Review Leev mix voor brownie

Review Leev mix voor brownie

Een aantal maanden geleden ontving ik het complete glutenvrije assortiment van biologisch merk Leev. In het enorme pakket van 5 kilo zat onder andere een mix voor brownie. Niet zomaar brownie, maar brownie die je maakt met courgette. Ik was hier énorm benieuwd naar, maar besloot de mix te bewaren totdat ik bezig zou gaan met mijn website. Zo gezegd, zo gedaan, tijd voor mijn allereerste product review van deze Leev mix voor brownie.

Leev mix voor brownie

Leev mix voor brownie

De browniemix komt in een verpakking van 400 gram en is voor €3,49 te koop bij Albert Heijn. Aan het beslag voeg je zelf nog eieren, courgette, roomboter en melk toe. Als topping hoort er volgens de verpakking vanillekwark op met rood fruit. Kwark kon ik niet vinden, vanilleyoghurt wel. En ik gebruikte fruit uit de diepvries, omdat ik dat nog had liggen.

Leev mix voor brownie

Aan de slag met de Leev mix voor brownie!

Het klaarmaken van het beslag kost even wat meer tijd dan in gewend ben van mijn go-to browniemix van drogisterij Rossmann (Duitsland). Het is namelijk de bedoeling dat je de courgette niet alleen raspt, maar ook al het vocht eruit knijpt. Nu is het raspen niet zo ingewikkeld, al helemaal niet met mijn geweldige keukenmachine van Kenwood. Het uitknijpen van het vocht daarentegen.. Drie schone theedoeken verder lukte het dan eindelijk om al het vocht eruit te krijgen. Het gewicht van de courgette was hierna maar liefst gehalveerd én mijn witte theedoeken waren groen. Maar hoé top ziet deze geraspte courgette eruit? Ik moet mijn keukenmachine echt vaker gebruiken.

Leev mix voor brownie

Een dik kwartier verder stopte in het beslag in een brownietray, welke de oven inging voor 25 minuten. Het resultaat zag er veelbelovend uit, ik sneed het in twaalf stukken zodra het afgekoeld was.

Leev mix voor brownie

Eindoordeel van de Leev mix voor brownie

Een dot vanilleyoghurt en wat rood fruit erop en tadaaaaaa! De smaak is echt top, lekker moist en fudgy zoals je van een brownie gewend bent. De courgette proef je trouwens helemaal niet terug en vind je ook niet in stukjes terug. Ik zou deze browniemix zeker opnieuw kopen, ondanks het feit dat het uitknijpen van de courgette wat meer tijd vergt.

Dit artikel bevat een product dat door een merk naar mij is opgestuurd.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

3 thoughts on “Review Leev mix voor brownie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *