Review Bakker Leo glutenvrij brood

Review Bakker Leo glutenvrij brood

Volgens mij hoef ik het inmiddels niet meer te vertellen: ik ben altijd op zoek naar het lekkerste glutenvrije brood. Soms kom ik tijdens die zoektocht pareltjes tegen, maar meestel word ik teleurgesteld. Vandaag geef ik je mijn review van Bakker Leo glutenvrij brood. De meesten zijn er lyrisch over,  is dat terecht? Je leest het vandaag!

De producten die ik ontving

Voor deze review ontving ik een heel pakket van Bakker Leo om te testen. Hierin zaten de volgende producten:

 • Meergranen brood €3,49
 • Witbrood €2,99
 • Bruin brood €3,49
 • Vruchtenbrood €3,99
 • Witte tijgerbolletjes €2,99
 • Afbakbroodjes wit €2,99
 • Muffins €2,99

Naast deze 7 producten heeft Bakker Leo ook nog krentenbollen, chocolade muffins, roomboter cake en meerzaden bollen in haar assortiment. Klik hier voor een overzicht van het volledige assortiment.

Meergranen brood

Het meergranen brood van Bakker Leo kost €3,49 voor 350 gram. Het brood laat zich makkelijk invriezen – en weer ontdooien – en is mega flexibel!

bakker Leo glutenvrij brood

Heerlijk met scrambled eggs met bieslook en peterselie.

Witbrood

Het witbrood van Bakker Leo kost €2,99 voor 330 gram. Ik ben eigenlijk geen fan van witbrood. Dat vind ik vaak minder smaakvol en al helemaal minder vullend. Toch vond ik het witbrood van Bakker Leo erg lekker. Wederom flexibel, zacht en prima om mee te nemen!

bakker Leo glutenvrij brood

Ik nam het wit brood mee naar een logeerpartij bij vrienden. De dag erna was het alsnog zacht!

Bruin brood

Het bruin brood van Bakker Leo kost €3,49 voor 250 gram. Hier ben ik nog wel het meest verbaasd over. Het bruin brood van Bakker Leo ziet er echt uit zoals tarwebrood. Ik blijf me erover verbazen, zo smaakt het namelijk ook nog eens!

Het vruchtenbrood is trouwens ook fantastisch, ik heb hier helaas geen foto van gemaakt. Maar heb het een paar keer mee naar mijn werk genomen met een plak kaas ertussen. Het bleef de hele dag flexibel en alles behalve droog.

bakker Leo glutenvrij brood

Hoe bizar ‘echt’ ziet dit brood eruit?

Witte tijgerbolletjes

De witte tijgerbolletjes van Bakker Leo kosten €2,99 per 4. Het perfecte hamburgerbroodje heb ik eigenlijk nog niet gevonden. Die van Schär zijn prima, alleen niet helemaal wat ik van een hamburgerbroodje verwacht. Maar die van Bakker Leo komen toch akelig goed in de buurt van mijn droombroodje.

bakker Leo glutenvrij brood

Het witte tijgerbolletje is lekker chewy en toch zacht! Heerlijk met een runderhamburger, plak kaas, tomaat en wat sla!

Afbakbroodjes wit

De afbakbroodjes wit van Bakker Leo kosten €2,99 per 4. De pistolets om af te bakken zijn nog wel het meest geniaal. Tot nu toe de lekkerste pistolets die ik gehad heb. Ze laten zich ook uitstekend gebruiken voor een glutenvrije HEMA hotdog!

Jammie, echt heerlijk zijn deze afbakbroodjes!

Muffins

De muffins van Bakker Leo kosten €2,99 per 4. Ze zijn heerlijk luchten en laten zich goed invriezen en weer ontdooien. Ideaal als back-up in je vriezer voor een onverwachtse visite of om mee te nemen naar een verjaardag!

bakker Leo glutenvrij brood

Mega lekker met slagroom en hagelslag!

Eindoordeel

Dit brood is fantastisch! Het brood van Bakker Leo vind ik beter dan dat van Albert Heijn, dat van Die Maisterei en dat van Consenza. Over die 3 schreef ik namelijk ook al eens artikelen.

Het brood van Bakker Leo is flexibel en blijft dat ook na invriezen/ontdooien. De boterhammen zijn van normaal formaat – wat best uniek is voor glutenvrij brood. En eigenlijk nog het allerbeste? Het smaakt gewoon naar brood!

Wanneer je het brood op woensdag voor 20.00 uur bestelt, wordt het donderdag voor je gebakken en heb je het in principe vrijdag in huis. Het brood vind ik betaalbaar, net als de verzendkosten. Die vind je hieronder. Ik zou het brood zeker opnieuw bestellen en ga dan voor het bruin brood, de tijgerbolletjes en de pistolets!

Bestelwaarde tot € 18,- – € 5,75 verzendkosten
€18,- tot €20,- – €3,- verzendkosten
€20,- tot €25,- – €2,- verzendkosten
€25,- tot €35,- – €1,- verzendkosten
Vanaf €35,- – Gratis verzending

 

Je vindt hier nog meer product reviews van mij:

Dit artikel bevat producten die door een merk naar mij zijn opgestuurd. 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

20 thoughts on “Review Bakker Leo glutenvrij brood

 1. Zeker met je eens! Sinds tijden weer een lekkere boterham gegeten. Ben echt een fan van Bakker Leo’s meergranen-, witbrood en de afbakbroodjes. En met een extra bakdag op woensdag komt er hier geen ander brood meer in huis!!

 2. Ik heb coeliakie dus eet alleen glutenvrij .ander brood gaat ook meteen fout. En dit brood smaakt super. Lekker brood. Ga zo door Leo 👍

 3. Heerlijk brood van Bakker Leo, was al lang op zoek naar lekker glutenvrij brood. Meestal is het droog en smaakt het toch anders als gewoon brood.
  Dit brood van Bakker Leo, smaakt naar gewoon brood is goed in te vriezen en na ontdooien nog prima van smaak.
  Wit brood, bruin, krentenbollen en tijgerbollen en de afbak pistoletjes geprobeerd, allemaal naar wens!
  En met de extra vandaag erbij hoeven we nooit meer zonder brood te zitten.
  Wij zijn grote fans!!

 4. Dochter van 16 jaar erg blij met het brood van Bakker Leo. Ons overbuurmeisje heeft ook Coeliakie en samen bestellen wij alle 2 weken een mooie lading brood en broodjes. Ga zo door zodat iedereen hier van kan genieten

 5. Super bedankt , jullie nemen ons veel werk uit handen ( na jaren zelf proberen te bakken ,verschillende produkten) heeft onze zoon nu 12 jaar eindelijk super lekker brood etc . Eten was en is super belangrijk voor hem omdat hij ook een stofwisseling ziekte heeft, energie krijg je nu eenmaal van eten ,was een probleem nu niet !!!! meer. Bedankt van Demian 12 jaar

 6. En hoe zit het met de suikers in het brood? Wij eten al een poosje geen brood meer of uberhaupt kant en klare dingen omdat overal suiker in zit. Ik maak zelf tomatenbrood, bananenbrood en pompoenbrood, alles zonder geraffineerde suikers.

 7. Naar aanleiding van je review ook wat broden bestelt en wat muffins. Muffins waren echt super lekker. Het brood was zacht en luchtig, maar vond de smaak niet echt heel lekker, jammer genoeg. Ik vind het niet op gewoon brood lijken.

 8. Bakker Leo heeft inderdaad lekker brood. Als je een keer in Deventer bent zit daar Bakkerij Petit Four. Het is de moeite waard om daar o.a. eens het brood, croissants en gebak te proberen. Het brood is wel wat duurder in vergelijking met Bakker Leo, maar ik vind het voor mijzelf voedzamer en smakelijker. De bakkerij zit aan de Holterweg. Online kan besteld worden maar er gaat niets boven een bezoek aan de bakkerij voor vers brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *