allen voor de red velvetcake, broodje geitenkaas, English Breakfast en broodje zalm. Ook namen we voor onderweg nog een cinnamon bun, bladerdeegstengel en croissant mee. En ik kon alles van iedereen proeven, fantastisch!

Ik ga hier niet meer woorden aan vuil maken dan nodig, check de foto’s hieronder maar! ALLES GLUTENVRIJ.

Burger time!

We waren deze vier dagen in Londen met twee vrienden van ons. Haar broer woont in Londen en die bezochten we op zondagavond. Ergens tussen ons hotel en zijn huis, spraken we af om te eten. Kensington heet de wijk, waar Honest Burgers gevestigd zit.

Honest Burgers heeft meerdere vestigingen in Londen, uit mijn hoofd een stuk of 10. Alle burgers die je hieronder op de kaart ziet, zijn ook glutenvrij te verkrijgen. Ik ging voor de klassieke beef burger met extra cheese. Heer-lijk was de burger. En de frites – gekruid met zout en rozemarijn – waren ook verrukkelijk. Porties wel wat groot, we kregen allemaal lang niet alles op.

Let op: bij Honest Burgers is het niet mogelijk om vooraf te reserveren. Toen wij binnenkwamen, was de tent afgeladen. Maar ons werd vriendelijk aangeboden om ons telefoonnummer door te geven, we werden dan gesms’t zodra er een tafel voor ons vrij was gekomen. Je kunt op je mobiel zien hoeveelste je in de wachtrij staat. En dat eventueel ook nog cancelen als je het te lang vindt duren. Uiteindelijk waren we na een minuut of 20 al aan de beurt.

Het valt me trouwens op dat er in Engelse barretjes veel meer keuze is aan frisdrank. Ze hadden op heel veel plekken heerlijk sparkling water met een smaakje. Niet zo mierzoet, exact waar ik van houd. En daarmee proost ik op Londen dag 3 en sluit ik dit artikel af!

Vergeet ook zeker niet mijn eerste en tweede post over glutenvrij in Londen te lezen.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

4 thoughts on “Glutenvrij in Londen #3

  1. Voor mij was het afgelopen week toch nog wel wat zoeken in Londen. Elke dag of voor de lunch of voor diner gv sandwiches gehaald bij M&S. Alleen bij degenen waar ik ben geweest was er niet veel keuze. De kip met bacon is lekker, maar 3x in de week…
    De laatste dag hadden we lunch bij honest burgers bij kings cross in de buurt. Idd super lekker. s ochtends ontbeten bij Bill’s die hebben ook een aparte gv kaart.

    1. Wat leuk dat je ook in Londen bent geweest! Bij sommige M&S filialen was het assortiment inderdaad wat karig. Gelukkig bij die om de hoek van ons hotel niet. En Beyond Bread is inderdaad geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *