Restaurant Review: Lieve Amsterdam glutenvrij

Restaurant Review: Lieve Amsterdam glutenvrij

Zojuist ben ik teruggekomen van een geweldige tweedaagse op The Next Web Conference in Amsterdam. Omdat ik in een hotel overnachtte, was het gisteravond tijd om te dineren in onze hoofdstad. In eerste instantie was een biefstuk bij Loetje Central het plan, maar hier was een wachtrij. Belgisch Restaurant Lieve stond al een aantal jaren op mijn lijstje en zie ik online regelmatig voorbijkomen. Het bleek een hele goede tweede keus om hierheen te gaan. Lees je mee wat mijn ervaringen zijn met Lieve?

Aangesloten bij de NCV

Overdag had ik al even research gedaan. Lieve bleek lid te zijn van de Nederlandse Coeliakie Vereniging, dit staat vermeld op de website. Ook wordt er gesproken over een glutenvrije kaart, dat zat wel goed dus! Nadat onze jassen waren aangenomen, namen we plaats in de salon. Hier namen we ons eerste drankje en werd het concept van Lieve aan ons uitgelegd. Er zijn twee manieren om te dineren namelijk. De een noemen ze Belgisch Barok en is een variant waarbij je gerechten deelt. De ander is Madame Champoepel, dit is gewoon à la carte dineren zoals je gewend bent. We kozen voor dat laatste. Op beide kaarten staan trouwens wel dezelfde gerechten.

lieve amsterdam glutenvrij

Maar toen ik de menukaart overhandigd kreeg, begon ik toch even te twijfelen. Glutenarm? Dat is echt een term waar ik jeuk van krijg. En vreemd ook, want op de website werd over glutenvrij gesproken. Ik besloot het na te vragen en het bleek het standaard verhaal te zijn van ‘ja we kunnen het natuurlijk nooit voor honderd procent garanderen’. Omdat het restaurant aangesloten was bij de vereniging en lovende woorden had gehoord, vertrouwde ik het alsnog. Anders was ik wellicht weggelopen.

Mijn gerechten

Ik ging voor een voor- en hoofdgerecht waar ik 22 euro voor neertelde. Niet duur als je het mij vraagt, zo op de Amsterdamse grachten.

lieve amsterdam glutenvrij

Mijn voorgerecht ‘weer eens wat anders’ – filet d’ Ansvers van hert, carpaccio van kumato- en coeur de boeuf-tomaat met pecorino. Klink fancy, zag er fancy uit en smaakte geweldig!

lieve amsterdam glutenvrij

Mijn hoofdgerecht ‘ik heb er paling aan’ – schol met beurre blanc van gerookte paling en stoemp van babyspinazie. Zag er iets minder fancy uit, maar smaakte erg lekker en verrassend.

Interessant interieur

Het interieur van Lieve is fantastisch! Tafels zijn vrij kitsch opgedekt met gouden bestek en lekker foute printen op de tafel. Maar ook een industriële touch met bakstenen muur en zwarte, rubberen bakken met planten aan het plafond.

lieve amsterdam glutenvrij

Geweldig toch?

lieve amsterdam glutenvrij

Echt sfeervol!

Eindoordeel

Ondanks het feit dat ik me de hele dag al had verheugd op de biefstuk van Loetje, ben ik blij dat we uiteindelijk bij Lieve terecht zijn gekomen. Een ongedwongen sfeer, verrassende gerechten, leuke bediening en een toplocatie. Enige minpuntje dat ik kan verzinnen is het verhaal over glutenarm. Lieve, als jullie dit lezen: pas die term even aan, want het schept verwarring. Zeker omdat in het Engels wel over glutenvrij gesproken wordt. Verder top, een leuke avond gehad!

De menukaart en meer informatie vind je op de website van Lieve.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *