Waarom ik blij ben dat eieren glutenvrij zijn

Waarom ik blij ben dat eieren glutenvrij zijn

Opzich kan ik op sommige momenten echt wel een moeilijke denker zijn. Maar over het algemeen probeer ik altijd overal het positieve van in te zien. Voor een glutenvrij dieet is dat eigenlijk ook het beste: blijf altijd optimistisch en blijf vooral inzien wat je allemaal wél mag hebben.

Pasen staat weer voor de deur en dat doet me denken aan eieren. Laatst stond ik er weer even bij stil. Wat ben ik toch blij dat eieren glutenvrij zijn. Ik ben namelijk dol op eieren. In de periode dat ik aan moest komen at ik ze dagelijks, meerdere zelfs. Maar tegenwoordige eet ik er zeker een stuk of 5 per week. Waarom ik nou zo blij ben dat eieren glutenvrij zijn?

  • Van eieren kun je een omelet maken en laat dat nou nét mijn favoriete zaterdagontbijtje zijn. Mijn omeletjes zijn altijd met kerrie en kaas. Soms wat geitenkaas en soms met wat tomaat, bieslook en peterselie;
  • Je kunt eindeloos variëren met eieren: gekookt, gebakken, scrambled, sunny side up, gepocheerd of verwerkt in een heerlijke eiermuffin;
  • Een gekookt ei is voor mij het perfecte tussendoortje. Soms ‘zo’ met een beetje zout, maar ook zeker lekker op een rijstwafel met wat gerookte zalm of rookvlees;
  • Een gepocheerd ei is onderdeel van mijn lievelingslunch ‘Eggs Benedict’ bij Van der Valk Zwolle. Ik schreef er al eens eerder wat over in dit artikel;
  • Wanneer ik een dag geen zin heb in brood, zijn eieren mijn redders in nood! Ik tover vaak 2 geklutste eieren om tot handige wrap. Of ik maak scrambled eggs met veel groenten en geitenkaas als lunch;
  • Gevulde eieren mogen wat mij betreft niet ontbreken op een hapjestafel. Lekker met mayonaise & chilisaus, avocado of kerrie;
  • Gekookte eieren zijn de perfecte saladeversierders! En een gekookt ei in plakjes staat ook nog eens enorm leuk;
  • Zonder eieren zou ik mijn favoriete pasta carbonara volgens dit recept niet kunnen maken.

Het welbekende omeletje ham-kaas-kerrie. Altijd goed!

De perfecte saladeversierder!

Mijn favoriete pasta carbonara.

Het ultieme rijstwafelbeleg.

De omeletwrap waarover ik je vertelde.

En mijn go-to zalmlunch in Zwolle.

Niet te ontbreken op een hapjestafel – gevulde eieren.

En ook niet op je brunchtafel.

Dit artikel bevat beelden van mijn glutenvrije Instagram account. Volg jij mij al?
Volg mij hier op Instagram voor glutenvrije inspiratie!

Dit artikel maakte ik in het kader van #wijbloggenglutenvrij. Een collectief van een aantal glutenvrije bloggers. Deze maand schreven ook onderstaande bloggers wat over Pasen:

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *